Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt válaszadó Dr. úr/nő!



Túlműködő, megnagyobbodott pajzsmirigy göböm van. A göb nagysága 4 cm, 1 db van a jobb oldalon a i.átmenetre húzódva, a göb izotóp vizsgálattal megálapított meleg göb. A túlműködés TSH 0,14 értékkel, más értéknél még nem mutatkozik eltérés. Gyógyszeres kezelést nem kapok, viszont javasolták a műtét. Kérném segítségét az eddigi tapasztalataik alapján javasolják –e a Rádiófrekvenciás eljárást, vagy inkább a rendes műtétet. Nem olvatam még ennek az eljárásnak az utólagos eredményeiről, sikereiről. 47 éves vagyok, jelenleg a testi tüneteim elenyészőnek érzem, a göb nyomást gyakorol a torkomra, ezt érzem, a hangom néha bereked, alvás közben horkolok, már régóta köhögök, a köhögésem okát nem tudom, de valószínű, hogy van a háttérbe allergia is, mert ingerel a por, füst, egyes illetanyagok, gondolom ezek a tünetek a göbtől vannak. Biopsiát még nem végeztek rajtam. Enyhe túlsúlyom van, szapora szívverés és hajhullás szokott jelentkezni, de nem folyamatos, tüneteim alapján azt hittem változókorba lépek, de ez még másba nem mutatkozik., a köhögésem az zavar, nem tudom, hogy a göb eltávolításával ez meg fog -e szűnni, vagy teljesen mástól van.Segítségüket, javaslatukat, tanácsukat szívesen venném.

Köszönetttel:

Marcsi

Kedves Betegünk!



A túlműködést okozó meleg göbök kezelése műtéttel vagy izotóp terápiával történik. Gyógyszeresen csak a tünetek szüntethetők meg, de az elváltozás nem. A köhögés feltehetőleg allergiás alapú, mert ahogyan írja, több dologra is (por, illatanyagok) érzékeny. 4 cm-es göbből mintavétel is szükséges, ha nem történik műtét, azaz, ha az izotóp kezelést választja. Keressen fel egy endokrinológust a további tennivalók megbeszélése érdekében! A radiofrekvenciás eljárással még kevés a tapasztalat.



Jobbulást kívánva üdvözli: Dr. Békési Gábor.
Tisztelt Doktor Ur/No!

25 eves vagyok es a sok orvosi vizsgalat utan megallapitottak hogy PCOS -em van, a ket petefeszkem tele van cisztaval es a doki szerint nem kell kezelni amig nem szeretnek gyereket hanem le kell fogynom, csak sajnos nem erzem jol magam nem jon a menstruaciom sem, nagyon hull a hajam stb, az utobbi idoben eszrevettem hogy a bal mellemben gondolom a nyirokcsomok meg vannak duzadva, nem fajnak csak megduzzadtak. ez lehetseges a hormonok miatt vagy valami masrol van szo? elore is koszonom valaszat!
Kedves Tünde!



Endokrinológusként azt gondolom, a PCOS-t addig is kezelni kell, amíg nem szeretne gyermeket vállalni.

Kérem, mielőbb keressen fel emiatt egy endokrinológiai szakrendelést.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
u.i.

Még elfelejtettem kérdezni, hogy császármetszés vagy hüvelyi szülés javasolt ebben az esetben?

39 éves, 2o hetes terhes kismama vagyok, köszönettel,Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!



Nagyon szívesen segítenék Önnek, de ebben a kérdésben nem vagyok jártas.

Kérem szépen, mielőbb keressen fel egy ezzel foglalkozó hepatológust, aki minden kérdésére hiteles választ tud adni.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék h.gyorsteszten laboreredmenyen Hepatitis C vírust diagnosztozaltak nalam.

jelenleg 2o hetes kismama vagyok. Nőgyógyászom már most akar közben kezelést a terhesség alatt, ami 3 hónap.

Én nem tartom jó ötletnek.Félek a babára veszélyes lenne. Bár még virózis kimutatása nem történt meg, állítólag itt Romániában nem is végzik.

Csak Németországban.

És várjuk meg az erdeményt, amit másodszorra csináltattam, azt se tudjuk jó -e megbízható eredmény e de állítólag csak a szakorvos küldheti megfelelő helyre és addig várjunk, mert a többi teszt nem megbízható.És olyan is van, amikor a terhességi hormonok rossz kereszteződése vagy mi ad ki ilyen eredményt és várjuk meg a választ,

Arra lennek kíváncsi a magzatra káros-e illetve ha meglesz a vírus terhesen szabad e kezelni és a kezelések mivel járnak, már terhes vitaminokat se tudtam szedni gyakran refluxom is, de lúgos víz segít,Szóval nem attől van azt mondta a nőgyógyász..Mit tegyek, mit javasolnak Önök.Köszönöm szépen a választ!

Zsuzsa



Kedves Zsuzsa!



Nagyon szívesen segítenék Önnek, de ebben a kérdésben nem vagyok jártas.

