Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Jo estèt doktorur doktorno! mejik hormonok okozhatnak magas vèrnyomàst??nagyom magas es gyogycer nem viszi le 25eves vagyok es streszes ideges feszult valami nem stim irja le legyen szives mejik hormonokra vetesek vèrt köszönöm elöre is ūdv

Válasz

Kedves Betegünk!

A magas vérnyomás legtöbbször örökletes betegség, melynek okát az orvostudomány még nem derítette ki. Az esetek kis részében valóban hormon túltermelés is állhat a háttérben. Ezeket itt nincs mód felsorolni, de a dolog nem is úgy működik, hogy "kiíratja" őket. Keressen fel egy endokrinológust, és ő majd elindítja a vizsgálatokat. Ha nincs hormon túltermelés vagy egyéb kiváltó ok (vesebetegség, érrendszeri eltérések stb.) akkor marad a magas vérnyomás kezelése, amit háziorvosával tud egyeztetni.

Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Dr.Békési Gábor

Kérdés

Kedves Doktornő/Úr

PCO es IR gyanu miatt mentem vérvételre. Menzesz 4. napján a lenti eredményeket kaptam. Cisztáim nincsenek. Normálisak ezek az értékek? (igazábol cask SHBG van csillagozva) vagy érdemes még nézetni valamit? Ez alapján lehet valami gond? Köszönettel: Vera

LH : 3,48 U/L (ref follikuláris fázis : 2,12 - 10,89 U/l)
FSH : 5,14 U/L (ref: follikuláris fázis : 3,85-8,78 U/L)
Prolactin: 256,7 mIU/L (ref 70,8..566,5)
Ösztradiol :92,1 pmol/L (ref: follikuláris fázis : 99,1 - 447,9 pmol/l)
Progeszteron : 1,2 nmol/L (follikuláris fázis : 0,98 - 4,83 nmol/l)
Tesztoszteron :1,7 nmol/L (ref 0,4 - 2,6)
Free tesztoszteron index (FTI): 9,3 % (ref 0,7 - 10,9)
CA 125: 17,5 U/mL (ref 0,0 - 35,0)
SHBG: 18,00 nmol/L * (ref 18,20 - 135,50 )
DHEA-szulfát: 3,13 μmol/L (ref 0,62 - 7,22)

Glukóz 0: 5,6
30: 7.2
60: 5.9
90: 6.9
120: 6.3

Inzulin 0: 11.4
30: 78.3
60: 68.6
90:103.2
120: 64.8
Homa: 2.8

Válasz

Kedves Vera!
Javaslatom: diéta tartása az IR miatt.
Ciklus 21. napon progeszteron mérés.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt doktor nő /Ur.
2éve alulmüködöként kezelnek . mindenféle tünetem volt .( Fázás ,hajhullás ,feledékenység elbutulás) Letroxot szedek A fenti tünetek megszüntek .A mostani eredményem Tsh0,28 Ft4 15,6 .erre 125ug letroxot szedek . Az endokrinológus szerint jó ,de a háziorvos emelné 150 ug -ra.Mert gyenge vagyok ,fájnak az izmaim ,alig birok járni ,olyan mintha izom lázam lenne állandóan .Mindenem fáj még a bőröm is .Sajnos a a két év alatt hiztam 20 kilót.El vagyok keseredve nagyon . a házi dokim irt fel meforalt 1000 est ir gyanuja miatt és tulsulyra.szedegetem . 46 éves (policisztás máj és vese beteg is )vagyok betegnek érzem .magam .sokszor rettegek a felkeléstől ,még jó hogy nem dolgozom mert nem birnám.Nem tudom mi bajom lehet Magán orvos anyagilag nem engedhetem meg.Köszönöm ha válaszol.Üdv Kati

Válasz

Kedves Betegünk!

Nem tudom, hogy az ottani laborban mi a TSH normálérték határa. Ez laboratóriumonként változó. Számomra úgy tűnik, hogy a TSH inkább alacsony (de az említettek miatt ebben nem vagyok biztos). A napi 150 mikrogrammra való emelést semmiképpen nem javaslom. Mindenképpen kövesse endokrinológusa tanácsait! Az egyéb, szerteágazó tünetek miatt konzultáljon háziorvosával! E-mail-en keresztül ez nem megoldható.

Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Békési dr.

Kérdés

Tisztelt Dr.Úr !Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy édesanyámnak csináltak vérvételt amibe a tsh nézték meg és a tsh-82,15 miu/L eredmény lett és a házi orvos sem tudja mi ez.Esetleg tudna e nekem ebben segíteni?előre is szépen köszönöm!

Válasz

Kedves Horváthné Tarcali Erzsébet!

Amennyiben az Ön által említett TSH érték valóban ilyen magas, akkor édesanyjának súlyos pajzsmirigy alulműködése van, ami sürgős kezelést igényel. Feltétlenül forduljanak egy endokrinológushoz!. Mi is szívesen állunk rendelkezésükre. Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Kérdés

Kedves Dr Nő/Úr!

Én a pajzsmirigy alul és túlműködéseinek tüneteit vegyesen tapasztalom magamon. Hajhullás, bőrproblémák, hízás, bélpanaszok, emésztési zavarok, fáradékonyság, alvási zavarok, hangulatingadozás.... A vérképem jó volt. nem volt benne kiugró érték. Lehetséges, hogy még is pajzsmirigy betegségem van? Válaszukat előre is nagyon köszönöm: Timi

Válasz

Tisztelt Nagy Timi!

A vérkép alatt nem írta le pontosan mit ért? mert lehetséges, hogy a nagyrutinnak nevezett vérvétel alkalmával kapott értékei jók, de a pajzsmirigy működési zavarokra vonatkozó paramétereket az nem tartalmazza. Általában háziorvos a speciális vizsgálatokat nem is kérhet, így javasolt egy endokrinológus felkeresése, aki a tünetek alapján elrendelheti a megfelelő hormonok vizsgálatát.

Ha szakorovsra lenne szüksége keressen minket a fenti telefonszámon.
Tisztelettel:
Nagy Anett
vezető asszisztens

Kérdés

Tisztelt Doktor nő/úr!
Családban halmozottan előforduló cukorbetegség és fogyási nehézségek miatt csináltattam terheléses vércukorvizsgálatot.
Az alábbi eredményeim lettek:
Éhgyomri vc:4,15mmol/l
60 perces:8,04 mmol/l
120 perces:7,46 mmol/l
Inzulin:
éhgyomri:8,07 miu/l
60 perces: 73,4 miu/l
120 perces: 111 miu/l

Szeretném megkérdezni, hogy ezekkel az értékekkel van e további teendő? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Bea!

Igen, mindenképpen keressen fel egy endokrinológus vagy diabetológus szakorvost.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Jo estèt doktornô doktorùr!Maga szerint mejik hormonokat kène megnèzesem ,magas vèrnyomàsom.van 180.
-190ingadozik 24èves vagyok ès edig nem tugyàk mitôl ma monta hàzi orvosom hormon is okozhatja hormonok .le irnà nekem hogy mejikkre vetesek mert akor ara vettetek köszonom elore is udv

Válasz

Tisztelt Haraszti Róbert!
Célszerű először egy szakorvossal konzultálni a panaszaival kapcsolatban. Központunkban Kapocsi Judit doktornőt javaslom, aki kimondottan pajzsmirigy specialista.
Panaszai hátterében sok minden előfordulhat.
Kimondottan vese eredetű hormon a renin, aldoszteron.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Magas prolaktin szint miatt koponya mr vizsgalaton voltam.Talaltak daganatot.És bevérzett azt szeretném kérdezni hogy ez nagy gond?1-2honapig kell szednem gyogyszert es utana ujra menni vizsgalatra. Mert mondtak hogy lehet idegsebeszhez kell menni es lehet muteni kell .De most nem tudom hogy mert rossz helyen van es esetleg nyom valamit vagy a bevérzés miatt.Koszonom

Válasz

Tessék elmenni az idegsebészhez és a Bromocriptint is szedje!
Ez nagyon fontos!!

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Több mint 6 hónapja szedek Letrox-ot. 3 hónapja 50-ről 75-re emelték az adagom. A legutóbbi TSH értékem 0,02 lett, viszont a tüneteim még mindig az alul működésre utalnak. Ilyenkor mi a teendő? Az orvosom tanácsára nem változtattunk az adagon. Babát szeretnék, de félek, hogy ilyen értékek mellett nem fog össze jönni.
Köszönöm!

Válasz

Kedves Betegünk!

Az Ön által küldött TSH érték amellett szól, hogy a 75 mikrogramm Letrox több a szükségesnél. Javaslom, hogy térjen vissza a napi 50 mikrogrammra. Rendszeresen konzultáljon egy endokrinológussal!

Üdvözlettel és jobbulást kívánva: Dr. Békési Gábor

Kérdés

Tisztelt Dr. Koppány Viktória!
41 éves vagyok, nőgyógyászom terheléses vércukor és inzulin vizsgálatra küldött, mert tavaly kétszer elvetéltem. Hormonok, genetika, egyéb vizsgálatok rendben. Kérem, segítsen: az alábbi eredmények mennyire súlyosak? Mit kell tennem?
Köszönöm szépen!

Glukoz mmol/l
Éhgyomri: 6,2
30 perc: 9,4
60 perc: 6,9
90 perc:, 4,6
120 perc: 4,0
180 perc: 3,9

Inzulin μU/ml
Éhgyomri: 38,8
30 perc: 164,0
60 perc: 184,4
90 perc: 56,8
120 perc: 32,2
180 perc: 14,1

Válasz

Kedves Andrea!
A magas inzulin szintek kezelendők metforminnal!
Cukorbetegése nincs.
Ha gondolja, várom szeretettel

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!