Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Bár nőgyógyászati problémával fordulok Önhöz, de kérdésemet azért bátorkodom feltenni, mert nagyon sok helyen olvastam már a PCO-ról, és több helyen is inkább endokrinológiai, mint sem nőgyógyászati betegségnek tartják.
Amit fontos tudni rólam, hogy 26 éves leszek, 170 cm-emhez, 60 kg társul, azt mondhatom, hogy nagy általánosságban egészségesnek érzem magam.
13-14 éves korom óta menstruálok. Akkor egy ideig rendben volt a dolog, de később 16-17 évesen felborult a rendszer (általában a ciklus félidején 3-4 napig barnás véres folyásom volt). Mikor már nagyon zavart a főiskolás évei!m alatt felkerestem egy orvost, aki ezt fogamzásgátlóval kezeltette. Így 20-21 éves korom óta szedtem is, egészen másfél évvel ezelőttig. Azért hagytam abba, mert sok barátnőm és némi utána olvasás hatására így láttam jónak. Először csak pár hónapra akartam felfüggeszteni, de mivel 2-3 éven belül tervben lehet egy baba, és máshogy is meg tudtuk oldani a védekezést így úgy döntöttem, egyenlőre mégsem kezdem el újra szedni.
Mióta abbahagytam a gyógyszert, minden hónapban volt/van vérzésem, bár szabálytalan időközönként, általában kevesebb, mint 28 naponként. Mennyiségre körülbelül annyi, mint a gyógyszer szedése alatt, és általában 2-3 napos barna folyás előzi meg. Nincsenek kísérő tünetek: alhasi görcsök, mellfeszülés, pedig ezek még a gyógyszer szedése alatt is megvoltak.
Nőgyógyászati vizsgálatom ultrahang eredménye: Az uterus rfv-ben 52x27x31mm. Endometrium: 10 mm. Jobb ovárium 31x27mm, bal ovárium 29x26mm.
Mindkét ovárium polycytas jellegű.
Sokat olvastam már a PCOS-ról és a meddőségről az utóbbi napokban, talán túl sokat is… Kicsit kétségbe ejt ez a helyzet, mert nem vettem észre egyéb olyan tünetet (hízás, fokozott szőrnövekedés, kimaradó menstruáció..talán a hajam hullik kicsit, de nem zavaró) amely a PCO-val kapcsolatba hozható, így állandóan ott motoszkál a fejemben a gondolat, hogy a legfőbb női erényemtől lettem megfosztva, főleg, hogy életkoromból is kifolyólag egyre több körülöttem a kismama, kisbaba.
Az orvosom elég megnyugtató volt a vizsgálaton. Azt mondta nincs nagy baj, de valószínűleg gyógyszeres kezelésre lesz majd szükségem, amikor babát szeretnék.
Az elmúlt napokban olvasottak alapján arra jutottam (bár lehet, hogy tévesen), hogy fogamzásgátló mellett elkerülhetném ezt állapotot.
Ennek ellenére nem tudom, mit tegyek. Ha továbbra sem szedem lehet nagyobb baj? Valóban maradandó károsodást okozok így a petefészkeimben? Ha gyógyszer segít szedem, de ha nem muszáj, akkor nem. Ön mit javasolna a betegének?
Tisztelettel,
Eszter

Válasz

Kedves Eszter

Mindenképpen hozzáértő endokrinológus „orvost” keressen fel – sajnos hazánkban erre a nőgyógyászok alkalmatlanok. Nincs PCOS. A cisztái valószínűleg anovulációs ciklus miatt jöttek létre!

Várom szeretettel : Dr. Németh Almási Attila

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Hat hete estem teherbe 5 év után, napi 75 Euthyroxot szedek és 3×850 Meforalt. A nőgyógyászom azt mondta, hogy a Meforalt hagyjam abba és Inofolicot szedjek helyette.
Szeretném kérni a véleményét!
Köszönettel!
Mária

Válasz

Kedves Mária!

Ne hagyja abba a meforalt, az inofolic ezt nem helyettesíti. Az Euthyrox emelésére is szüksége lesz, a metformin adagon azonban változtatni kell. Keressen fel mielőbb egy endokrinológus „orvost”

Várom szeretettel: Dr. Németh Almási Attila

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor úr.65éves férfi vagyok.5 éve TSH eredményem 8.7 volt.50 mikrogrammos lL Thiroxint kellett szednem.Most az utolsó 3 hónapban 6.7 ről 2.7re ment le a TSH értéke.A háziorvosom azt mondta hagyjam abba a gyógyszer szedését.Mi lesz akkor ha megint felmegy aTSH értéke?Tanácsukat szeretném kérni mit tegyek ezután.Köszönöm a válaszukat.

Válasz

Kedves István!

Ne hagyja abba, szedje tovább, de 4-6 hetente hozzáértő endokrinológus „orvos” végezze a kontrollt.

Várom Szeretettel : Dr. Németh Almási Attila

Kérdés

Tisztelt Prof.Dr. Balàzs Csaba!

14 éve pajzsmirigy alulműködésem van mely hashimoto thyreoditisnek lett diagnosztizalva.2010-ben megszületett a lányom.minden probléma nélkül teherbe estem.Hàromhavonta jàrok vèrvètelre,jelenleg 100 L-thiroxynt szedek.Babàt szeretnénk ùjra ezért juliusban voltam az endokrinologusomnal es nogyogyasznal is.Szep a mehem,pont 28 napos a ciklusom,peteeresem is volt.2014.06.18.eredmenyei:tsh 3,540;ft4 14,8;parathormon 29,6;pm uh:mindket lebeny megkissebbedett.szerkezete inhomogen,heges.gob nem lathato.
Jelenleg a varandossag elott szedheto femibiont szedem bar van benne jod az endokrinologus azt mindta szedhetem.Ket honapja probalkozunk de sajnos eredmenytelenul.tudom ez nagyon rovid idode 34 evesen igyekszem mindent megtenni.
Kerdeseim:valoban szedhetem e az emlitett femibion vitamint?
Erdemes e most vervetelre mennem es miket nezessek?ths,ft4,anti tpo?
A nem megfelelo tsh miatt nem esem teherbe?
Valaszat koszonve es nagyon varva.Tisztelettel:Bogi

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

2011. december 29-én szültem, majd 1 év szoptatás után a teljes vérkép vizsgálat után kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik. TSH 4.71, T4 -11.66, T3 5.31. Nyaki UH negatív
Az endokrinológus 50 ug Letrox-ot írt fel, majd a kontroll vizsgálaton ezek az eredmények lettek: TSH 0,02, FT4 19,02, FT3 8.32, TG negatív, TPO negatív
Ezért felezte a gyógyszer anyagot 25ug Letrox.

Pár hete csináltattam vérképet az eredményem rendben van a TSH 1.99

Második babát szeretnék és már a fogamzás ideje előtt szeretnék magzatvédő vitamint szedni.
Kérdésem, hogy lehet-e szedni és melyik ilyen esetben a legjobban ajánlott. A jód tartalom miatt kérdezem elsősorban. Az első babánál egy ismert magzatvédő vitamint szedtem és nagyon meg voltam vele elégedve.

Kérdésem, hogy szedhetők pajzsmirigy alul működés esetén és ha igen magzatvédő vitaminnal együtt is használható?

Tisztelettel:
Vné

Válasz

Kedves Barbara!

Mindenképpen keressen fel hozzáértő endokrinológus „orvost” - cél TSH 0,5-1,5 mIU/l, a hormon igénye kb. 150%-kal fog növekedni!

Várom Szeretettel: Dr. Németh Almási Attila

Kérdés

Kedves Doktor ur.Basedow kort allapitittak meg es 2 db2-3mmes hideg gobot is talaltak.A propycil a rosszabbodó majfunkcio miatt leallt.A szemeim nem dullednek de verben uszik egy eve.Az izotopot javasoltak de en az endoszkopos mutetre mennek inkabb.Nem szeretnem.a nyakam.szetvagatni.Milyen megoldas lehetseges ilyen esetben?a szivdobogasnal is rosszabb a szemfajdalom.Koszonom valaszat!

Válasz

Kedves Anita !

