Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt doktor ur/no kerem segitseguket. A problemam regi keletu, 20 eve szules utan rozsaszin striakkal tejcsorgassal kezdodott. Az arcom mindket oldalan az allkapocstol barna foltokban elszinezodes van. Jartam onkologian borgyogyaszaton ahol mastopathian kisebb cisztan kivul nem talaltak semmit. Par eve allando kimerultseg szivritmus zavar erzes es emesztesi panaszok miatt gasztroenterologiara kardiologiara es vervetelre kuldott a haziorvos. Elozo nem talalt semmit hasi ct negativ a Tsh 7,6 ekkor kerultem endokrinologushoz. Elmondtam a tuneteimet letrox 50 Mg 0,5 szedek jelenleg 2014ben a pajzsmirigy aspiracio c2 velemeny: follicularis colloid struma es degenerativ folyamatai jelenlete mellett szol. Uh 2015 jobb lebeny 32*12*12 mm bal 27*14*12 a jobb lebenyben a felso harmadban egy korulirtabb achoszegeny terulet lathato. Vascularizaciojuk megtartott. Velemeny: diffuz pm parenchyma laesio jobb lebenyben leirt echoszegeny terulet kovetese javasolt. Jelen verkep Tsh 2,3 vas 9,1, Ggt 42, anti cardiolipin 17,48. Vizelet vvt 16. Izuleti problemaim vannak az utobbi idoben, az elmult 2 honapban tobbszor volt veres a vizelet. Kerem segitsenek erzem valami nincs rendben kezdek elveszni az egeszsegugy utvesztojeben. Koszonettel Ildi

Válasz

Tisztelt Ildi!

Panaszai alapján Dr.Molnár Jeannette doktornőt tudom javasolni.Kérem adja meg elérhetőségét a könnyebb egyeztetés céljából.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakértő,

magánúton mentem vérvételre. A ciklusom 21.napján kértem ösztrogén és prosgeszteron szint vizsgálatot. Az ösztrogéndominancia tünetei legtöbbjét produkálom.
Az adatok a következők lettek:
Ösztradiol: 433,1
Progeszteron. 28,3
Ez utalhat ösztrogéndominanciára, vagy esetleg másik időpontban kell, vagy kellett volna ezt a vizsgálatot elvégeztetnem?
Megtsztelő válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdv, Szilvia

Válasz

Kedves Szilvia!

Keressen fel endokrinológust az ösztradiol szint miatt. A 21.napi vérvizsgálat tökéletes időzítés.

Kérdés

Tisztelt Doktor nő! Segítséget szeretnék kérni öntől. Az lenne a kérdésem pajzsmirigy alulműködés esetén szedhetem-e a Biovanne kapszulát jód tartalma miatt? Hajhullásra szedném. A pajzsmirigyem rendben van 3 hónapja voltam ellenőrzésen. A másik kérdésem az volna, hogy a vérszegénység oka a vashiány? Előre is köszönöm szépen a válaszát! Ágota

Válasz

Kedves Ágota!
Igen, szedheti a Biovannet. Vashiány vérszegénységet és hajhullást is okozhat, kezelni kell azt is vaspótlással.

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

32 éves férfi vagyok, cca. 6 éve diagnosztizált Hashimoto-thyreoiditisszel. Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök diagnosztikai/kezelési protokolljában szerepel-e a th1/th2 citokinek vizsgálata, egyáltalán elérhető-e ez Magyarországon, illetve látják-e értelmét. (Édesanyám Sclerosis multiplexes beteg volt.)

További kérdésem, hogy árthatok-e magamnak laktoferrin kiegészítéssel (mivel számos más táplálékkiegészítő és gyógynövény kapcsán felmerül, hogy autoimmunitás esetén ronthat az állapoton) - ha egyáltalán foglalkoznak táplálékkiegészítőkkel. Orvosi kezelésként csak letroxot kapok, azon kívül d-vitamint, halolajat, szelént fogyasztok.

Nagyon köszönöm a segítséget,

Földvári Attila

Válasz

Kedves Betegünk!

Citokin vizsgálatokkal nem foglalkozunk. Nem ismerek olyan intézményt Magyarországon, ahol ezt pajzsmiriggyel kapcsolatban végeznék. Meg kell mondjam, nem is látom értelmét. A Hashimoto thyreoiditis az Ön által említett gyógymóddal egyszerűen és jól kezelhető, az életkilátásokat és az életminőséget nem befolyásolja.
Nem vagyok híve a táplálékkiegészítők alkalmazásának. Egészséges táplálkozás esetén (zöldségek, gyümölcsök tejtermékek, halak, sovány húsok) minden bekerül a szervezetbe, amire szükségünk van.

Üdvözlettel: Békési dr.

Kérdés

Tisztelt Doltor Úr /Nő. 45 éves anyuka vagyok körülbelül 3 éve kezdődtek a panaszaim előbb szörnyen feszült voltam aztán viszketett az egész testem amit később különböző belgyógyászati tünetek követtek a bal oldalon a koldoktol nem messze érdekes bizsergetö mocorgást érzek azt hittem valami parazitam van .néha hirtelen elszedultem ,majd következett a torkomban folytogato érzés ami egészen végig hasít a bal karomon. Néha olyan fáradság tör rám hogy nem bírok elindulni a munkába es ha tükörbe nézek olyan vagyok mint aki legalább 70 éves .67 kg rol 87 kg ra Hiztam röpke idő alatt a hajam száraz es a jobb oldalon nem nő a körmeim toredeznek a szemeim puffadtak a hangom rekedtes a vegtagjaimban nagyon Erőss fájdalom van a hasam puffad a szekletem néha szorulasom van ritkán hasmenésem van hogy neha veres a szekletem a farkas éhes tudok lenni ha eszem hanyingerem van a nyálkahártyám neha olyan száraz hogy nem bírok kontaktlencset viselni es mind ezalatt a lassan 4 év alatt egyszer mutatott alul működést a pajzsmirigy depressziós vagyok mar azt hiszik rolam hogy szimulalok miközben en borzasztóan érzem magam...mi lehet velem?

Válasz

Tisztelt Éva!

Panaszai és leírása alapján mindenképpen szükséges felkeresni egy endokrinológus szakembert.Intézményünkben Dr.Molnár Jeannette doktornőt tudom javasolni.
Honlapunkon utána tud olvasni a Doktornőnek és amennyiben szeretne bejelentkezni kérem adja meg elérhetőségét a könnyebb egyeztetés végett.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Szakértő!
Legyen kedves megválaszolni nekem, hogy az én TSH 0,380mIU/L,
Szabad T4 16,41pmol/L értékeim, és egy ismerősöm
TSH 0,036mIU/L értékéről, mi a véleménye. Rossz értékek-e ezek, s ha igen, akkor mit okoznak, és mi a teendő.

Köszönöm megtisztelő válaszát.

Válasz

Tisztelt GF!

Önmagában egy laborérték nem diagnosztikus jellegű. Pontos szakvéleményt orvosaink csak úgy tudnak adni, ha látják a klinikai képet, a teljes laborleletet illetve az Ultrahang eredményeket.
Kérem amennyiben panasza van jelentkezzen be egy endokrinológushoz.
Referencia érték minden labornál más és más, a TSH érték tartománya 0,5 és 4,7 között mozog a Synlabnál.

üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő

Tavaly terhessegem alatt èszrevették hogy golyvam van ami akkor(17mm volt)ès több göböt is talaltak ami 1cm alatt voltak.Terhessegem utan visszamentem az orvoshoz mostani leleteim ultrahang a golyva 18mm lett a bal lebenyben meg ami 1 cm alatti több göb is van és van egy kiterjedt cisztikus terület is.Jobb lebenyben 2apró cisztikus keplet 7mm göb is van.Elküldtek izotop vizsgàlatra.Az lenne a keresem hogy nagyon félek mi lesz velem.Van félni valóm?Varom mielöbbi valaszat.
Köszönöm Heni

Válasz

Kedves Heni!
Az izotóp vizsgálat azt muratja, hogy a göbök mennyire veszik fel a beadott izotópot, a vizsgálat végén egy színes fénykép készül, kicsit hasonlít egy hőtérkèpre.
Ezzel a göbök természetét lehet vizsgálni, az a jó, ha felveszik az izotópot-úgynevezett meleg göbök.
Göbök esetén ez a vizsgálat szükséges!

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktorno!

Babat szeretnenk mar tobb mint 2 eve, most voltam inzulinrezisztencia vizsgalaton es pajzsmirigy hormonok ellenorzesen:
Vercukor 0' 5.17 mmol/l
vercukor 60' 7.79 mmol/l
Vercukor 120' 5.27 mmol/l

Inzulin 0': 3.97 mu/l
Inzulin 60': 40.80 mIU/l
Inzulin 120': 21 mIu/l

Tsh:3.33 miu/l
szabad t4: 13.10 pmol/l
szabad t3: 7.27 pmol/l

On szerint ezek az eredmenyek jeleznek inzulin rezisztenciat?
Kell-e aggodnom a Tsh miatt ( azt olvastam hogy 1-2 kozott idealis) es a T3 tul magas szintje mire utalhat?

Koszonom elore is a valaszat
Katalin

Válasz

Kedves Katalin!
Nem ezen eredmények miatt késik a vágyott terhesség!
Ha szabályosan, havonta van menses, akkor javasolom, hogy a 21. napon progeszteron és prolaktin nevű hormonokat tessék nézetni!
Ha ez rossz eredményt ad, akkor kezelés kell!

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Cím,

Módosíthatja -e az IR vizsgálat eredményt, ha a vizsgálat előtti 3-4 napban étrendem 30-40 CH-nál/ nap többet nem tartalmazott, cukrot nem eszem egyáltalán?
gyümölcsöt sem ettem ezekben a napokban.

Eredmény:
Inzulin:
0 perces: 2,1
60 perces: 58,2
120 perces: 39,8

Köszönöm

Válasz

Kedves Erika!
Nem módosítja az eredményt.
Azonban a napi 140-160 gramm szénhidrátot el kell fogyasztani, a túl kevés bevitel is rossz iranyba tolja el az anyagcserét!

Dr.Koppány Viktória

Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ezúton szeretném a segítségét kérni. Pajzsmirígy problémával kapcsolatos kérdésem lenne. Problémáim azóta állnak fent amióta reflux tüneteit enyhítő gyógyszereket szedtem (január). Ezek után hízást tapasztaltam és azóta sem tudok fogyni, nem ettem többet mint azelőtt sőt inkább kevesebbet és sokkal többet mozogtam nyáron főleg. Hajhullás, néha ingerlékenység társult a tünetekhez, valamint menstruációs zavarok ami nem minden hónapban d azóta is fenn áll. Valamikor egy vagy két hetet is késik ami ezelőtt soha nem volt. Ultrahang vizsgálatom eredményeként kiderült hogy van egy göb (5 mm-es) a jobb lebenyben, de a háziorvos azt mondta hogy ez nem gond még mert a lelet többi része azt mutatja hogy semmi más elváltozás nincs. Összevetve a vérvételeim eredményét: tavaly decemberben amikor még nem szedtem a gyógyszereket (refluxos) nagyon jó volt a tsh 3.2 volt. Májusban volt a következő amin már csak 2.8, a mostanin meg 1.8. Tudom hogy ezek az értékek még a határon belül vannak, de elég furcsának tűnik hogy egyre kevesebb. És ehhez még most társult egy laktózérzékenység, vagy már az sem biztos, de azt tudom hogy már egy jó ideje puffadás áll fenn nálam. Nem tudom van e köze ehhez d mivel a pajzsmirígy felelős az emésztésért ezért gondoltam ezt is leírom. Szeretném kérni a véleményét, mit tegyek, mert kicsit aggódom a tünetek miatt is és szeretnénk mos már babát a párommal, de eddig azt a választ kaptam hogy nincs semmi gond, de én úgy gondolom a tüneteimnek oka van, mert maguktól nem jelentkeznek. Nagyon várom válaszát és előre is köszönöm.
Tisztelettel Nikolett

Válasz

Kedves Nikolett!
A leírt adatok alapján a pajzsmirigy ártatlan.
PCOS, inzulin rezisztencia irányába vizsgálnám ki Önt, mert ezek lehetnek okai a tüneteinek.
Várom szeretettel, ha gondolja.
Üdvözlettel,
Koppány Viktória dr

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában


további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!