Kérem szépen, mielőbb keressen fel egy ezzel foglalkozó hepatológust, aki minden kérdésére hiteles választ tud adni.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A problemam a következő.A reggeli ehgyomri cukrom 8-9,6 kozott mozog. Napkozben nagyon valtozo. 3,4-5,2 eves elott eves uta 1,5 oraval 7-8,5 kozott mozog. Nincs semmi tunetem csak egy hogy homalyosabban latok mint regebben. Mi a teendom? A korzetinel mar voltam azt monta taplalkozzak egeszsegesen de ez szamomra nem kielegito valasz. 50 eves vagyok laktoz erzekeny es chron beteg. Ebbol kifolyolag oda figyelek hogy mit eszek. Koszonettel Kovacs Eva
Tisztelt Kovács Éva!



Lássa diabetológus tekintettel a magas cukor értékekre illetve a kórelőzményben szereplő chron betegség miatt. Ezek a cukor értékek magasak.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Nő/Úr!



Pajzsmirigyem bal oldali lebenyében 23 mm nagyságú hálóval körbevett, mérs.echoszegény hideg strummagöb van,jóindulatú.(Szövetminta elemzés után.) Nyelési légzési problémáim nincsenek,ereket nem zavar.Vér hormon szintjeim nem mutatnak szélsőséget,teljesen rendben van. Kérdésem az lenne hogy okozhat ez szédülési panaszt,és a jód tartalmú vitaminkészítmény szedése segíthet esetleg?Műtéttől tartok,szeretném megkímélni magam tőle! :) 43 éves vagyok.



Várom megtisztelő válaszukat!



Üdvözlettel!



László
Kedves Betegünk!



Az Ön által említett, jóindulatú göb nem okoz szédüléses panaszt. Műtét szükségessége nem merül fel. Jód készítménnyel nem szüntethető meg. Évenkénti ultrahang ellenőrzés viszont szükséges. Ha a göb növekszik, ismételt mintavétel indokolt.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!



Endokrinológushoz készülök vizsgálatra,ahol valószínűleg vérvétellel kezdenek, hiszen az endokrin szervek hormonszintjeire kíváncsiak. A kérdésem az lenne, hogy még az endokrinológusi vizsgálat előtt és közben szedhetek-e fogamzásgátló tablettát? Vagy ez befolyásolni fogja a hormonszinteket,és nem kapjuk meg a valós, természetes eredményeket a hormonszintekről? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel, Takács Anna.
Tisztelt Takács Anna!



Általában az endokrinológus szakorvos dönti el, hogy a gyógyszer szedése mellett vagy gyógyszer elhagyása utána nézi a hormonszinteket.

Kérem kérje ki kezelő orvosa véleményét.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt doktornő/doktor úr!

Érdeklődésem a következő!

Pánikbetegséget állapítottak meg nálam vki kifejtette az ösztrogén dominanciát!

A tünetek legtöbbje megtalálható nálam.

Kérdésem a következő hogy tudom megoldani hogy ez minél előbb tisztázodjon mert nagyon félek hogy ebből baj lesz.

Rexetin 30 mg gyogyszert írták és én nem szeretnék ilyen tudatmódosító szereket szedni szeretném természetes hatóanyagú készítményekkel gyógyítani ahogy kell. Kérem segítsenek.

Köszönöm szépen válaszukat előre is!

Tisztelettel egy beteg a sok közül.
Tisztelt Jolcsii!



Laborvizsgálattal kideríthető az ösztrogéndominancia, általában a ciklus 3. napján néznek ösztrogént,fsh,lh,tesztoszteron és progeszteron szintet, illetve a ciklus 21. napján progeszteron,prolaktin szintet.

Az eredmények birtokában egy endokrinológus szakorvos megtudja mondani, hogy valóban fenn áll e ösztrogéndominancia vagy sem.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Endokrinközpont!



65 éves vagyok és 2,5 éve cukorbeteg. A betegség Hepatitis C interferon kezelése alatt alakult ki. A Heptitis C-ből végül is egy amerikai gyógyszernek (Harvoni) köszönhetően meggyógyultam, de a cukorbetegség sokszori kórházi kezelés és állandó orvosi kontroll ellenére sem tartható kézben, bár minden orvosi utasítást szigorúan betartok.



Kérdezem, hogy Önöknél megállapítható-e, hogy a máj gyógyulása után működik-e valamilyen szinten a hasnyálmirigy illetve, hogy szükséges-e az inzulin.



Várom válaszukat.



Tisztelettel



Bujákiné Szántó Zsófia
Tisztelt Bujákiné Szántó Zsófia!



Mindkét kérdésére igen a válasz.

Azt egy laboratóriumi vizsgálat elárulja Önnek, van-e saját inzulin termelése. C-peptidnek hívják ezt a laboratóriumi paramétert, bármelyik laborban meg tudják csinálni.

Annak eldöntésére, csak inzulinnal kezelhető-e a cukorbetegsége, személyes konzultációt javaslok.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!



Egy napos nagyon friss vérvételből nagyon magas anti TPO érték lett kimutatva ami 608.Kérem írja meg hova kell fordulnom ezzel az eredménnyel,milyen szakrendeléshez? Köszönettel.
Tisztelt Szabó Erzsébet.



Immunológiai és endokrinológiai rendelésre kérem jelentkezzen.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA