Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözletem. Több eve van alumukodesem, euthyrex 75 hasznalom. Most voltam ellenorzesen, es kov ertetek lettek

T4 12.78 (7.86-14.41)

T3. 7.36. (3.80-6.00)

Tsh 1.19 (0.34-5.60)

Erdekel hogy ez mire utal? Befolyasolja e csomok nagysagat mert tobb apro csomot van mindkét lebenybe.

Üdvözletem Krisztina
Kedves Érdeklődő

Érdemes az anti TPO, anti Tg szinet is leellenőrizni , chr gyulladásos állapot is zajolhat, a D viatamin szint megnézése és az inzulin anyagcsere vizsgálata

A testsúllyal van -e gondja.?Üdvözlettel

Bérczy drnő
Tisztelt Uram!

34 éves fiatal lány vagyok .

Egy hajhullási problémával küszködök ,1,5 éve mell implantátumot kaptam ,érdekelne ,hogy össze függ e a haj hullásal ?

Köszönettel

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Uram!

A pajszmirigy és a női hormonendszer átnézése javasolt

Ezek változhatnak, valamint allergológiai vizsgálat is szóba jönüdv.

bérczy drnő
Tisztelt Doktor Úr,Szeretném a független véleményét kérdezni. Évek óta tüneteim vannak, folyamatosan vizsgálnak pajzsmiriggyel. Az orvosok azt mondják, hogy rossz-rossz, de nem elég rossz, hogy kezeljenek.Érdeklődni szeretnék, hogy mi az Ön véleménye.Értékeim (mai vérvétel):

Koleszterin 6,4 mmol/L

Trigliceridek 2,99 mmol/L

Vas 9,6 μmol/L

Transzferrin 3,7 g/L

TSH 5,340 mIU/L

Szabad T4 7,85 pmol/L28 éves vagyok, a súlygyarapodásom diéta és extrém mozgás mellett is jól látható, hullik a hajam, a pulzusom évek óta kezelhetetlenül magas (normál: 120, de kardiológus mért 190-et is nyugalmi állapotban), napi 500mg magnézium szedése mellett is alacsony az érték.Válaszát várva köszönettel,

Bernadett
Tisztelt ​Bernadett!Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ön nagyon sok információt leírt, és arra komoly szakvéleményt kért. A kérdései világosak és érthetőek, de a választ etikai és szakmai okokból attól kaphatja meg, aki a korábbi vizsgálatokat végezte és a gyógyszeres szedés indikálta, ill. a felvilágosítást adta. Nehéz szívvel mondom és írom, de nemcsak az etikai, de a jogi korlátok is kötnek! Noha e-mailen szakvéleményt és tanácsot adni kényelmi szempontból előnyösebb lenne, mégis azt kell, hogy mondjam, szakmailag nem vállalható. Szakmai véleményt, tanácsot csak úgy tudok felelősen adni, ha nem csak a leírható eredményeket van lehetőségem megítélni, de Önt is láthatom, megvizsgálhatom, és így a klinikai képet, kórtörténetet, labor- és ultrahang eredményeket egyben, egységben holisztikusan értékelhetem. Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!Jó egészséget kívánok:

Prof.Dr. Balázs Csaba
Tisztetl Doktor Úr / Nő !44 éves, még nem szült nő vagyok. Eddig aktívan nem próbálkoztunk, de nem mondtunk le a gyermekvállalásról. A ciklusaim 27-31 naposak és rendszeresek. Pánikbetegsére antidepresszánst ( velaxin ) és szorongásoldót ( xanax ) szedek hosszú évek óta. Januártól a menstruációt megelőző 2-3 nappal, majd azt követően 6-9 napig barna folyásom volt. Június 12.-én méhtükrözés során polipot távolított el és frakcionált küretet végzett a nőgyógyászom. A szövettani lelettel minden rendben volt. Van egy miómám is. Az orvos szerint „jó” helyen van, nem okozhatja a barna folyást és kifelé növő. A műtét után a 27. napra megérkezett a menstruáció – előtte 3 napig barna folyás -, majd utána 5-6 napig szintén volt folyás, de nem olyan intenzív, mint előtte. A nőgyógyász az endokrinológus véleményére is vár.

Az endokrinológus szerint a barna folyást nem hormon okozza, de ha babát szeretnék, azért elrendelte a ciklus 21. napján a vérvételt – 22. napon tudtam menni, de azt mondta, hogy az is jó -. A hormon eredmények határon belül voltak, kivéve a tsh-t és a D-vitamin szintet.Glukoz 6.01 mmol/L ( 4.2 – 6.2 ) Fsh 3,05 U/L ( 1.7 -7.7 )

sztradiol 115.9 pg/ml ( 43.8- 211 ) tesztoszteron 0.309 ng/ml (0.08 – 0.48 )

progeszteron 12.18 ng/ml ( 1.7.-27 ) Lh 7.37 U/l ( 1 – 95.6)

prolaktin 403.1 uIU/ML ( 102 – 496) inzulin 9.24 mU/L (2.6-24.9)

homa index 2.5 ( 0 – 1 ) Tsh 6.8 uIU/ML ( 0.4-4.2)

anti tpo 13.61 (IU/mL (0.01-34) vitamin D total 28.6 ng/mL ( 30-40)Az inzulin rezisztencia teszt eredményei:

60 perces 120 perces:

glukoz 10.35 mmol/l ( 4.2-6.2) 5.88 (4.2-6.2.)

glukóz normál érték terhelés után 60 perc 7-11.2 mmol/L 7.8 mmol/L alatt

inzulin 106,4 mU/L (2.6-24.9) 85.58 mU/L (2,6-24.9)

inzulin normál érték terhelés után 60 perc <60 mU/L homi inz. 2.5 - 3xAz endokrinológus igazán nem mondott semmit, úgy kellett kérdezősködnöm, mire elmondta, hogy nem volt peteérésem. A nőgyógyász a hüvelyi ultrahang során talált tüszőt és egyébként rendellenességet nem látott, így PCOS-re utaló külső és belső jegyeket sem. Látta a vérvizsgálat eredményeit és a polip eltávolítást követően biztatott a gyermek nemzésre és amennyiben őszig nem sikerül, peteérés stimulációt lehetőségét vetette fel. Ezzel ellentétben egy másik orvos szerint nincs remény saját peretesejtes gyerekre a korom miatt. Az endokrinológus a fenti eredmények alapján a következő kontrollig nem ajánlotta a gyermek nemzést a magas tsh érték miatt. Véleménye: hypothyreosis, inzulin rezisztencia, PCOS, D hypontamizozis. Előírt 160 mg szénhidrátot tartalmazó, napi 5x étrendet, tornát, reggel 1 L-thyroxin 50 mg, 3x1/2, majd egy hét után 3x1 mentformin 500 , napi 1000E vitamin D3 mellett fogyás, kontroll 3 hónap múlva.Elkezdtem szedni az L-thyroxint, de ½ tablettával, mert korábban rossz tapasztalataim voltak az antidepresszánsok bevezetésével. Aznap nem éreztem semmit, de másnaptól nyugtalanságot, izgatottságot, feszültséget érzek, még a gyomrom is összeszorul. Talán azért is visel meg, mert a pánikbetegség miatt gyakran éreztem ezt. A gyógyszer megkezdését követő 4. napon az alhasam is elkezdtem érezni és megint megjelent egy barnás folt. Még csak a ciklus 18. napján tartok.Nagyon megijedtem, hogy összezavarja az eddig legalább rendszeres ciklusomat a gyógyszer és nem tudom, hogy a feszültséggel járó mellékhatás elmúlik-e, szedjem tovább a gyógyszert, vagy abbahagyjam ? Az endokrinológust nem tudom elérni és szombaton én is elutazom. Össze vagyok zavarodva a gyermekvállalhatás területén is, lehet, vagy nem, illetve próbálkozhatunk, vagy nem ? A mentformint már nem is mertem elkezdeni szedni. Azt sem tudom, hogy a barna folyást mi okozza. Mitévő legyek ? Köszönöm megtisztelő váaszát !

Tisztetl Doktor Úr / Nő !

A leírtak összetettebb problémára utalnak,a pajzsmirigy állapotot inkább a leírtak alapján a inzulin anygcser befolásolja , annk kezelése elsődleges és a pajszmirigy hormonpótlás csak ngyon kis adagokkal is lehet állítani, d ezt a kezelőorvosával, illetve szeméklyes konzultációval lehet-

A barna folyás még mindig összefügghet gyulladással a váladék vizsgálat , esetleg tenyésztés is szóba jönüdvBérczy drnő
Tisztelt Doktor/nő!Kérdésem a pajzsmirígy ultrahangommal kapcsolatos, melyre egy vélhető göb miatt került sor. Véreredményem, TSH-m rendben van. A jobb oldai pajzsmirígyemre a következő eredményt kaptam, amit nem tudok értelmezni: A jobb lebeny normál méretű, melyben szabályos pajzsmirígy alapszerkezet ezen az oldalon nem ismerhető fel, foltosan inhomogen, echoszegény területekkel tarkítva, melyben egyértelműen körülírt göb nem látható, a lebeny vaszkularizációja nem fokozott.Kérdésem:-Mit jelent és milyen betegséget jelez az, hogy a pajzsmirígy alapszerkezete nem ismerhető fel?-Helyreáll v. helyreállítható-e a normális szerkezet?-Ez az abnormalitás átterjedhet-e a másik lebenyre is?Válaszát köszönve kívánok jó egészséget Önnek!A kép chr thyreoidiisre utalhat

TSH, Ft3, Ft4, anti TPO, anti Tg vizsgálatok javasoltak

A pontos válasz csak ezek alapján tehető meg és csak személyes konzultáioval.

üdv

bérczy drnő
Endokrin Központ!Véleményüket szeretném kikérni a következő leletekről.

2011-ben volt egy túlműködésem.Akkor 1 évig metothyrin kezelést kaptam.

(2012.04.23)Ultrahang: A trachea légsávja központi helyzetű,nem cconprimalt vagy dislocalt.A jobb pajzsmirigy lebeny 19x23x48mm.

Isthimus 4mm.A bal lebeny 17x223x55mm.A bal lebeny kp. harmadában dorsalisan 11mm-es finoman elmosódott kontúrral elhatárolt kissé echoszegény göb.MK. lebeny szerkezete finoman kissé inhomogén,enyhén térképszerű,fokozottan vascularisalt területek nem különíthetők el.A vascularistatioban finom echognitás megfigyelhető az echoszegény területek mellett.

Vélemyény: Hashimoto thyreoditisnek a kép megfelelhet.Több kissé echoszegényebb göb elkülöníthető.

Mivel az anti TPO-m a felső határ fölött volt egy picivel,így csak megfigyelés alatt tartottak.2014.05.26.Labor vizsgálat:TSH: 0,103U/L (0,490-4,670)

fT4: 12,920U/L (9,130-23,800)

fT3: 4,270U/L (2,272-5,340)2014.05.29.Ultrahang:

A trachea légsávja központi helyzetű, nem comprimait vagy dislocalt. A pajzsmirigy job lebenyében kp. harmadában 15x16 mm-es csaknem isoechogen, mérsékelten fokozottabban yascularisat göb. A jobb lebeny 22x24x59 mm, a lebeny finoman kissé inhomogén. Jobb lebenyben az alsó harmadban ventralisan egy echoszegényebb 6 mm-es göb is látható. Isthmus 4 mm. A bal lebeny kp. harmadában egy 15xl5mm-es csaknem inhomogen göb sejthető, ezen a területen a vascularisatio mérsékelten fokozottab.Bal lebeny 18x24x54 mm, szerkezete finoman inhomogén. A nyaki nagyerek szabályos lefutásúak. A nyálmirigyeképek. A nyakon kóros nagyságú vagy szerkezetű nyirokcsomó nem észlelhető.

Vélemény:

Átlagos méretű finoman kissé inhomogén pajzsmirigy lebenyek. Mk. lebeny kp. harmadának megfelelően egy-egy mérsékelten fokozottabban vascularisalo terület látható.2014.06.27.Izotópos vizsgálat:

A pajzsmirigy pertechnetat felvétele : 1,20 %, amely norm. tartományba eső felvételi érték.

Kp. fokban megnagyobbodott össztömeg, szabályos alakú lebenyek. Isthmus norm., a lebenyek alsó

pólusai a jugulum felett lokalizálhatóak.

A lebenyek aktivitás-eloszlása homogén, bennük nodus szcintigráfiásan nem diff.2014.06.17:Labor:

Thyreotrop hormon meghatározása:

0,251 nIU/ml (0,550-4,780)T4 szabad frakció meghatározása:

1,15ng/dl (0,89-1,76)

Diagnosztizált miaszténia grávisz betegségem van.

Önök szerint ebben az esetben tényleg elég 6 hónap múlva kontroll vizsgálat?

Javasolnának további vizsgálatot?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel:B.Lászlókedves Kérdező!

A leírtak a hashimot thyreoiditis inkább túlműködés irányába mutaó erdményeket tükrözÉrdemes lenne: az anti Thyreoglobiulin szintet, aD vitamint és 3 hónap múlva a TSH, Ft3, Ft4 szinetet is ellenőrizni, valamint a kortizl ACTH ( mellékvese 9 hormonokatüdv

Bérczy drnő
Sajnos nagyon súlyos álmatlanságban szenvedek,ezen kívül még láb idegesség is zavarja az alvásomat,30-éve megműtöttek strumára és viszanőlt,külső és a vérképbe nem mutatkozik,a szövettan is jó volt,de az alvásom borzasztó,már elviselhetetlen,enyhe nyugtatókat szedek de egyre kevésbé van eredménye.Nem tudom mi tévő legyek,a háziorvos erős nyugtatót javasol,ez lenne a megoldás?Kérem javaslatával segítse a problémámat.Tisztelettel Gondáné!
Kedves Erzsébet!Javasolt endokrinológiai szakorvosi vizsgálat - nagy felbomtású ultrahang, szsz. vékonytű biopszia, ill. hormon szintek TSH, FT4, a-TPO, TRAb.Tisztelettel : Dr Német-Almási Attila
Tisztelt Cimzett.29 éves férfi vagyok. Semmi tünet nélkül évi orvosi ellenörzésen vettem részt ahol a labor vizsgálat kimutatta, hogy a THS 13.174 értékü lett. Sikerült megtudnom, hogy ezek a pajzsirigyek. Az általános orvosomtól kaptam beutalót az endokrinologushoz. Ahogy orvosomnak is elmondtam én semmilyen tünetet nem vettem észre. A szakorvoshoz csak oktobere kaptam időpontot. Érdeklődnék Ön mit tanácsol mi a probléma forrása és a kezelés lehetőségei??

Probáljak sürgüsebben szakorvoshoz jutni?? vagy várjam ki az októberi dátumot?

Várom megtisztelő válaszát.

Előre is köszönettel.

Tisztelt Mór Gábor!Mindenképp azt javaslom, hogy keresse fel központunkat egy korábbi időpont egyeztetése végett.

Elérhetőségünk: 0670-431-97-28Üdvözlettel,

Dr. Babai László
Tisztelt Doktornő (Doktor ÚR)!Állandó jellegű méh fájdalmat tapasztalok, nyűgösség érzést. Az alábbi eredmények indokolják, ha minden mást kizárunk? Babához jók az eredmények?3. ciklusnapon mért eredmények:FSH - 6,o mU/ml

LH - 6,8 mU/ml

E2 - 4o pg/ml

PRL - 29,3 ng/ml

TSH - 2,3 mU/l

Teszt - o,3 nmol/l

SHBG - 5o nmol/l

DHEAS – 8o nmol/l

DHEAS - 8o ug/ml

FAI - o,622. napon mért eredmények:

E2 - 167 pg/ml

PRL - 28,5 ng/ml

Prog - 12,3 ng/ml

Normálértékek:

FSH:< 10 mU/ml

LH:<10 mU/ml

Prolaktin:1,4-24,2 ng/ml

TSH: 0,49-4,67 mU/l

Tesztoszteron: 0,9-4,5 nmol/l

SHGB: 20-118 nmol/l

DHEAS: 0,7-3,9 ug/ml (<580)

FAI: 2,9

fT4: 0,7-1,85 ng/dlVálaszát előre is köszönöm

Kriszti
Kedves Krisztina !Ezt ezek alapján megmondani nem lehet - mindenképpen lássa endokrinológus orvos - a PRL szint magasabb, ráadásul az AMF és inhibin B szintjét sem tudjuk - ezen kívül un. dinamikus hormontesztre is szüksége lesz - a partner spermatogramja?Üdvözlettel: Dr. Németh Almási Attila
T. Endokrin Központ!Pajzsmirigy alulműködés problémám van évek óta.

Voltam már Önöknél az Ostrom u.-i rendelőben Dr.Bérczy Judit doktornőnél. Én Prof.dr.Balázs Csaba doktorhoz szeretnénk menni vizsgálatra.

Kérem tájékoztassanak erről.

Köszönettel: Csik Zoltánné /Magdi/

2014. 0714.
Kérem, hogy keressen fel személyesen, ahol mindent részletesen átnézhetünk, értékelhetünk, a megoldást megtalálhatjuk. A gyorsabb átfutási idő miatt, kérem, hívjon a következő telefonszámon: 0630/631-9309, vagy amennyiben megad egy telefonszámot, felhívjuk időpont-egyeztetés végett. Amennyiben további kérdés merül fel, kérem, forduljon hozzám bizalommal!

Hírek

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Mi lehet a foltos hajhullás és a hajritkulás oka?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a foltos hajhullás és/vagy a hajritkulás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés Prof. Dr. Balázs Csaba nevével

Fontos, betegek biztonságát veszélyeztető internetes visszaélésre hívja fel az Endokrinközpont minden cukorbeteg figyelmét.
 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA