Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T. Endokrin Központ!



Pajzsmirigy alulműködés problémám van évek óta.

Voltam már Önöknél az Ostrom u.-i rendelőben Dr.Bérczy Judit doktornőnél. Én Prof.dr.Balázs Csaba doktorhoz szeretnénk menni vizsgálatra.

Kérem tájékoztassanak erről.

Köszönettel: Csik Zoltánné /Magdi/

2014. 0714.
Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!
Tisztelt Doktor Úr!

Nem rég voltam terheléses cukor vizsgálaton ahonnan ezeket az eredményeket kaptam.

Glucose 5.5 mmol/L

30 perces 6.7 mmol/L

60 perces 5.9 mmol/L

90 perces 5.1 mmol/L

120 perces 4.8 mmol/L



Inzulin 49.8 mIU/L

60 perces 54.5 mIU/L

120 perces 42.4 mIU/L



On szerint ezek az eredmények jók? Sokszor szedulok ,remegek ,hányingerem van. Ritkán ok nelkul hanyok. A hajam hullik ,arcom pattanásos lett. Fogyni probalok ,de megallt egy ideje ,sokszor fáradt vagyok es stresszes. 2 babam van. A kislányomat tavaly februárban szultem. Szules utan tobb honapig egesz testem viszketett csak esti órákban. Kezem szokott zsibbadni. Ezeket a panaszokat okozhatja esetleges cukor betegseg?






Kedves ágnes!



A leírtak szerint nem rossz - de mindenképpen keressen fel egy endokrinológus szakorvost - nem tudom a terhelés körülményeit - megfelelő módon végezték-e, milyen módszerrel határozták meg az inzulin szinteket, milyen a petefészek, mellékvese hormon háztartása

Keressen fel minket az endokrin központban időpont miatt.



1024 Budapest Lövőház u. 1-5.

info@endokrinkozpont.hu,



telefon: +36 70 431 7729



Tiszelettel : Endokrin központ.

Várom szeretettel: Dr. Németh Almási Attila



Tisztelt Szakértő Asszony/Úr!



11 éve pajzsmirigy alulműködésem van. Euthyrox 100-t szedek. 3 gyermekem születése után a nőgyógyász a Mirena (hormonos) spirált ajánlotta fogamzásgátlásra. Euthyrox mellett ez alkalmazható?



Tisztelettel:

Sz. Nadid
Kedves Nadid !

Nem - az itthon betett IUD (spirál) mellett gyakori az Aspergillus gomba fertőzés, én nem ajánlom egyik betegemnek sem a spirál felhelyezését, másrészt a hatalmas hormon tartalma miatt a pajzsmirigy hormonigénye felborul(hat).



Tiszelettel : Dr. Németh-Almási Attila

Üdvözlöm!



Kisbabát szeretnénk a párommal, de a vérzésem rendszertelen, vagy nincsen. Elmentem nőgyógyászhoz, és csinált egy UH-ot, amiben azt olvasták le, hogy PCOS jellegű ciszták találhatóak az egyik petefészkemen.

A doktor Clostilbegyt tablettát írt fel, és azt mondta, hogy kezdjem el szedni, majd 28 nap múlva, mikor a vérzésnek is kell jelentkeznie akkor új adagot szedjek majd be ( napi 2 szem ).

Az első kúra alkalmával pontban 28 napra jelentkezett is a vérzés, ahol az 1. naptól kezdve ismét bevettem a gyógyszert. Vártam a következő 28. napot, de a vérzés nem jelentkezett, és mivel az orvos azt mondta, hogy ha kimarad a vérzés akkor is be kell venni a 28. napon , én elkezdtem bevenni. 3 napja kellett volna megjönnie, ehelyett csak nagyon kevés barnás folyást tapasztaltam. Terhességi tesztet csináltam , de sajnos negatív lett. Utánaolvastam a tablettáról, és sajnos arra a megállapításra jöttem rá, hogy valószínű, hogy ( mivel szakszerű kivizsgáláson nem estem át) , ezt a kúrát most abba kellene hagynom. Úgy döntöttem, hogy ma este már nem veszem be a gyógyszert. Az is elképzelhető, hogy terhes lennék, csak még nagyon korai? NEm árthattam a Clostival?

Időpontot fogok kérni Önökhöz,de addig szeretnék egy kis véleményt.

Köszönettel:



Beáta
Kedves Beáta!





Mindenképpen lássa endokrinológus orvos - a CCCT (clostylbegyt citrate challenge teszt) nálunk nagyon “népszerű”, mert azt gondolják, hogy egyszerű kivitelezni - előtte alapos 3/21 napos agyalapi mirigy/mellékvese/pajzsmirigy vizsgálatok kellenek, PCOS-jellegű cysták vsz retenciósak.





Keressen fel minket az endokrin központban időpont miatt.



1024 Budapest Lövőház u. 1-5.

info@endokrinkozpont.hu,



telefon: +36 70 431 7729 06 (70) 431 9728



Tiszelettel : Endokrin központ.

Várom szeretettel: Dr. Németh -Almási Attila



Tisztelt Doktornő! Autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van,szubklinikus thieroditis. Inzulinrezisztencia,és ösztrogén dominanciát is emlıtettek! A DHEAS eredményemnél eltérés +2,7 ! Wild yam kapszulát ajánlottak,valamint szelén tablettát! A legjobban aszőrősödésem zavar,ami hosszú szőke szőrök mindenhol,ahol viszont szőrtelenítek ott feketék,eş napi szintem szedem olyan gyorsan nő! Tesztoszteron rendben!Nem értem és az orvos sem mondott olyan ami indokolna a szőrösödést,igaz még a DHEAs eredményem nem látta! Ön szerint lehet ez az oka? Milyen kezelésre lenne szükségem? Köszönöm válaszát




Kedves Regina!





Lássa jó endokrinológus orvos - az inzulin rezisztencia sem biztos, milyen pajzsmirigy alapbetegsége van, milyen a 3/21-ik napi mellékvese, petefészek, agyalapi mirigy profilja?



Lássa jó endokrinológus orvos - az inzulin rezisztencia sem biztos, milyen pajzsmirigy alapbetegsége van, milyen a 3/21-ik napi mellékvese, petefészek, agyalapi mirigy profilja?
Tisztelt Doktorno!



Erdeklodni szeretnek, hogy megallapithato-e pajzsmirigy alulmukodes csupan egy TSH ertekbol. Ez az ertek 4.61.

Ugyanakkor a tuneteim: 12 evvel ezelott 2-3 mm-es cisztak voltak a jobb, ill. a bal lebenyben is.

Szedtem L-tiroxint 50-et minden reggel. Aztan abbahagytam (sajnos magam dontese volt, mert sok valtozast nem ereztem).

Kozben nagyon gyorsan kb egy ev alatt 25 kg feljott, aztan az elmult evekben lassabban meg pluszban hiztam, osszesen igy kb 40 kg feleslegem van. Ulomunkat vegzek, de rendszeresen, naponta gyalogolok 40 percet, telen 2-2.5 orat heti 3-4 alkalommal. Lefele nagy erofeszites aran lement a telen 18 kilo, de amint egy picit elengedm magam a szigoru dietaval, visszajott a fele. Ez tobbszor elofordult az elmult evek alatt, 10-15 kilo le, majd vissza.

Kozben nagyon dagad a labam (neha alig tudok cipot huzni), allandoan almos vagyok, es a borom rugalmassaga a 38 eves koromhoz kepest nagyon rossz.

A szemem alatt es az arcom-nyakam vizsedik, hajam hullik (nagyon sok van, szerencsere nem feltuno...).

Sokat vagyok rosszkedvu, depresszios, bar alapjaban veve ez nem jellemzo ram.

A menstruaciom rendben van, bar a premenstruacios tunetek a ciklus feletol(!) jelentkeznek. Feszult es allandoan ehes vagyok.

Volt nehany eve egy missed abortuszom 4 honaposan.

Ket evvel ezelott egy nyaki UH a cisztak eltuneset allapitotta meg, a korzeti orvos pedig a TSH ertek alapjan nem talalt semmi rendellenest. Bar en nem feltetlenul nyugodtam meg.

Menjek-e tovabb a haziorvos megnyugtato valasza ellenere kivizsgaltatni magam, vagy a TSH 4.61 ertek valoban nem utal semmi kulonosre afenti tunetek ellenere sem.

Koszonom a valaszat elore is.

Udvozlettel,

Andrea



Kedves Andrea!

Az említett TSH érték valóban nem kritikusan magas. Sajnos, a panaszok, tünetek oka lehet a túlsúly is. Vércukorterhelést is javasolnmék inzulin szintekkel kiegészítve 0-60-120 perces vércukor + inzulin), személyre szabott diétát is.

, Központunkban készséggel állnak rendelkezésére.

Tisztelettel,

Dr. Koppány Viktória

Tisztelt Doktornő!



Sajnos a napokban kezdődött meg spontán vetélésem,ami még nem fejeződött be. Eddig kórházban voltam megfigyelésen. A terhességem 7 hetes lett volna, azonban az uh vizsgálatok igazolták, hogy nincs szó élő terhességről. Mi történik ilyenkor? Már van egy 2 éves egészséges kislányom, akivel könnyen teherbe estem, és semmi probléma nem volt a várandósság alatt. Sokáig szoptattam, 3-4 hónapja hagytam abba, de ha megnyomom a mellem, még 1-2 csepp váladék jön belőle. Mennyire lehet ennek köze a mostani vetéléshez? Vagy egyáltalán mi okozhatta ezt! Nagyon szeretnénk kisbabát, de nem szeretnék ezen még egyszer átesni. Milyen vizsgálatokra lenne szükség az esetemben?

Válaszát előre is hálásan köszönöm!

Tisztelettel: Tímea
Kedves Tímea!

A magas prolaktin szint okozhat vetélést. Amennyiben a vetélés befejeződik, és megjött a menstruáció, prolaktin szint mérés ( vérvétel) javasolt, magas eredmény esetén gyógyszeresen kezelhető. Készséggel konzultálom.

, Központunkban készséggel állnak rendelkezésére.

Tisztelettel,

Dr. Koppány Viktória

Tisztelt Professzor Úr!



Olvastam "12 kérdés a pajzsmirigy működéséről és betegségeiről" c. írását, közben több dologban is magamra ismertem. Egy vérvétel alkalmával, kiderült hogy TSH szintem kicsit eltér normálistól (koleszterin szintem mindig magasabb, mint kellene) ezért a házi orvosom nyaki ultrahangra küldött, ahol a vizsgáló orvos azt mondta, hogy sorvadtak a pajzsmirigy lebenyeim. Háziorvos azt mondta ez nem gond, nincs teendő, esetleg szedjek jódot. Évek óta magas a vérnyomásom, amit kiugróan magas értékek tarkítanak, ill. volt 1 év amíg teljesen normális volt a vérnyomásom gyógyszer szedése nélkül is. Annak ellenére, hogy kevesebben eszem mint egy 2 éves gyermek, hízom 72 kg vagyok. Kezem időnként, lábam naponta eldagad, vízhajtós vérnyomáscsökkentőt szedek. Házipor allergiám van (diagnosztizált), de amikor virágoznak tavasszal a füvek és a fák elég rosszul vagyok (nehéz légzés, eldugult orr). Évtizedek óta küzdök migrénes rohamoktól. Hajhullásról nem is beszélve, ill. szinte állandóan vérszegény vagyok.

Mi a véleménye? Kérem szíves tanácsát.

Tisztelettel: Valéria

Kedves Valéria!

Rendes belgyógyászati kivizsgálás javasolt. Fentebb több tünetet is említett. Vegyük sorba: pajzsmirigy: TSH ellenőrzés. Kóros lelet esetén gyógyszeres kezelés. Vérnyomás: okát tisztázni, jól beállított gyógyszeres kezelés, szívultrahang, EKG szükséges.

Hízás miatt vércukor terhelés jön szóba. Allergia: ismert, megfelelő gyógyszert meg kellene találni, szerencsére rengetegféléből lehet választani.

Vérszegénység: - bár Ön az életkorát nem írta meg- de ezt okozhatja menses, méh mióma stb., nőgyógyász felkeresése is szóbajön.

Tisztelt Doktornő (Doktor Úr)!



44 éves nő vagyok.

A párommal babát szeretnénk.

Egy éves saját próbálkozás után lombik programban vettünk részt.

Az előzetes vizsgálatok során kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van.

Amire az endokrinológus Merckformin 850 mg-ot (reggel 1, este fél),

és L-Thyroxin Henning-et írt fel.

A gyógyszerek szedése után az értékeim jók lettek, így részt vehettünk egy lombikos kezelésen.

Sajnos a beültetett embriók nem tapadtak meg.



A lombik előtt 3. napi hormom vizsgálatot is végeztek.

Értékek:

FSH: 7.33 mlU/ml (2 - 10)

LH: 5.11 mlU/ml (0 - 14)

E2: 90.26 pmol/l (110 - 440)

PROL: 488.40 mlU/ml (102 - 496)



Két kérdésem volna:

1) A prolaktin szintem ugyan a határon belül van, de esetleg nem okozhat az problémát, hogy a felső határhoz közeli az értéke? Arra is gondoltam, hogy a kissé emelkedett értéket nem-e a cavernómám okozza. A cavernóma epilepsziát okozott serdülő korban. Azóta nem volt rohamom, Lamolep-et szedek rá.



2) Interneten a 40 év felletti teherbeesés témája után kutatva azt találtam, hogy DHEA szedése javíthatja az esélyeket. Cikkekben lehet arról olvasni, hogy IVF központokban is alkalmazzák. Viszont nem tartom ezeket az információkat ahhoz elegendőnek, hogy egy a hormonháztartásra hatni képes szert elkezdjek magamtól szedni.

A kérdésem az volna, hogy az egyébként nálunk étrendkiegészítőként kapható DHEA szedhető-e napi 3x25 mg dózisban, vagy ismertek olyan kockázatok, amelyek miatt a szedése ellenjavalt. Továbbá az is kérdéses, hogy a szedését nem személyreszabottan, a hormonszintek ismeretében és azokat kontrollálva lehet-e folytatni.



Válaszát előre is köszönve,

Nóra
Tisztelt Nóra!

Köszönjük levelét.



Levele alapján azt javaslom, jöjjön el rendelésünkre,s panaszaira megkapja válaszait, hiszem elég sokrétű problémát vetett fel, amelyre egy személyes konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni. Szakembereink listáját honlapunkon megtalálja, online bejelentkezésnél kérhet konkrét orvost,kihez szeretne jönni, illetve tudunk Önnek segíteni,hogy kit ajánlunk ez ügyben.



Ezen az e-mail címen online bejelentkezhet: info@endokrinkozpont.hu



Üdvözlettel,

Hegedűs Hajnalka

asszisztens



Endokrinközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 1-5
Tisztelt Doktornő!



Habár tünetmentes vagyok, saját elhatározásból készíttettem egy terheléses cukorvizsgálatot (34 éves férfi, 185 cm, 93 kg).



Eredményei:



Cukor 0 és 120 p is 4,9

Inzulin 0 p 6,52

Inzulin 120 p 53,93



A 120 perces inzulinszint számomra magasnak tűnik. Valóban az? Utalhat ez inzulinrezisztenciára?



Egyébként egészségesen étkezem, egy éve nem fogyasztok cukrot és fehér lisztet és heti kétszer intenzíven mozgok.



Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Kérdező!

Eddigi étrendjét és rendszeres testmozgását folytassa, leleti alapján gyógyszeres kezelés nem indokolt.

, Központunkban készséggel állnak rendelkezésére.

Tisztelettel,

Dr. Koppány Viktória

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA