Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt szakértő! 9 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését (Novynette) babát szeretnénk a párommal.Én 33 éves vagyok ő 39!Gyermekem még nincs, neki már van egy,az elöző házasságából.A problémám az,hogy eddig még nem jött össze a baba.A gyógyszer abba hagyása óta a ciklusaim egyre hosszabbak voltak egészen márciusig,mikor már meg sem akart jönni.A menstruációk előtti napokban barnázás is volt.Ekkor elmentem nőgyógyászhoz,aki írt fel Norcolutut ennek hatására lett menstruációm és csináltatott hormon vizsgálati vérvételt a 3. és 21.napon.Eredményeim:3.nap Ösztradiol 15.4 pmol/l Tesztoszteron totál 1.08 nmol/l Progreszteron 2.5 nmol/l Össz Prolaktin 325.40 mU/l Luteinizáló hormon 7.5 U/l Follikulus stim.hormon 4.4 U/l 21.nap Tesztoszteron totál 1.55 nmol/l Össz Prolaktin 329.00 mU/l.Volt ultrahang vizsgálatom is,aminek eredménye jó lett.Ezek után elküldött még vérvételre kért egy TSH és egy inzulinrezisztencia eredményeket.A TSH 1.840 mU/l lett a másik eredményre még várnom kell.Ezekkel az eredményekkel küldött tovább endokrinologushoz,de csak hónap végére kaptam időpontot.Polycystás ovarium syndroma?Ez van a beutalómra írva.Szeretném kérni az ön szakvéleményét.Előre is köszönöm.
Kedves Ildikó !

Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tudnak szakorvosaink! Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyeket személyes konzultáció alkalmával az eddigi előzményei áttekintésével tud mondani, figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.

Tisztelt Doktornő/Úr!



A segítségét szeretném kérni.

Másfél hónapja szedek fogamzásgátló tablettát, 25 éves vagyok.

Az első hónapban 2-3 napig bedagadt a lábam, utána lement a dagadás. Más panaszom nem volt.

Most a második hónapban már két hétig volt bedagadva a lábam, a tegnapi nap folyamán kezdett lemenni.

Mielőtt a fogamzásgátlót kezdtem szedni, a menstruációm előtt 5-6 nappal mindig bedagadt a lábam.

Most viszont az első és a második héten dagadt be. Súlygyarapodásom eddig nem volt, de most 40-50 dkg-al nőtt, ami lement, ahogy a lábdagadásom is szünt.

Trombózisa senkinek nem volt a családban.

Ebben a hónapban hangulatingadozásaim vannak.

Azt szeretném kérdezni Öntől, lehetséges-e hogy a harmadik hónap után megszűnnek a panaszaim (a lábdagadás és a hangulatingadozás), ha nem gyógyszert váltás segíthet-e rajtam.

Válaszát előre is köszönöm!



Tisztelettel: Nikolett

Kedves Nikolett!



Lehetséges hogy szükséges lesz a gyógyszerváltás. Amennyiben továbbra is fenn állnak a panaszai, mindenképpen keresse fel kezelőorvosát.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő !



Érdeklődni szeretnék .mennyire rosszak valójában az eredményeim ? Fél éve diagnosztozálták a PCO-t,

TSH: 2,485 mmol/L

LH: 17,76 mIU/L

FSH:2,86 U/L

Glükóz fluoridos 5,3 mmol /L

prolaktin : 540,6

Tesztoszteron 3,3

D vitamin : 76,3

Kedves Érdeklődő !

Köszönjük kérdését. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tudnak szakorvosaink! Az Ön esetében már konkrét kérdés merült fel, amelyeket személyes konzultáció alkalmával az eddigi előzményei áttekintésével tud mondani, figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Tisztelt Doktornő/Úr!



A tanácsát szeretném kérdni. Jangee fogamzásgátló tablettát szedek.

Kardiológus szakorvos 1,25 mg bisoprololt írt fel.

Kérdezni szeretném, hogy ez a béta-blokkoló befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását.



Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Ildikó
Kedve Ildikó!



Nem befolyásolja.
Udvozlom ! Segitseget szeretnek kerni! Pajzsmirigy alulmukodesem van es ez altal magas a koleszterinem.Koleszterin csokkento tabletat nem szeretnek szedni mivel a magas ertekem az alulmukodesemtol van.Kerdesem az hogy van e masfajta megoldas a koleszterin csokkentesere? Valaszat elore is koszonom!
Kedves Marika!



Diétával és testedzéssel csökkenthető a koleszterin szint, melyben dietetikusaink tudnak segíteni.Központunkban Varga Dóra és Sárga Diána foglakozik ezzel a területtel.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Jó napot kívánok! A problémám, hogy évek óta pattanásokkal küzdök, mindenféle krémet kipróbáltam, antibiotikumot is szedtem rá, de semmit nem javult a helyzet, illetve a hajam is hullik, körülbelül a fele annak, ami 5-6 éve volt. Elmentem endokrinológushoz, pajzsmirigy vizsgálatot csináltak, vért is vettek, de a doktor úr szerint semmi ilyen jellegű problémám nincs. Megpróbálkoztam a nőgyógyászati vizsgálattal, nincs-e petefészek cisztám, hogy esetleg ez okozná a tüneteimet, itt az orvos kijelentette, nem is érti, hogy miért küldött el az endokrinológus főorvos úr, szinte egyik eredményem sem jó, mind a normális érték felett van. A nőgyógyász doktor úr véleménye a következő: mérsékelt Testosteron és DHEAS emelkedés, panaszai veroim nem gyneceredetűek. Kérem segítsen, nem tudom, milyen irányba induljak el ezzel, nem szeretnék visszamenni ugyanahhoz a doktorhoz, mert nem látom értelmét. Köszönöm szépen előre is!
Kedves Dalma!



Érdemes lenne más endokrinológus szakorvos véleményét is meghallgatni. Központunkban Koppány Viktória és Polyák Annamária drnőt tudom javasolni.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Udvozlom!!

Szeretnem megtudni a pajzsmirigy gobok okozhatnak e kohogest???

Nekem mind ket lebenyben vannak gobok amiket utoljara 4 eve vizsgaltak Magyarorszagon akkor 3-4 mm esek voltak es nem kellett semmilyen gyogyszert es beavatkozast kapnom!

Azota Angliaban elek es itt sajnos nehez kieszkozolni egy ilyen vizsgaltot!!

Eleg sokat kohogok es fullasos erzesem van mintha nyomna be valami a torkomat kivulrol!!

Ez lehet a goboktol???

Koszonom elore is valaszat

Maradok tisztelettel Horvath Belane
Kedves Belane!



Igen okozhat.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Üdvözlöm!



A párommal babát szeretnénk. Elmentem előzetes vizsgálatra és IR-t állapítottak meg. A TSH értékem 3,26 volt. Se a pajzsmirigyre, se az IR-re nem kaptam gyógyszert, csak diétát írtak elő.

Ön szerint érdemes lenne egy másik orvost is felkeresnem? Ezek az értékek nem fogják akadályozni a teherbeesést?



Köszönöm!

Verébné
Kedves Verébné!



Gyermekvállaláshoz a legideálisabb tsh érték 1 és 2 között mozog.

Kérem keresse fel endokrinológusát.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



2011.05.11 – es Izotópdiagnosztikai lelet eredményem:

A jobb lebeny középső-alsó harmadában 3x1,5 cm-es hideg területtel.

A bal lebeny aktivitás eloszlása egyenletes.

Műtétet javasoltak de nem mentem el műtétre!



2016 05.11-es Izotópdiagnosztikai lelet eredménye:



A bal lebeny 4,5 x 1,5 cm felső pólusban 1 cm-es meleg göb van, tőle caudalisan inhomogén a trészereloszlás.

A jobb lebeny 6x 3,5 cm, alsó pólusában 4 cm-es hideg göb van.



2016.05.09.Trachealégsáv felvétel:

A trachea a jugulum magasságában minimálisan ívelten balra dislocalt. Jobb oldali kontúrján egy enyhe kb 2-3 mm-es benyomat látható, amely a liment érdemben nem szűkíti. Sagittalis irányban sem dislocatió, sem lumen szűkület nem mutatható ki!

2016.05.09.

TSH 1,110 (0,270 - 4,200)

T3 4,14 (3,10 – 6,80)

T4 11,24(12,00 - 22,00)

Az orvosom műtétet javasolt!

Kérdésem hogy a műtéti beavatkozás valóba nem kerülhető el?

Ha nem távolítsák el a pajzsmirigyem akkor nőni fog ez a hideg, illetve meleg göb? A hízásom befolyásolja?



Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel:forjucus

Kedves Érdeklődő !



Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban tud szakorvosunk! Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyeket személyes konzultáció alkalmával az eddigi előzményei áttekintésével tud mondani, figyelembe véve az állapotát, betegségeit, gyógyszereit, életvitelét.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Tisztelt Professzor Úr!

Lányomnál, aki 30 éves Hashimoto-thyreoiditist diagnosztizáltak, mivel a TPO-ja 2016. márciusban 1300 volt és akkor még a TSH,FT4,FT3 értékek is jók voltak, most május eleje óta a pajzsmirígye folyamatosan túlműködik TSH 0,01 FT3 19,6,FT4 6,4. Ujra néztek TPO-t, ami 2400 lett és TRAK-ot, mely kisebb 0,3-nál. Metothyrint irtak fel neki napi 2 szemet. A doktor úr azt mondta, valószínű pajzsmirigy gyulladás.

A kérdésem az lenne, hogy ebben a fázisban pajzsmirigy gátló gyógyszert szedhet-e? Metothyrin szedését nem kellene abbahagyni?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel? Z. Jné

Kedves Z. Jné!



Kérem keresse fel a kezelő orvosát kérdésével. Szelén tablettát kiegészítésként szedhet.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA