Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!
Fiam 7 éves és vele kapcsolatban lenne kérdésem. Alapbetegsége a Coeliakia. A diétát tartjuk és eredményei jók. Most először nézték nála a pajzsmirigy működését.
Tsh: 0.29 mU/l (0.30-4.00)
FT-4: 11.1 pmol/l (11,5-22.0)
FT-3: 7.2 pmol/l (3.5-8.1).
Ezen értékei kicsit alacsonyak. Vigyem már most gyermek endokrinológushoz? A gasztroenterológusunk azt javasolta várjunk, és 3 hónap után ismételjük a vérvételt, meglátjuk az milyen eredményt mutat.
Mi az Ön véleménye?

Köszönettel. Pencz Ivett

Válasz

Kedves Ivett!

Amennyiben nincs panasza, várhatnak 3 hónapot és ismételjék meg a laborvizsgálatot.Tanácsolnám, hogy a következő vérvételnél nézessék meg a fenn említett értékek mellett az a-tpo is.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Dnő/ Doktor úr!

Egy hormonális spirál felhelyezése után kezdődtek a tüneteim tavaly májusban. Kezdetben szédülés, vérnyomás kilengés majd fülzúgás és állandósuló fejfájásom valamint látásproblémáim lettek. Tavaly kivizsgáltak a fülészeten, neurológián, koponya MRI-n is voltam de számottevő eltérést nem találtak.6 éve van Hashimoto alulműködésem erre L Tyroxint szedek. Hol jobban vagyok hol rosszabbul. A hormonszintem TSH most legutóbb is megfelelő volt. Menzesz előtt 1 héttel és utána fokozódnak a panaszaim, jobban szédülök és a látásom is ködös mintha függöny mögül néznék. Olyan mintha a ciklusommal lenne összefüggésben ez a kóválygás és fejfájás.Már nem tudom hova kellene elmennem mert sajnos az orvosok nem hiszik el, hogy rosszul vagyok. Összefüggésbe hozhatók ezek a tünetek esetleg a pajzsmirizsbetegségemmel, mi a véleménye?
Köszönöm szépen szíves válaszát, Beáta

Válasz

Kedves Beáta!

Vérnyomása rendben van?Történt ez irányba kivizsgálás esetleg?
Bővebb hormonkivizsgálás? (prolaktin(fontos),progeszteron,tesztoszteron,ösztradiol,fsh,lh)

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Kedves Doktornő!

IVF kezelésben veszek részt. Hashimotos vagyok, és szedem a Letroxot. Smoflipid infúziót is fogok kapni, mert magas az NK sejtarányom.

Azt szeretném kérdezni, hogy a smoflipid lehet jó hatással a pajzsmirigyemre is? Magasak voltak az anti-TPO értékeim is (>1000

Nagyon köszönöm a segítségét:

Zs.

Válasz

Nem valószínű hogy hat rá, de azt várjuk hogy csökkenjen

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Jó napot kívánok. Doktornő Koppány Viktória kijelölte az alábbi gyógyszereket- merckformin xr ( 500 mg 2/napra) L-tiroxin 50, mert PCOS vagyok. Már 2 hónapja szedem. Még Inofolicot, Ladeevitet szedem. Most a következő ciklusban szeretnék ismételni le adni a hormonokat. És azt szeretnék kérdezni doktornő ,hogy mehetek az ezeket gyógyszereket szedés alatt hormon vizsgálótok végezni??? Vagy be kell fejeznem??

Válasz

Kedves Ivanna!

jöhet a vérvételre, de aznap reggel nem vegye be a gyógyszereket.

üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Üdv. 2 éve diagnosztizáltak nàlam pcos-t. Körülbelül másfél, két évig kezeltek. De egy kicsitsem láttak javulás. Az első vizsgálataim után megkérdezték hogy szeretnék e babát. Én azt válaszoltam hogy igen. De szerintem ezzel nem is foglalkoztak mert fogamzás gátlót irtak fel. Ami számomra csak a végén derült ki. Bár orvosok honlapjairól olvastam hogy ilyenkor ezt nem szabadna. Egy idő után az orvosom is folyamatosan lerázott azzal a címszóval hogy nem ér rá. Ezért többet nemis mentem vissza. Ezért érdeklődnék hogy hogyan kezelnének milyen vizsgálatokra lenne szükség. Csakhogy az anyagi részeket tu. djam. Köszönöm előre is válaszukat

Válasz

Kedves Szandra!

Központunkban Koppány Viktória doktornő foglalkozik a PCO-syndromával.Vizit díja 14.500 ft, a kontroll 12.500 ft. Szükség setén végezhető nálunk labor vizsgálat, melynek pontos összegét sajnos nem tudom, mert tételesen számolja ki a rendszerünk, de a vizit után,amennyiben szeretne jönni a doktornőhöz, megtudjuk nézni mennyibe kerül és szeretné e a vizsgálatot megcsináltatni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Kedves Doktor Úr vagy Nő
Voltam teljes vervetelen . A Tsh -m 4,32 lett. Haziorvosom nem csinal semmit. Azt mondta az meg jo. Mert a masik 2 ertek normal tartomanyban van. Normalis ez? En szereztem letrox 75 tablettat. Elkezdem szedni akarki akarmit mond. Kerdes csak az hogy mennyi legyen a napi adagom? Mivel 1 ev alatt 15 kg hiztam. Nem eszem sokat mozgok. Szoval ezert es mert kisbabat szeretnenk. Koszonom a valaszat

Válasz

Kedves Mónika!

Mindenképpen szükséges lenne egy endokrinológus szakvélemény, mivel a babatervezésnél az 1 körüli TSH érték a megfelelő.
Normál tartománya 2-3 között mozog.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Udv
Olyan problemam lenne hogy kertem a haziorvosomtol teljes kivizsgalasra beutalot. Megjott az eredmeny . Amiben a thc szintem 4,32 lett. Egyebkent hizok csak nem tudom mitol. Faradekonysag . Ingerlekenyseg tehat minden tunetem passzol a pajzsmirigy alulmukodeshez. Ja es szeretnek kistesot a 13 honapos kislanyunknak ez idaig sikertelenul. Nem szoptatok nem is szoptattam es nem is vedekezunk 13 honapja. Vissza mentem a haziorvoshoz hogy megnezze. Gondoltam tovabb kuld orvoshoz. Hat nem. Aut mondta hogy a masik 2 ertek a pajzsmirigynel nem tudom mi a neve mert a papirt elvette . Normal tartomanyban van es hogy addig nem kell foglalkozni a majdnem duplaja a normal tartomanynak ths -el. Nem tudom mit tegyek . Normalis ez hogy nem csinal velem semmit sem? Ugye szakrendelesre endokrinilogiara hiaba megyek beutalo nelkul. Es azt sem szeretnem ha csunyan neznenek ram emiatt . Mert oda megyek beutalo nelkul. Viszont Esztergomban nem talaltam meg eddig magan endokrinilogust. Ezert fordulok Onhoz. Kerem irja meg hogy mit tegyek? Koszonom. Tisztelettel: Olah Monika

Válasz

Kedves Mónika!

A TSH normál értéke 2 és 3 között mozog, gyermekvállalásnál a kedvező érték 1.
Panaszai alapján mindenképpen felmerül a pajzsmirigy gyulladás.
Koppány Viktória drnőt javaslom .

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktorúr/nő!

érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi vércukor és inzulinértékek utalhatnak-e inzulinrezisztenciára, amely vizsgálatra PCO gyanu miatt küldtek:

Glükóz 0': 4,6 mmol/l
60': 5,9 mmol/l
120': 6,2 mmol/l

Inzulin 0': 6,4 mu/l
60': 26,1 mu/l
120': 21,4 mu/l

Válaszát erlőre is köszönöm!

Tímea

Válasz

Kedves Tímea
Nincs inzulin rezisztencia, normál leletek.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy átlagban 24-25 napos ciklus esetén teljes női hormonvizsgálatot melyik napokon célszerű elvégeztetni 3-as vizsgálat esetén?
Illetve MTHFR C677T heterozigóta mutáció esetén folsav vagy aktív folát szedése javasolt? Úgy tudom, a folát jobban hasznosul, mint a folsav.

Köszönettel:

Kacsurné Bianka

Válasz

Kedves Bianka!
A Női hormonok kivizsgálását korrekt módon a nőgyógyász-endokrinológus tudja elvégezni, hiszen nem csak a petefészek által termel hormonokat, hanem az agyalapi mirigy, mellékvese és pajzsmirigy hormonok meghatározása is fontos, továbbá D vitamin, az inzulin rezisztencia kivizsgálására is szükség van.
A folsav hasznosulását sok tényező befolyásolja. Az MTHFR C677T heterozigóta állapot önmagában nem befolyásolja a folsav anyagcserét.
Üdvözlettel:

Kérdés

Tisztelt endrokinologusok!
A lanyom 17 eves es pcos tunetei vannak, nincs menstruacioja, hatan neha acne talalhato, zsirosodik a haja, megjelentek a szaja felett apro hajszalak, faj a hasa es a feje.
Azt szeretnem kerdezni, hogy Onok hogyan kezelik a pcos-t? Metformin tablattaval?
Varom mielobbi valaszukat.
Koszonettel, krisztina

Válasz

Tisztelt Krisztina!

Koppány Viktória drnő foglalkozik PCO-syndrómával,nyílván a kezelés egyénenként más és más,de szokott a Doktornő Metforminos kezelést írni.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!


további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!