Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Hölgyem/Uram!



Menstruációs zavar miatt elküldött a nőgyógyászom terheléses cukor érvételre, ahol inzulinszintet is mértek.Az éhgyomri glükóz és inzulin értéke is normális volt, azonban a 120 perc elteltével az inzulinszintem 8,46 µU/ml a 22-79 referenciaértékhez képest, a glükóz referencia értéken belül volt. Emellett a D-vitaminszintem is alacsony lett,más hormonális eltérés a vérvétel eredményben nem látható.

Érdeklődni szeretnék,hogy az alacsony inzulinszintet a 120 perc elteltével mi okozhatja,illetve mit javasol, mit tehetek a növelése érdekében,kihez forduljak?

Szíves válaszát előre is köszönöm!

Orsiii
Kedves Orsiii!



Mindenképpen keressen fel egy endokrinológus szakorvost.Központunkban Dr.Koppány Viktória drnőt tudom javasolni.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Szeretném tudni, hogy Önök laborvizsgálatot végeznek-e, vagy háziorvoshoz kell menni a beutalóért, mert ez elég nagy procedúra lenne.

Hosszú évek óta járok endkrín szakorvoshoz, de sajnos nem sok eredménnyel.



Tisztelettel, Harangi Flóriánné
Kedves Harangi Flóriánné!



Igen végzünk vérvizsgálatokat, nem szükséges hozzá semmilyen beutaló sem.Hétfőtől-péntekig 8-11-ig veszünk vért.Amennyiben szeretne bejelentkezni hívja a 36/70 431 97 28-as számunkat.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Szakértő!



20 éves vagyok, sportolok heti több alkalommal is és 49 kiló vagyok. Nagyon egészségesen étkezem 10 éve! 9 évig glutén és laktózmentesen étkeztem,de tavaly január óta már a glutén újra az eletem része lett. Vannak bőrprobémáim ( nem súlyos) és egy ismerősöm tanácsára mentem el IR vizsgálatra. Voltam endokrinologus maganrendeléden és azt mondták hogy nincs inzulinrezisztenciám.



Az alábbi eredmenyeket kaptam:



Éhgyomri glucose 5,2

60 perces - 5

120 perces - 2,7

Ehgyomri inzulin - 11,7

60 perces -148

120 perces- 16

HOMA INDEX- 2,7

Kedves Réka!

Nem inzulinrezisztenciája van, hanem sok az inzulin termelődés 60 percnél, ezért is esik le a 120 perces cukorszint.

Csak lassú felszívódású szénhidrátokat javasolok fogyasztani délelőtt.

Javasolom dietetikus felkeresését.



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Doktornő.

31 éves nő vagyok. Egy éve magas tesztoszteron szintet állapítottak meg. 2,79 volt. Az egyetlen tünetem a nagyon erős hajhullás volt. Dienille fogamzásgátlót kaptam. Júniusban voltam kontrollon, ahol tesztoszteron szintem 0,69 volt. A hajhullásom csökkent, de el teljesen csak novemberre múlt. Szedem folyamatosan a gyógyszert, a legutóbbi gyógyszerszünet után, amikor elkezdtem egy újabb levelet, 2 nap múlva az arcom és a mellkasom nagyon pattanásos lett, és közben az arcom bevörösödött. A patik elmúltak az arcom nagy részéről, de a mellkasomról nem és az arcbőröm nagyon vörös maradt.

Egy hét múlva, szó szerint az egyik este ismét nagyon hullani kezdett y hajam.

Ez lehet hormonális?

A gyógyszerrel lehet a gond? Keressem fel a kezelőorvosomat?

Nagyon meg vagyok ilyedve.

Kedves Rita!



Mindenképpen keresse fel, biztosan hormonális a probléma.



Üdvözlettel:Nagy Anett



Tisztelt Hölgyem /Uram!

Segítségét szeretném kérni azügyben, hogy vérvétel leletemen a TSH értéke 4,5 lett, és mivel több családtagomnak vannak problémái a pajzsmirigyével, így a háziorvosom elküldött egy pajzsmirigy ultrahangra. Kedden voltam, és kiderült , hogy az egyik oldalon egy 3 és egy 4mm-es, a masik oldalon pedig egy 3 mm-es cisztát talált az orvos. Kérdésem az lenne, hogy valóban elég ezt fél év múlva újra megnézni, vagy van esetleg más tennivaló vele?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:P-P Szilvia
Tisztelt P-P Szilvia!







Érdemes pajzsmirigy ellenes antitest és FT3, FT4 szintet megnézni, kontroll az eredmények ismeretében javasolt.











Üdvözlettel,



Dr. Tar Attila
Tisztelt Doktornő!



Étkezési problémáim miatt írok Önnek. Kisiskolás koromban egy hirtelen váltásként elkezdtem hányingert érezni a hús, a gyümölcsök és a legtöbb zöldség iránt(korábban mindent megettem). Undorodom tőlük, nem bírom őket enni, megfogni, de sokszor látni se. Évekkel később édesanyám elmondta, hogy mindez édesapám halála környékén kezdődött, nem tudom ennek van-e hozzá köze. Sajnos egészségtelen életmódomnak köszönhetően el kezdtek rám feljönni a kilók, de nem tudok diétázni, mert a legtöbb egészséges, diétás ételtől rosszul vagyok. Fogalmam sincs, hogy ezzel a problémával mit lehetne kezdeni, kihez kellene fordulni. Most kezdtem el böngészni a neten, így találtam az oldalukra is. Mindenképpen szeretnék változást, ez így nagyon megnehezíti a mindennapjaimat, és fogyni is szeretnék. Segítségét, válaszát, esetleges tanácsait előre is köszönöm!
Kedves Szabina!



Történt kivizsgálás inzulin-rezisztencia illetve étel-intolerancia irányába?
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberban pazsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam .Tsh-érték 5.34 volt.ATPO 1300 ,TRAK 0,3.T4 15.53 ,T3 4.74.Erre felírtak nekem 25ug Eutyroxot. Azt szedem mai napig.Készült uh tavaly októberban eredmény:34x15x13 jobb lebeny. Az istmus vastagsága 2mm.35x14x13mma bal lebeny .Az állomány normális echogenitásu homogén szerkezetű. Hypervascolarisatio ,körülírt göb nem mutatkozik .Most voltam januárba meginnt uh vizsgálaton és az eredmény :jobb lebeny 15x15x45mm bal lebeny 10x15x45mm.Az isthmus a jugulum fölött a középvonalban 3mm vastag .A lebenyek konturja kissé egyenetlen ,a mirigyállomány minimálisan echoszegényebb ,durvább szerkezetű , a bal lebenyben enyhe hipervascularsatio észlelhető .Nem tudom hogy ez a változás rosszat jelent? Két hónap alatt ? Azóta szedem az eutyroxot ,talán attól változott a pajzsmirigyem? Válaszát előre is köszönöm.Csak jan. 20-án tudok endokrinológushoz menni .
Kedves Csilla!

Az autoimmun pajzsmirigy gyulladás ( magas ATPO) pajzsmirigy alulműködést okozott Önnél. Megfelel teljesen ennek az ultrahang kép. Szedje az Euthyroxot tovább, más teendő nem szükséges!



Koppány Viktória dr.
Üdvözlöm Doktor!



Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik-e megoldás arra a problémára, ha koromhoz képest túlságosan fiatalnak nézek ki?

22 évesen sokan 16-17-nek saccolnak, arc-mell-kéz szörzetem semmi. Ha rámnéznek semmi férfiasságot nem látszik rajtam



Ha egy ismerőst megkérdezek, azt mondja örüljek neki, mert késöbb majd jobb lesz ez 40 évesen. Engem ez abszolut hidegen hagy, én ígyis ugyis 'kezdeni fogok' valamit ezzel a gondal, mert engem kifejezetten zavar, és nem csak a nőknél, hanem semmilyen tekintélyt nem érzek magaménak emiatt, egyszóval lényegébe ez lelki problémát is okoz.



Kérdésem, léteznek-e tesztoszteron fokozók, mennyire biztonságosak, illetve ha rossz helyen kapizsgálnék, milyen kezelés vagy eljárás, tabletták vagy bármi megoldás ami segíthene nekem?



Ismerősöm szteroidokat vagy valami efélét szedett, ő testépítéshez és attól erősen szőrösödött, de nem csak a szőrösödésről van szó, hanem a korához képest is ugy néz ki, ahogy kell. Ha nem találok megfelelő megoldást, akkor valami ilyesmit fogok énis tenni, tudom, hogy komoly károkat tudok okozni, de ha igy maradok nekem az a legkomolyabb kár.



Várom válaszát, amit előre is köszzönök!



Tisztelette,

L.D.B.
Kedves Barnabás!

A felsorolt ötletek helyett először megnézném az Ön hormonjait ( tesztoszteron, prolaktin, TSH, FSH, LH, cortisol) többek között.

Ha van eltérés, akkor - de csakis akkor- kezelni kell gyógyszerrel!

Javasolom urológus felkeresését is.



Koppány Viktória dr.



Üdvözlöm.

Édesanyàmrol lenne szó,7éve diagnosztizàltak nàla pajzsmirigy túlmüködést,ami következtében kialakult nàla /bal szeménél/ kettös làtàs.Folyamatos gyógyszeres kezelés mellett sem javul,rosszullétek sürün jelentkeznek.Végig jàrtuk Miskoc endokrinologia,debreceni professzor tanàcsait is kértük,aki sugàr kezelést javasolt.Ezen is tul vagyunk,de a helyzet vàltozatlan.Az lenne a kérdésem,hogy hova tudunk fordulni hogy történjen végre bàrmilyen vàltozàs

Vàlaszàt elöre is köszönöm

Tisztelettel

Emese
Kedves Emese!



Molnár Jeannette drnőt tudom javasolni a tünetei alapján.

Kérem adja meg elérhetőségét a könnyebb egyeztetés végett.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő/úr!



Kb. tíz éve derült ki, hogy a TSH értékem a felső határ fölött van. Letroxot szedtem, de csak két évig. Azóta jód tablettával próbáltam a pajzsmirigy működésemet serkenteni, melyről az orvosom is tudott. A 2015-ös év tavaszán a TSH értékem határérték felett volt, de a koleszterin szintem is határérték felett van egy kicsit( ilyen még nem volt), ami a nagyobb problémám, hogy a vérnyomásom az utóbbi időben magas lett ( 150-155/90-100)

Szeretném kérdezni, hogy a pajzsmirigy alul működés befolyásolja e a vérnyomást?



Köszönettel

Vén Kata
Tisztelt Vén Kata !







A hyperthyreosis (pajzsmirigy túlműködás) hypetroniát okoz.







Üdvözlettel,



Dr. Tar Attila

Hírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA