Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

dr. Tar Attila Doktor Úr részére!

Kedves Doktor Úr!

Kislányom 2011. szeptember 05-én született. Jelenleg 104 cm és 15,5 kg. Terhességi cukorbetegséggel és fel nem ismert pajzsmirigy alulműködéssel súlyosbított terhességből született 2x nyakára csavarodott köldökzsinórral, 50 cm és 3100 g súllyal. Fél éve vesefejlődési zavart észleltek nála UH vizsgálattal kontrollra járunk. Kb. másfél-két éves koráig normál ütemben fejlődött, majd lassulást észleltünk, székrekedésessé vált. Az elmúlt évben mindössze 5 cm-t nőtt, az előző 7-6 centikhez képest ezt is úgymond néha-néha beindulva, sokáig stagnálva. Fizikailag nagyon babás arc, testfelépítés, vékonyka hang. Szeretném megkérdezni a Doktor Úrtól, hogy érdemes-e kivizsgáltatni a növekedési elmaradását? Kedves válaszát előre is köszönöm: Szabó Gabriella szabogabi17@gmail.com
Kedves Gabriella !







Amennyiben a testmagasságot pontosan mérték, az a 3-as percentilis körül van. Érdemes szakorvoshoz fordulni.







Üdvözlettel,







Dr. Tar Attila
Üdvözlöm!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e összefüggés a legfrissebb vérleletem 103 Anti TPO mutatot ,magas koleszterin èrtekek az ezt a vizsgálatot megelőző betegségeim között? A betegségeim : ademètikus méh myoma gócok( mèh eltávolítás előtt állok 33 évesen), szívritmus zavarom van gyógyszert szedek.(kéthegyű szívbíllenttyű alakja nem meg felelő erős tüneteket okoz, 3 gyermek van ès az első szűlés óta súly problémáim vannak mindent meg tettem de fogyás pár kg leadása után mindig megállt sőt most 1hónap alatt felszedtem 10 kg így vagyok most 110kg, mindig fázol a kezem lábam hideg, fáradt vagyok akár mennyit pihenek persze 3 gyerek mellett amit lehet.

Válaszát köszönöm!
Tisztelt Brigi!



Igen, lehet összefüggés a panaszai illetve a magas A-TPO szint között. Kérem keressen fel egy endokrinológus szakorvost.

Üdvözlettel:Nagy Anett
körül belül 3 hónapja D vitamint szedek. Már tapasztaltam, hogy az éh homi cukor értékem lejjebb ment(Csak diétával élő 2-s típusú cukorbeteg vagyok).Mostani labor erdményemnél a TSH igen kicsi, és határérték alatti a Choleszterin értékem is. Okozhatja ezt a D vitamin?
Tisztelt Borsodi Lajosné!



Nem tudunk ilyen mellékhatásról a D-vitamin szedése alatt.

Kérem keresse fel kezelőorvosát.

Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor nő/úr!

Pajzsmirigyem alulműködik, naponta 100mg Letrox-ot szedek rá már 6-7 éve. TSH szintet évente ellenőrzik vérvétellel, rendben van. Pajzsmirigyben elváltozást ultrahang nem mutatott ki. (utoljára 2 éve nézték)

Tudomásom szerint ez a betegség nem gyógyítható, a sejtek hormontermelését nem lehet újra beindítani/fokozni, így életem végéig kontroll mellett szednem kell a gyógyszert. Ha jól tudom (és ez a tapasztalatom is), teljes értékű életet élhetek a TSH beállításával. 37 éves férfi vagyok, egészséges, rendszeresen futok, tornázom.

A kérdésem az, hogy vért adhatok-e, vagy a hormontartalmú gyógyszer miatt ez tilos?

Köszönettel,

Ragyák Tibor
Tisztelt Tibor!



Véradó lehet mindenki, aki:

-egészségesnek érzi magát

-az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges

-elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves

-testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot

-a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek

A véradást egy orvosi vizsgálat előzi meg, ahol a vizsgálóorvos dönti el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező.

Kérem érdeklődjön ezzel kapcsolatban az alábbi szervezetnél:

http://www.veradas.hu/a-veradasrol/ki-adhat-vert



Üdvözlettel:Nagy Anett



Tisztelt Doktor Úr/Nő

Szeretnem tudni hogy Autoimmun Pajzsmiriggyel lehet e Bio Melatonint szedni?Kisfiam szuletese ota (7 honapja )alvaszavarokkal kuzdok minden oraban felebredek ejjel,masnap nagyon faradttnak erzem magam

Koszonom elore is

Tisztelettel

Tunyogi Beatrix
Kedves Tunyogi Beatrix!



A BioMelatonin gyógyszer leiratában szerepel, hogy az autoimmun betegségeket ronthatja.

A Remotív Extráról nincs ilyen információm, azt javaslom, ezt próbálja meg szedni a panaszok megszüntetése miatt.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
Kedves Doktornő/Doktor Úr!



52 éves vagyok. Kb másfél évvel ezelőtt vérzési gondjaim jelentkeztek, hosszan elhúzódó vérzéssel. Gyakori volt az éjszakai izzadás fáradt ébredés. A nőgyógyász 3-4 hónap után műtétet javasolt, azt mondta hogy akár a vérzés elmaradása is megtörténhet, nem kiszámítható, hogy ez kinél hány éves korban következik be. Egy évvel ezelőtt a műtéti beavatkozást követően ezek a vérzési problémáim tulajdonképpen megszűntek. A vérzés azóta is többé-kevésbé rendszeresen jelentkezik 33-34 napos ciklusra állt be. Sajnos az életminőségemet jelentősen rontja, hogy a szexuális vágy mára szinte teljesen elmúlt, ha néha neki is futok, néhány perc után a kellemes érzésnél nem marad több. Sokszor hallottam már, hogy esetleges hormonpótlással javítható talán ez az állapot is. Az endokrinológiai rendeléseket figyelve azonban főleg más szakterületekkel találkozom (cukorbetegség, meddőség, stb) Szeretnék elmenni egy kivizsgálásra, de nem tudom, ki az az orvos, akár Önöknél, aki ezzel a területtel (változókor) foglalkozik. A nőgyógyász azt mondja, ő nem szexológus, nem igazán tud segíteni. Igyekszem egészségesen táplálkozni, sportolni, de semmi pozitív változást nem tapasztalok.

Előre is köszönöm a választ

Üdv: Ildikó



Kedves Ildikó!



Intézetünkben Prof.Dr.Balázs Csabát tudnám ajánlani Önnek. Sajnos egy kicsit hosszú a várakozási idő a Professzor Úrhoz, emiatt azt ajánlanám, mielőbb kérjen időpontot, hogy panaszait orvosolni lehessen.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
Kedves Doktor úr/hölgy! Azért írok önöknek, mert a kálváriám már 1 éve tart és a méregdrága vizsgálatokon kívül eddig semmire nem jutottak a nagy nevű magánklinikák. Versenysportolóként, napi 2 edzés, alacsony ch diéta mellett 1 év alatt 15 kg híztam, aminek látványosan a 3/3-a a régen kockás hasamra ment. Emellett a hajam fele kihullott, elvékonyodott, állandóan aludnék, nincs meg a kipihentség érzése, tavaly hónapokig hangulatingadozásom volt, a végtagjaim folyamatosan vizesednek, bőröm a napi4 liter folyadék ellenére is kiszárad, a körmemim papír vékonyságúak és a sérülés, karcolások is nagyon sok idő alatt gyógyulnak meg, hasi és melli szőr erősödés is előjön időnként. Voltam már nőgyógyásznál aki kizárta a PCOS-t, diabetológián azt mindták hibátlan az étrendem, sőt lehetne több a mennyiség (dehát így is hízom) ott csináltattam 3 pontos IR tesztet, aminek az eredménye alacsony glükóz és inzulin szintet mutatott (de azt mindták ez a sportolóknál normális) utána endokrinológus végképp tanácstalan lett és azt mondta csináltassak kortizol tesztet. Ott éjfélkor bekellett venni 2 db tablettát és 8:00 kor levették a vért; a kortizol eredményem: 37,2 nmol/l lett. Mivel már nem hiszek a jelenlegi orvosaimnak így fordulok önhöz, hogy megtudjam ez az érték jó vagy rossz? A leleten csak javasolt érték van: 118-331 ig nmol/lit. Illetve kintudna segíteni nekem hogy visszanyerjem a régi energikus énemet és régi alakom. Szíves segítségét előlre is köszönöm. Üdvözlettel: Zsófia
Kedves Zsófia!



A panaszai alapján látatlanban alul működő pajzsmirigy betegséget diagnosztizálnék Önnél. Megnézték a pajzsmirigyét? Erről nem írt semmit.

Legelőször labort javasolnék, TSH, fT3, fT4, aTPO értéket.

A kortizol tesztre jôl reagált a szervezete.

Fontos lenne még, hogy a menstruációs ciklusa rendezett-e, ill. nincs-e prolaktin hormon túlműködése.

Bízom benne, tudtam segīteni.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária
Jó napot kivanok!Segitseget szeretnek kerni!problemam kovetkezo lenne allando kiugras van a vernyomasomnal tegnap 200/127 volt!allando gyogyszerem van,de tegnap ismet lecsereltek!most covarex kombi 10/2,5 mg es melle nebivolult kaptam !volt egy vervizsgalatom ha jol tudom a vert fagyasztani kellett es az eredmeny a kovetkezo lett PLAZMA-renin-aktivitas(BC) 0.6-4.2 ig jo az ertek ez nekem 25 volt! A masik pedig az AKTIV RENIN SZINT 5.4-34.5 ig jo nekem ez 272 lett sajnos ezek nagyon magas ertekek megszeretnem kerdezni ez pontosan mit is jelent?! Mi a baj?! Udvozlettel Ninetta
Kedves Németh Ninetta!



Azt javaslom, fekvőbeteg kórházi háttérrel rendelkező endokrinológiai központot keressen fel, mert további vizsgálatok elvégzése szükséges mielőbb az Ön részére.

Budapesten a SE I. és II. Belgyógyászati Klinikát tudnám ajánlani. Háziorvosi beutaló szükséges hozzá.



Üdvözlettel,

Polyák Annamária Dr.
Üdvözlöm!

Értékeim:

TSH: 2,64

T4: 11,24

T3: 4,99

Anti-Tpo: 341

Kerdesem az lenne, hogy eleg e a letrox gyogyszerbol 25 egysegnyi.

Celom mindenkepp az lenne, hogy a THS erteke csokkenjen minel gyorsabban.

Koszonom a segitseguket!

Kiss Kitti
Kedves Betegünk!



Az Ön által küldött TSH érték megfelelő. Nem tudom, miért akarja ezt tovább csökkenteni. A gyógyszer adagján nem szükséges változtatni. (Nem tudom, igazolták-e Önnél a pajzsmirigy alulműködést.) Endokrinológus szakorvossal történő személyes konzultációt javaslok.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Tisztelt Doktornő!

Sötét hajú, fehér bőrű 4 éves kislányomnál 1 éve a hátán megjelentek apró pihe sötét szőrök. Természetesen a lábán és a karján is már sötét szőrök vannak. Sajnos ezeket örökölhette anyai vonalon.

Ilyen esetekben érdemes már most szakemberhez fordulni vagy várjak még vele?

Köszönöm szíves válaszát! Üdvözlettel, J.Orsolya
Kedves Orsolya !



A vizsgálat javasolt.



Üdvözlettel,







Dr. Tar Attila

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA