Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

46 éves nő vagyok, hat hónapos, jelentős fogyással járó epehólyaggyulladást követően májusban 3 centis ciszta jelent meg a jobb petefészkemben és 4 centis mióma a méhem hátsó falában. Mindezeknek nyoma nem volt a novemberi CT-n. A nőgyógyász teljes kipakolást javasolt. Ehhez képest a cisztám eltűnt, viszont a mióma nőtt fél centit. Hormonpanelt csináltattam, ösztrogéndominanciám van, felkerestem egy endokrinológiai szakrendelést, ahol szintén műtétet javasoltak. Az ösztrogénszintre legyintettek. Én úgy érzem, a műtét csak tüneti megoldás lenne, időközben pánikbeteg lettem, súlyos hangulatingadozásokkal küzdök.

Anyámnak epeműtétet követően szintén teljes kipakolása volt miómák miatt, amit beállíthatatlan diabétesz követett. Négyóránként lövi magát inzulinnal, és így is huszas cukrai vannak.

Én emiatt összefüggést vélek felfedezni ezek között a dolgok között, meglehet feleslegesen.

Kérdésem az, hogy mi módon lehetne helyreállítani a hormonháztartásomat és hogyan lehetne megelőzni a diabéteszt.

Továbbá, hogy az ösztrogéndominancia okozhat-e rákot.

A választ előre is köszöni:

Csili
Kedves Hölgyem!



Lássa endokrinológus „orvos” + ne engedje a műtétet!

Keressen fel .

Tisztelettel : Dr. Németh Almási Attila
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Bár nőgyógyászati problémával fordulok Önhöz, de kérdésemet azért bátorkodom feltenni, mert nagyon sok helyen olvastam már a PCO-ról, és több helyen is inkább endokrinológiai, mint sem nőgyógyászati betegségnek tartják.

Amit fontos tudni rólam, hogy 26 éves leszek, 170 cm-emhez, 60 kg társul, azt mondhatom, hogy nagy általánosságban egészségesnek érzem magam.

13-14 éves korom óta menstruálok. Akkor egy ideig rendben volt a dolog, de később 16-17 évesen felborult a rendszer (általában a ciklus félidején 3-4 napig barnás véres folyásom volt). Mikor már nagyon zavart a főiskolás évei!m alatt felkerestem egy orvost, aki ezt fogamzásgátlóval kezeltette. Így 20-21 éves korom óta szedtem is, egészen másfél évvel ezelőttig. Azért hagytam abba, mert sok barátnőm és némi utána olvasás hatására így láttam jónak. Először csak pár hónapra akartam felfüggeszteni, de mivel 2-3 éven belül tervben lehet egy baba, és máshogy is meg tudtuk oldani a védekezést így úgy döntöttem, egyenlőre mégsem kezdem el újra szedni.

Mióta abbahagytam a gyógyszert, minden hónapban volt/van vérzésem, bár szabálytalan időközönként, általában kevesebb, mint 28 naponként. Mennyiségre körülbelül annyi, mint a gyógyszer szedése alatt, és általában 2-3 napos barna folyás előzi meg. Nincsenek kísérő tünetek: alhasi görcsök, mellfeszülés, pedig ezek még a gyógyszer szedése alatt is megvoltak.

Nőgyógyászati vizsgálatom ultrahang eredménye: Az uterus rfv-ben 52x27x31mm. Endometrium: 10 mm. Jobb ovárium 31x27mm, bal ovárium 29x26mm.

Mindkét ovárium polycytas jellegű.

Sokat olvastam már a PCOS-ról és a meddőségről az utóbbi napokban, talán túl sokat is… Kicsit kétségbe ejt ez a helyzet, mert nem vettem észre egyéb olyan tünetet (hízás, fokozott szőrnövekedés, kimaradó menstruáció..talán a hajam hullik kicsit, de nem zavaró) amely a PCO-val kapcsolatba hozható, így állandóan ott motoszkál a fejemben a gondolat, hogy a legfőbb női erényemtől lettem megfosztva, főleg, hogy életkoromból is kifolyólag egyre több körülöttem a kismama, kisbaba.

Az orvosom elég megnyugtató volt a vizsgálaton. Azt mondta nincs nagy baj, de valószínűleg gyógyszeres kezelésre lesz majd szükségem, amikor babát szeretnék.

Az elmúlt napokban olvasottak alapján arra jutottam (bár lehet, hogy tévesen), hogy fogamzásgátló mellett elkerülhetném ezt állapotot.

Ennek ellenére nem tudom, mit tegyek. Ha továbbra sem szedem lehet nagyobb baj? Valóban maradandó károsodást okozok így a petefészkeimben? Ha gyógyszer segít szedem, de ha nem muszáj, akkor nem. Ön mit javasolna a betegének?

Tisztelettel,

Eszter
Kedves Eszter



Mindenképpen hozzáértő endokrinológus „orvost” keressen fel – sajnos hazánkban erre a nőgyógyászok alkalmatlanok. Nincs PCOS. A cisztái valószínűleg anovulációs ciklus miatt jöttek létre!



Várom szeretettel : Dr. Németh Almási Attila
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!



Hat hete estem teherbe 5 év után, napi 75 Euthyroxot szedek és 3×850 Meforalt. A nőgyógyászom azt mondta, hogy a Meforalt hagyjam abba és Inofolicot szedjek helyette.

Szeretném kérni a véleményét!

Köszönettel!

Mária
Kedves Mária!



Ne hagyja abba a meforalt, az inofolic ezt nem helyettesíti. Az Euthyrox emelésére is szüksége lesz, a metformin adagon azonban változtatni kell. Keressen fel mielőbb egy endokrinológus „orvost”



Várom szeretettel: Dr. Németh Almási Attila
Tisztelt Doktornő/Doktor úr.65éves férfi vagyok.5 éve TSH eredményem 8.7 volt.50 mikrogrammos lL Thiroxint kellett szednem.Most az utolsó 3 hónapban 6.7 ről 2.7re ment le a TSH értéke.A háziorvosom azt mondta hagyjam abba a gyógyszer szedését.Mi lesz akkor ha megint felmegy aTSH értéke?Tanácsukat szeretném kérni mit tegyek ezután.Köszönöm a válaszukat.
Kedves István!



Ne hagyja abba, szedje tovább, de 4-6 hetente hozzáértő endokrinológus „orvos” végezze a kontrollt.



Várom Szeretettel : Dr. Németh Almási Attila
Tisztelt Prof.Dr. Balàzs Csaba!



14 éve pajzsmirigy alulműködésem van mely hashimoto thyreoditisnek lett diagnosztizalva.2010-ben megszületett a lányom.minden probléma nélkül teherbe estem.Hàromhavonta jàrok vèrvètelre,jelenleg 100 L-thiroxynt szedek.Babàt szeretnénk ùjra ezért juliusban voltam az endokrinologusomnal es nogyogyasznal is.Szep a mehem,pont 28 napos a ciklusom,peteeresem is volt.2014.06.18.eredmenyei:tsh 3,540;ft4 14,8;parathormon 29,6;pm uh:mindket lebeny megkissebbedett.szerkezete inhomogen,heges.gob nem lathato.

Jelenleg a varandossag elott szedheto femibiont szedem bar van benne jod az endokrinologus azt mindta szedhetem.Ket honapja probalkozunk de sajnos eredmenytelenul.tudom ez nagyon rovid idode 34 evesen igyekszem mindent megtenni.

Kerdeseim:valoban szedhetem e az emlitett femibion vitamint?

Erdemes e most vervetelre mennem es miket nezessek?ths,ft4,anti tpo?

A nem megfelelo tsh miatt nem esem teherbe?

Valaszat koszonve es nagyon varva.Tisztelettel:Bogi
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Doktor Nő/Úr!



2011. december 29-én szültem, majd 1 év szoptatás után a teljes vérkép vizsgálat után kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik. TSH 4.71, T4 -11.66, T3 5.31. Nyaki UH negatív

Az endokrinológus 50 ug Letrox-ot írt fel, majd a kontroll vizsgálaton ezek az eredmények lettek: TSH 0,02, FT4 19,02, FT3 8.32, TG negatív, TPO negatív

Ezért felezte a gyógyszer anyagot 25ug Letrox.



Pár hete csináltattam vérképet az eredményem rendben van a TSH 1.99



Második babát szeretnék és már a fogamzás ideje előtt szeretnék magzatvédő vitamint szedni.

Kérdésem, hogy lehet-e szedni és melyik ilyen esetben a legjobban ajánlott. A jód tartalom miatt kérdezem elsősorban. Az első babánál egy ismert magzatvédő vitamint szedtem és nagyon meg voltam vele elégedve.



Kérdésem, hogy szedhetők pajzsmirigy alul működés esetén és ha igen magzatvédő vitaminnal együtt is használható?



Tisztelettel:

Vné
Kedves Barbara!



Mindenképpen keressen fel hozzáértő endokrinológus „orvost” - cél TSH 0,5-1,5 mIU/l, a hormon igénye kb. 150%-kal fog növekedni!



Várom Szeretettel: Dr. Németh Almási Attila
Kedves Doktor ur.Basedow kort allapitittak meg es 2 db2-3mmes hideg gobot is talaltak.A propycil a rosszabbodó majfunkcio miatt leallt.A szemeim nem dullednek de verben uszik egy eve.Az izotopot javasoltak de en az endoszkopos mutetre mennek inkabb.Nem szeretnem.a nyakam.szetvagatni.Milyen megoldas lehetseges ilyen esetben?a szivdobogasnal is rosszabb a szemfajdalom.Koszonom valaszat!
Kedves Anita !



Ez bonyolult kérdés, írásban nem eldöntendő. Basedow kór és hideg göb nincs, aki ilyet állít, annak halvány lila gőze sincs az endokrinológiához, ráadásul a hideg/meleg/forró göb elmélet is megdőlt. A műtéttel kapcsolatban keressen fel egy hozzáértő endokrinológus „orvost”, aki ezeket a teljesen összekuszált dolgait kibogozza – addig semmilyen műtétet ne vállaljon!



Várom szeretettel : Dr, Németh Almási Attila
Jó napot!

Egy kérdésem lenne,40éves vagyok pajzsmirigy tulmüködésem van.Kisbabàt szeretnék!Mit kell tennem ahhoz hogy egészséges picit jozzak a vilàgra??2000-ben volt egy pajzsmirigy daganat mütétem ami jò indulatu volt.Nagyon szeretnénk kisbabàt!Van esély rá hogy egyàltalàn teherbe esek.Vàrom mielőbbi vàlaszàt!Elöre is köszönöm.Maradok Tisztelettel Timea
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Kétszeresen műtött, 28 éves nő vagyok! 5 éve volt a második műtétem, amely során teljes pajzsmirigy eltávolítás történt!

Azóta L-Thyroxin Henning tablettát szedek, napi 150 mg-ot!

A napokban a vérvétel történt, és ennek eredménye túlműködést mutat, a normálértékhez képest! A TSH értéke: 0.103 U/L! Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben a gyógyszert hogyan kell szednem, csökkenteni vagy emelni kell a napi adagot!



Előre is köszönöm szépen a választ!



Tisztelettel:



Soltész Boglárka

Ózd
Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Doktor Nő/Úr!



2011. december 29-én szültem, majd 1 év szoptatás után a teljes vérkép vizsgálat után kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik. TSH 4.71, T4 -11.66, T3 5.31. Nyaki UH negatív

Az endokrinológus 50 ug Letrox-ot írt fel, majd a kontroll vizsgálaton ezek az eredmények lettek: TSH 0,02, FT4 19,02, FT3 8.32, TG negatív, TPO negatív

Ezért felezte a gyógyszer anyagot 25ug Letrox.



Pár hete csináltattam vérképet az eredményem rendben van a TSH 1.99



Második babát szeretnék és már a fogamzás ideje előtt szeretnék magzatvédő vitamint szedni.

Kérdésem, hogy lehet-e szedni és melyik ilyen esetben a legjobban ajánlott. A jód tartalom miatt kérdezem elsősorban. Az első babánál gravidát szedtem és nagyon meg voltam vele elégedve.

Ezeket a termékeket is ajánlották:

http://www.energy.sk/hu/menu_x821x.asp és



http://www.mehpempo.hu/?gclid=CJWPufbrpsACFQH3wgoda0MA_A



Kérdésem, hogy szedhetők pajzsmirigy alul működés esetén és ha igen magzatvédő vitaminnal együtt is használható?

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Hírek

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek
A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA