Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt dr!
Pár napja hirtelen szurást érzek a nyakam jobb oldali gége közeli részen a karotisz és a pajzsmirigy körül, a szurás idöközönként hirtelen egy pillanatra belehasit. Pakzsmirigy alulmüködésem van, ennek lehet köze hozzá,mit gpndol?

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Hölgyem / Uram ! érdeklődni szeretnék,hogy fenn állhat e nálam is a PCOS szindróma , ha olyan tüneteim vannak mint a menstruáció kimaradása , erős szőrösödés az arcomon? érdemes kivizsgáltatnom? Válaszát előre is köszönöm ! Both Veronika

Válasz

Tisztelt Both Veronika!
Az Ön által említett tünetek (menstruáció kimaradása, szőrnövekedés az arcon) PCOS szindróma részjelenségei lehetnek, de egyéb endokrinológiai betegségek is okozhatják. Javasolom, hogy szakorvosi kivizsgálás történjen.
Üdvözlettel
Molnár Jeannette dr.

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Tisztelt Doktornő!

Eredményeim alapján autóimmun pajzsmirigy alultermelésem van (Hashimoto), bejelentkeztem Önökhöz, de amíg az időpontomra várok, szeretném megkérdezni, hogy állapotomban tényleg fontos lenne-e gluténmentes diétát követnem?

Szíves visszajelzésüket előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Németh Veronika

Válasz

Tisztelt Németh Veronika!
A Hashimoto pajzsmirigy-gyulladásban szenvedő betegek között valóban gyakrabban fordul elő glutén szenzitivitás mint kontroll személyek esetén, de gluténmentes diétát csak annak kell betartani, akinek egyértelmű, erre utaló labor- vagy biopsziás lelete van. Nem minden autoimmun pajzsmirigy-gyulladáshoz társul automatikusan glutén szenzitivitás.
Üdvözlettel
Molnár Jeannette dr.

Kérdés

Tisztelt Professzor Úr!

2011-ben nem-toxikus pajzsmirigy göb miatt to-
tális thyreoidectomián estem át mert a tűbiopsia malignitásra utalt.de a műtét ezt
kizárta.Letrox 100 mikrogr-ot szedtem 2014.
juniusáig. Eddigi sTSH:0,4-0,5, fT4 20,4-20,6
fT3:4,6-6,0.Egy hónapja Thybon 5 mikrogr-ot
és letrox 50 mikrogr-t kaptam.2014.augusztusi
leletem: sTSH:5,8,fT3:4,9 fT4:11:6. se.Ca:2,43 se.P:1,12.
Tisztelettel kérem Dr Balázs Csaba professzor
Úr véleményét és terápiás javaslatát.
Tisztelettel: Dr Lente Kálmánné



Válasz

Tisztelt Dr. Lente Kálmánné!
Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 06704319728, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett.

Jó egészséget kívánok:
Prof. Dr. Balázs Csaba​

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Inzulin rezisztens vagyok, jelenleg a Merckformin 1000 XR tablettát szedek 1-et.

A kérdésem az lenne, hogy a nőgyógyászom felírt egy fogamzásgátlót aminek a neve(Jangee 3 milligramm/0,02 milligramm filmtabletta drospirenon + ethinylestradiol)szedhetem e ezt a fogamzásgátlót? Ha nem, akkor melyik fajtát?

Köszönettel: Anett

Válasz

Kedves Anett!

Azt sem tudni, mi a fenéből gondolja a nőgyógyász, hogy inzulin rezisztens – sajnos hazánkban olyanokat állítanak, amihez nem értenek. A fogamzásgátlóban, amit szed olyan szer van – drospirenon – amit Amerikában veszélyes szernek tartanak. Keressen fel hozzáértő endokrinológus „orvost”!

Várom szeretettel : Dr. Németh Almási Attila

Kérdés

Tisztelt Cím!
Kérdésem utal-e véleménye szerint valamilyen problémára a vérképem eredménye

UTSH 1,30 MIU/l
FT3 4,80 pmol/l
FT4 17,2 pmol/l

Gemini terhességem alatt 95 kg-rólk 138 kg-ra híztam ami a szülés után 100 kg körül stagnált 4 hónap diéta eredménye 96 kg okozhatja a pajzsmirigy a problémámat

Köszönettel

Válasz

Kedves Adrienn!
A lelete nem teljes, egyéb vizsgálatokra is szüksége van – hozzáértő endokrinológus „orvos” gondozza 4-6 hetente!

Várom szeretettel : Dr Németh Almási Attila

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr !

2014.02.20-n diagnosztizáltak nálam Hasimoto theroiditist, melyre 50ug Letroxot kaptam , ezt az első kontroll után emelte az orvosom 75 ug-ra.A februári laborom:
Anti-TG 556,4 H IU/ml
Anti-TPO 182,2 H IU/ml
TSH 9,160 H mU/I
szabad T4 10,98 L pmol/I
Májusi kontroll alkalmával emelték az adagomat ekkor a TSH 3,1 mU/I volt.
Heti rendszerességgel futottam eddig 30 km-t, de a doktornőm ezt nem tanácsolja, valami izomleépülésről beszélt, de ezt nem értettem pontosan. Elmagyarázná miért nem lehet ?
A másik dolog,amiért írok, mert a májusi kontroll óta glutén mentesen étkezem és, a sajtok kivételével , laktózmentes tejtermékeket fogyasztok és finomított cukor helyett , ha fogyasztok egyátalán , akkor szőlőcukrot használok.Dietetikus tanácsolta ezt a táplálkozást, mert ez nem terheli annyira a szervezetet. Viszont nem tudtam egyeztetni a doktornőmmel, mert lehetetlen a kontroll időpontja előtt bejutni hozzá, kisvárosban élek elég messze Bt-től.
Kérdésem az lenne, helyesen táplálkozom-e? Miért kell a futásról ilyen megszorításokkal lemondanom? ( max. 1-2 alkalmat engedélyezett hetente max. 5 km)
Van-e bármi tanácsa, javaslata az olvasottak alapján számomra?

Nagyon köszönöm a segítségét!

Tímea

Válasz



Kedves Timea!

Marhaságokat mondtak – keressen fel egy hozzáértő endokrinológus „orvost”, aki 4-6 hetente gondozásba veszi!

Várom szeretettel : Dr Németh Almási Attila

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Orvosaim eltérő válaszai miatt szeretnék arról érdeklődni, hogy Hashimoto Thyreoditis betegség esetén (többszöri vetélést követően), kora terhesség során szedhető-e jód tartalmú magzatvédő vitamin, vagy nem? Egyes cikkek szerint kontraindikált a jód, és fokozhatja a pajzsmirigy gyulladásos folyamatait, más javaslatok szerint viszont a magzat megfelelő fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Előző terhességeim alkalmával femibion 800-at szedtem. Sajnos mindkét esetben 7-8. héten elvetéltem. Amennyiben a válasza nem, milyen magzatvédő, vagy egyéb vitaminkészítmény szedését javasolja? Jelenleg Meforal (inzulinrezisztenciára) és Euthyrox szedése mellett D-vitamint, organikus szelént, C+cink-et, valamint Inofolic-ot szedek.
Segítő válaszát előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel: Erika

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr /
5 éve vagyok cukorbeteg.Kezdtem Merckformin-nal /napi2x1/ majd 1x1 és nem volt különbség!
Ittam hozzá aloa vera juicét, fél éven át rendben tartott, aztán György tea, Varga gomba, b12 végül Floxet segített a szintentartásban a gyógyszer mellett. Sajnos mindegyik "pótszer" hatása csak kb 1/2 évig hatott, ezért gyógyszert váltottunk: Amaryl, Actos,Velmetia. Mindegyik esetben nem le, hanem felugrott a cukrom. Diaprel MR + Merckformin MR következett. A cukor nőtt! Emelt adagú Diaprellel pláne! Ez utóbbi szedése alatt, majd kialakult tüdőgyulladásom alatt is már 20, 21-es értékeket mértem. Tüdőgyulladásom a Korányiban kezelték, és ott inzulint adtak, hogy levigyék a megugrott értéket. Sajnos kevés sikerrel. Jelenleg 2. hónapja, hogy inzulint kapok, egyre magasabb dózisokat, amikkel a mért értékeim ott tartanak, mint az elején, a gyógyszerváltások kezdetén. / 9-14/Több a cukorbetegeket jellemző tünetek HIÁNYÁBAN azt gondolom, nem vagyok egy "tipikus" eset, ezért arra gondoltam, esetleg más megközelítésből kéne vizsgálódni a problémáimat tekintve. Alkalmasnak látja erre az endokrinológiai vizsgálatokat? Vagy törődjel bele, hogy kb 1/2 év alatt tablettásból 14-10-12 + hosszú hatású 18 egységes inzulinos leszek úgy, hogy az értékeim a hatóanyagok növelésével nem, vagy csak csekély mennyiségben csökkentek.Köszönettel: Szilváné Farkas Katalin

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Kérdés

Tisztelt Endokrinologia,

Igyekszem rovidre fogni a kerdesemet;

Az a helyzetem, hogy ez a 7. honapja mar, hogy kemenyen edzem, altalaban neopren nadragban(HIIT, sajáttestsullyos, nehol sulyzos edzesek, heti átlag 4x). Lugosito furdoket es testdorzsolesi technikakat is alkalmazok.

Eddig a mérlegen kb 2 kilo tavozott, ami nem meglepo, hiszen nem indultam tulsullyal (54 kilorol indultam, 155 magas vagyok, 24 éves), emellett combonkent 4-4cm,es derékbol 5cm is lement.

Taplalkozasom kb 70%-ban tiszta(sovany feherje, zoldsegek, gyumolcsok,(táplálék kiegeszitok: 0% zsir es szenhidrattartalmu feherjeturmixok,L-karnitin matrixok, koffein)es ha "csalok(max heti 2)" se altalanosithato, hogy tortát eszem sutemennyel, hanem pl nagyobb adagot, vagy neha valami igazan szenhidrat dusat pl paradicsomos teszta sajttal).

Ami nem stimmel viszont, hogy az osszes epitett izmom el van rejtve, baromi nagy erofeszitések árán tudom 'látványositani'oket, pedig lany letemre mar a huzodzkodas is sikerul.Ezt hivjak ugy az amerikaiak, hogy "skinny fat", tehat valaki vekony de elzsirosodott.. Ket dologra gyanakszom:

- genetika, ha megfeszulok sem leszek sohasem szálkás(van ilyen?)
- Yasminellet szedek korulbelul 9 éve.

Szoval a problemam nem is a lassu fogyas, hanem a folyamatos elvizesedett, elzsirosodott kinézet, ami szerintem teljesen indokolatlan kéne, hogy legyen.(a vizet ha kihajtom akkorsem sokkal jobb a helyzet, de a merlegen ledobok egy het alatt ket kilot. De ha eszem egy adag(40g) zabkását és masnapra egy kilo visszajon!)

Mit tudnak tanácsolni? Normális lehet ez? Milyen vizsgálatokat szuksegeltetne elvegeztetni, hogy kideruljon ennek a valodi oka? Tudnak-e javasolni kifejezetten egy szakembert?

Koszonom valaszukat elore is,
Adrienn M.

Válasz

Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!