Ez bonyolult kérdés, írásban nem eldöntendő. Basedow kór és hideg göb nincs, aki ilyet állít, annak halvány lila gőze sincs az endokrinológiához, ráadásul a hideg/meleg/forró göb elmélet is megdőlt. A műtéttel kapcsolatban keressen fel egy hozzáértő endokrinológus „orvost”, aki ezeket a teljesen összekuszált dolgait kibogozza – addig semmilyen műtétet ne vállaljon!

Várom szeretettel : Dr, Németh Almási Attila

Kérdés

Jó napot!
Egy kérdésem lenne,40éves vagyok pajzsmirigy tulmüködésem van.Kisbabàt szeretnék!Mit kell tennem ahhoz hogy egészséges picit jozzak a vilàgra??2000-ben volt egy pajzsmirigy daganat mütétem ami jò indulatu volt.Nagyon szeretnénk kisbabàt!Van esély rá hogy egyàltalàn teherbe esek.Vàrom mielőbbi vàlaszàt!Elöre is köszönöm.Maradok Tisztelettel Timea

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Kétszeresen műtött, 28 éves nő vagyok! 5 éve volt a második műtétem, amely során teljes pajzsmirigy eltávolítás történt!
Azóta L-Thyroxin Henning tablettát szedek, napi 150 mg-ot!
A napokban a vérvétel történt, és ennek eredménye túlműködést mutat, a normálértékhez képest! A TSH értéke: 0.103 U/L! Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben a gyógyszert hogyan kell szednem, csökkenteni vagy emelni kell a napi adagot!

Előre is köszönöm szépen a választ!

Tisztelettel:

Soltész Boglárka
Ózd

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

2011. december 29-én szültem, majd 1 év szoptatás után a teljes vérkép vizsgálat után kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik. TSH 4.71, T4 -11.66, T3 5.31. Nyaki UH negatív
Az endokrinológus 50 ug Letrox-ot írt fel, majd a kontroll vizsgálaton ezek az eredmények lettek: TSH 0,02, FT4 19,02, FT3 8.32, TG negatív, TPO negatív
Ezért felezte a gyógyszer anyagot 25ug Letrox.

Pár hete csináltattam vérképet az eredményem rendben van a TSH 1.99

Második babát szeretnék és már a fogamzás ideje előtt szeretnék magzatvédő vitamint szedni.
Kérdésem, hogy lehet-e szedni és melyik ilyen esetben a legjobban ajánlott. A jód tartalom miatt kérdezem elsősorban. Az első babánál gravidát szedtem és nagyon meg voltam vele elégedve.
Ezeket a termékeket is ajánlották:
http://www.energy.sk/hu/menu_x821x.asp és

http://www.mehpempo.hu/?gclid=CJWPufbrpsACFQH3wgoda0MA_A

Kérdésem, hogy szedhetők pajzsmirigy alul működés esetén és ha igen magzatvédő vitaminnal együtt is használható?

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

2011. december 29-én szültem, majd 1 év szoptatás után a teljes vérkép vizsgálat után kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik. TSH 4.71, T4 -11.66, T3 5.31. Nyaki UH negatív
Az endokrinológus 50 ug Letrox-ot írt fel, majd a kontroll vizsgálaton ezek az eredmények lettek: TSH 0,02, FT4 19,02, FT3 8.32, TG negatív, TPO negatív
Ezért felezte a gyógyszer anyagot 25ug Letrox.

Pár hete csináltattam vérképet az eredményem rendben van a TSH 1.99

Második babát szeretnék és már a fogamzás ideje előtt szeretnék magzatvédő vitamint szedni.
Kérdésem, hogy lehet-e szedni és melyik ilyen esetben a legjobban ajánlott. A jód tartalom miatt kérdezem elsősorban. Az első babánál gravidát szedtem és nagyon meg voltam vele elégedve.
Ezeket a termékeket is ajánlották:
http://www.energy.sk/hu/menu_x821x.asp és

http://www.mehpempo.hu/?gclid=CJWPufbrpsACFQH3wgoda0MA_A

Kérdésem, hogy szedhetők pajzsmirigy alul működés esetén és ha igen magzatvédő vitaminnal együtt is használható?

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!