Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

38 éves vagyok két éve szültem, császárral kislányt, azóta sem szabályos a menstruációm 27napra 26napra jön meg,minden menstruációm 2napig meglehetősen nagy mennyiségű,darabos vérzéssel zajlott, szinte alig fogta fel a legerősebb tampon óránként kellett cserélnem,aztán visszatért egy vagy fél napra már kevésbé erős vérzéssel, a két vérzés között pedig mindig jelentkezett barnás,ragacsos váladék.a menzesz kb 3-max4 napig tartott. Most a legutolsó menzeszem április 12-én volt az első napja,április végén 24 vagy 25-én voltunk együtt párommal pontosan melyik nap már nem tudom,elszakadt az óvszer,13.napja nem jelentkezik a menzeszem,néha érzek egy-egy olyan késszerű szúrást a hasam alsó részén illetve úgy érzem mikor megjönne a menzesz,hányingerem nincs migrénszerű fejfájásaim vannak ritkán,vérnyomások ingadozó,szívdobogás érzésem van,de ez mindig is volt menszesz előtt erősebben, mellem nem érzékeny fáj de csak a külső részén nem az egész mellem, nincs megnagyobbodva,főleg reggel úgy érzem mint aki szoptat és megtelnek a mellei tejjel,nem keményedik be a mellem csak a fájdalmat érzem ma reggel viszont egy ponton mintha belülről csípnék,nem ürül váladék tej. Nem szoptatok 3hónapos korától.Nem vagyok kívánós nem undorodok ételektől.Hangulatingadozásom nagyon labilis egyik pillanatban szétrobbannék másikba pedig semmi bajom ez már fenn áll egy éve,nem sírdogálok nem vagyok érzékeny,inkább feszült ideges,megfigyeltem foltokba hullik a hajam kb 4-5hónapja,néha duzzad a bokám,áprilisi hónapban 3 nagy pánikrohamom volt,lelkileg idegileg sem vagyok csúcsformában fél éve mindennap.eddigi menzesz napok előtte és alatta elviselhetetlen volt.Nőgyógyász megvizsgált 3 (május nappal 21-én)nappal ezelőtt azt mondta felpuhult méhszáj,és valamivel nagyobb méh.Tanácsolta csináljak egy otthoni terhességi tesztet,2 nappal ezelőtt megcsináltam Xepilesel előjött a második csík de nem határozott erős elszíneződéssel mint a controlcsík.Tudom nehéz így megállapítani terhességet,de mennyi a valószínűség a tünetek alapján? Felmerülhet hormon probléma esetleg mióma vagy ciszta,a családban a nagymamámtól édesanyámig minden nőtagnak volt. Köszönöm tisztelettel válaszát!
Tisztelt Szilvia!



Levele alapján azt javaslom, jöjjön el rendelésünkre,amelyre egy személyes konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni,hiszen a felvetett kérdést érdemesebb lenne kivizsgálni.

Szakembereink listáját honlapunkon megtalálja, online bejelentkezésnél kérhet konkrét orvost,kihez szeretne jönni, illetve tudunk Önnek segíteni,hogy kit ajánlunk ez ügyben.



Ezen az e-mail címen online bejelentkezhet: info@endokrinkozpont.hu



Üdvözlettel,

Hegedűs Hajnalka

asszisztens



Endokrinközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 1-5
Tisztelt doktornő!

Tisztelt Doktornő!

A véleményét szeretném kérni. Most 24 éves lányomról 13 éves korában kiderült, hogy alul- működik a pajzsmirigye. 20 éves koráig jártunk gyermek szakrendelésre, mindig jók voltak a leletei napi 100 ug L-Thyroxin szedése mellett. 20 éves kora után két hétig nem szedte a gyógyszert,még orvost kerestünk, azóta nem tudják beállítani a TSH-értékeit. Már napi 100-150 ug Letroxot szed pár napos váltásokban. Elkezdett hízni is. Most gyermekvállaláson gondolkodik, de így nem mer belefogni. A kezelőorvosának soha nincs 10 perce sem rá, hogy megbeszélje vele a dolgot, 3 havonta jár kontrollra, de ez így megy 4 éve. Mit javasol? Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelt Deák Dóra!



Levele alapján azt javaslom, jöjjön el rendelésünkre,amelyre egy személyes konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni,hiszen a felvetett kérdést érdemesebb lenne kivizsgálni.

Szakembereink listáját honlapunkon megtalálja, online bejelentkezésnél kérhet konkrét orvost,kihez szeretne jönni, illetve tudunk Önnek segíteni,hogy kit ajánlunk ez ügyben.



Ezen az e-mail címen online bejelentkezhet: info@endokrinkozpont.hu



Üdvözlettel,

Hegedűs Hajnalka

asszisztens



Endokrinközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 1-5
Jó napot kivánok!Érdeklődni szeretnék,hogy a pajzsmirigyem alulmüködik nem szedek rá gyógyszert.Most elkesztem szedni a szelént 100mg.A Tsh:8.33 a ft4:14.11 a ft34.46 volt.A gyulladást nem nézték.Volt már alacsonyabb is a tsh 1évvel ezelőtt 7.19 az előtt 5.58.szedtem a varga féle gomba kapszulát akkor volt alacsony.Most a szelént szeretném megkérdezni,hogy elég e a 100mg.és lesz e javulásom.Sajnos szivritmus szavarom van,és mitrális prolapsus.Elég sokszor vagyok ideges,mikor most levették a vért akkor is az voltam.Lehet ez is közrejátszott,a magassabb eredménynek.És még a tejoltó galajjal öblögetm.Kérem javaslatát, mit tegyek,én gyógyszert nem szeretnék szedni.Mégegyszer köszönöm várom válaszát.Tisztelettel:Horváthné Tar Katalin Az élet korom 40 éves.
Kedves Kérdező!



A szelénből 100-200 ugramm az ajánlott dózis , érdemes elkezdeni 100 ugramm és majd lehet adózist emelni.

A pajzsmirigy működés javításában fontos a májműködés támogatása is ( gyermekláncfű te, máritövismag késztmény)

Hasznos az inzulinanyagcsre átnézése ( vércukor terheléssel a cukor melett az inzulin szint ellenőrzése), illetve a reverz T3 vizsgálat, mindenbne szívesen személyesenis segítünk.



Bérczy drnő
Tisztelt Doktor Úr/nő!

Szeretném a segítségüket kérni, mert az orvosok vizsgálatról vizsgálatra küldenek bennünket és tudják a hasmenés és néha jelentkező egész napos hányásra a megoldást.

A párom a cukorbetegség szövődményeként kialakult polyneuropátiában szenved. Voltunk hasi ultrahangon, mr-en , székletvizsgálaton, bél és gyomortükrözésen is. Mindent rendben találta. De a hányás és a hasmenés nem múlik el.

6 éve cukorbeteg inzulinozza magát, de már régebben is volt, hogy russzul érezte magát az inzulintól. Amikor abbahagyta a rosszullét elmúlt, de kialakult a neuropátia

Az orvosok azt mondják az inzulinnal nem lehet baj.

Szeretném a segítségét kérni. Nagyon köszönöm előre is!

Tisztelettel: Dóra
Kedves Érdeklődő !

Érdemes ellenőrizni a kortizol, ACTH , a TSH, Ft3, Ft4, reverz T3 , Dvitamin szintet.

ezeket ellenőrizték.-e már.

ha nem ezen eredményekkel lehet személyes konzultácio



üdvözlettel



Bérczy drnő

Tisztelt Doktornő!

Kérem segítségét a leletemet illetően,Ivf kezelésem kapcsán, amennyiben ideje engedi:

cukor 0 perc 5.2

cukor 60 perc 4.2

cukor 120 perc 4.2



inzulin 70.2 pmol/l(17.8-173)

120 perc 299.6 pmol/l



Nem tudom,h ezen adatokat mit jelentenek a számomra.



Köszönöm válaszát!

Barbara
Kedves Barbara!

Az inzulin értéke 120 percnél nagyon magas. Inzulin rezisztenciára jellemző, a cukorbetegség előszobája.

Kérem, jelentkezzen be Bibok főorvos rendelésére

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktornő!



A gyermekem 23 éves túlzott izzadástól szenved. Egy teljes hormonális kivizsgálás segítséget nyújthatna a kiváltó okok feltérképezésében?

Egyéb hormonális okokra visszavezethető problémái is vannak pld. túlzott szőr növekedés.



Válaszát előre is köszönöm: O.A.
Kedves Anikó!

Mindenképpen. Kérem, jöjjön el rendelésemre

Üdvözlettel

dr. Koppány Viktória
Kedves Doktornő!



A következő kérdésem lenne. Pajzsmirigy túlműködésem van, mehetek nyirokmasszázsra ilyenkor?

Szeretnék elmenni masszázsra és emiatt kérdezem.



Köszönöm a válaszát előre is.



Lilla
Kedves Lilla!

Erre a kérdésre így távolból, Önt nem ismerve, felelősségteljesen válaszolni nem tudunk. Mekkora a túlműködés mértéke? Milyen kezeléseket kap? Milyen tünetei vannak? Milyen egyéb betegsége áll fent? Számos kérdésre a válasz ismeretlen.

Üdvözlettel

dr. Koppány Viktória
Tisztelt Cím """



Kérdésem a következő lenne...

Pajzsmirigy alul működésem van ,2012.óta

Jelenlegi laboreredmény szerint a

TSH értéke 6,29

FT4 : 9,21 Letrox-ot szedek 50 és 75 ug napi váltásban./61 éves vagyok/

De a fő problémám állandó fülcsengés , a szívveréssel azonos pulzáló szerű..

Olvastam hogy anyagcsere zavar, pajzsmirigy rendellenesség esetén lehetséges hogy ettől Voltam már 2 szer a fülészeten , de csak kimosták a fülem. Nagyon zavar főleg éjszaka a fülcsengésre ébredek többször is..

Ön mit tanácsol hogy a kivizsgálást hol lehetne elkezdeni... A háziorvos is azt mondta hogy nagyon nehéz megtalálni az okot, meg kell szokni...

Válaszát előre is Köszönöm Tisztelettel Mezőfalviné
Kedves Mária!

A pulzussal párhuzamos fülcsengés mögött szervi eredetű eltérés lehet. Első körben ezt kellene megvizsgálni.

Ajánlom dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégészt a Fül-orr-gégeközpontban (www.fulorrgegekozpont.hu)

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A kérdésem a következő:21 éves elmúltam,fogamzásgátlót nem szedek évek óta.Menzeszem rendszeresnek mondható,görcsös fájdalom kíséri.Tinédzser koromban (17 évesen) kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát,Lindynettet

de elkezdtem hízni és akkor leváltotta az orvos Jasminellere.Annak szedése közben vérzészavar,pecsételő vérzés jelentkezett,ekkor abbahagytam,és óvszert használtunk,de már kb.1 éve azt sem.Közben a súlyfelesleg hol lemegy,hol visszajön(ugyanolyan étkezés mellett),és nem esek teherbe sem.Attól tartok a hormonjaim rendetlenkednek.Fogamzásgátló tabletta szedése előtt semmiféle hormon- és egyéb vizsgálat sem történt,hogy van-e peteérés,vagy nincs.Szeretném megkérdezni,hogy milyen hormonvizsgálatra vagy egyéb vizsgálatra lenne szükség,lehet-e hormonális oka a hízásnak,illetve összefüggésben lehet-e a súlyom a teherbe nem eséssel? Köszönettel:Bianka
Kedves Bianka!

Kérem, jöjjön el rendelésemre, ahol mindent át tudunk beszélni.

Üdvözlettel

dr. Koppány Viktória
Tisztelt Bérczy Doktornő!

Azt szeretném kérdezni hogy mi lenne a teendőm mivel 2009-ben szültem és azóta nincs természetes módon menstruációm, és szülésem óta rengeteget híztam illetve sok helyen szőrösödés van a testemen ahol eddig nem volt. Lefogyni sajnos nem tudok pedig mindenféle dologgal próbálkoztam. Nőgyógyászoknál is jártam, de mindegyik felírt nekem olyan gyógyszert amitől menstruálnom kell, ez meg is történt kb 5 napig de az utána következő hónapokban szintén nem volt és azóta sincs. Szeretném a tanácsát kérni hogy milyen vizsgálatokat kellene végeztetnem mert most már kezdek megijedni hogy nem e lehet esetleg valami komolyabb bajom illetve szeretnénk második babát is, de ugye ez így nem igazán lehetséges.

Válaszát előre is s köszönöm!
Kedves Szabina!

Ne ijedjen meg. Keressen fel rendelésemen!

Üdvözlettel

dr. Bérczy Judit

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet


További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA