Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!



Köszönöm a választ!

Van egyáltalán értelme elmenni a doktor úrhoz konzultáció, létezik, hogy az ember ilyenkor elméletileg még nőjön?



Köszönettel:

Lajos



---------------------------



Tisztelt Szakértő!



31 éves, 168 cm férfi vagyok jó egészségi állapotban. Viszont a magasságommal egyáltalán nem vagyok kibékülve, rettentően zavar, amiért nem nőttem magasabbra. Van rá mód, hogy ennyi idősen valamilyen kezelés (akár hormon) jóvoltából néhány cm-t növekedjen az ember? Bármilyen módszer érdekel!



Köszönettel:

Lajos



Tisztelt Lajos!



Intézményünkben Dr.Tar Attila Főorvos Úr foglalkozik növekedési zavarral, esetleg hozzá lehet fordulni a problémájával kapcsolatban.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Lajos!



Úgy gondolom mindenképpen megéri, de ma jön a Főorvos Úr és megérdeklődöm tőle.Kérem adja meg telefonos elérhetőségét,hogy utána fel tudjam Önnel venni a kapcsolatot.



Köszönettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Nemrég olvastam egy cikket a pajzsmirigy alúlműködés és a tüdőrák kapcsolatáról.Kicsit megijedtem mert nekem 10 éve van pajzsmirigy alulműködésem és 3 évvel ezelőtt ki is kellett venni a komplett szervet mert a doktorúr úgy találta jónak.Most 125 mg-osat szedek az értékem tsh:0,229 a FT4:22,60 a FT3:4,77.A letroxot szedem és hallottam hogy létezik természetes pajzsmirigy kivonat is, Armour nevű.

Azt szeretném kérdezni hogy én válthatnék e a letroxról valamilyen természetes pajzsmirigy kivonatra?Az orvosom sajnos még soha nem ajánlott semmit a letroxon kívül és félek hogy nem is venné jó néven ha én ilyet szeretnék.

Köszönöm szépen a válaszát!

Üdvözlettel:Rita
Kedves Betegünk!



Nincs kapcsolat a tüdőrák és a pajzsmirigy alulműködés között. Nem látom tisztán, miért kellett kivenni a pajzsmirigyét. A leletek alapján úgy tűnik, hogy a 125 mikrogramm kissé sok. Valószínű, hogy 100 is elég lenne. Ezt beszélje meg kezelőorvosával!

A Letrox az élő szervezetben termelődő pajzsmirigy hormonnak felel meg. Ezt kell szednie. A pajzsmirigy kivonatok használata már elavult.



Jobbulást kívánva, üdvözlettel: Békési dr.
A Pajzsmirigy alul müködik, Megnevezése: Hypothyeorosis Szedek rá Euthyros 100 at Hétvégén meg 150 et. Van Két gyermekem, Az Egyik egy éves, a mássik 4 éves.! Szülés ótta 9 hónap múlva jött rám Menstruáció két hónapja rendetlen mivel szoptattók, Azaliat irt fel a Nőgyógyászom, 27 töl pecsétlö vérzések vannak nálam. Le Adnám a vérképemet a leggutobbi 2015.08.06 dikai

Fvs 8,24 G/L 4,00-9,00

Segment 58,70 % 37,00-72,00

Ly 32,00% 20,00-50,00

Mono 6,80% <14,00

Eo 1,70% <14,00

Ba 0,80% <1,00

Vvt szám 4,06 10 12/L 3,80-5,20

Hgb 11,70 g/dL -12,00-16,00

Htk 0,35-0,37-0,47

Mcv 86,20 fL 81,00-100,00

Mch 28,80 pg-26,00-34,00

MCHC 33,40 G/DL 31,00-36,00

RDW-CV 13,60% 13,00-43

Trc 326,00 10 9/L 150,00 -350,00

MPV 10,70 fL 9,00-13,00

P-CRL 31,20% 13,00-43,00

WE 40 mm/h + 1-15

Glukóz 4,27 mmol/L 3,90-5,50

Karbimin 76 umol /L 3,60 -5,40

Nátrium 143,0 mmol/L 134,0-150,00

Kálium 4,60 mmol/L 2,25-2,75

Klór 106 mmol/L 978-10

Összbilirubin 17.5 alatt

Direkt Bilirubin 6 alatt umol/L

sgot 14/ul <37

SGPT 15 U/l <40

Alkalikus foszfatás 172 u/L 98-280

Gamma Gt 22 U/L 7-32

Öszefehérje 70g/l 2,8-5,2

A Célérték lipidcsökentö kezelés során a társult betegségektől függöen ennél alacsonyabb lehet

Triglicerin 1,36 mmol/L 0,55-1,60

Alfa- Amilase 50 U/L <95

Magnézium 0,89 mmol/KL 0,65-1,03

Hugysav 262 umol/L <330

Ck 85 U/l <145

LDH 371 U/L 208-378

hcrp 1,33 mg/dl +050

Szérium sav 9,6 ummol/l 8,0-26,0

Teljesvaskötökapacitás 67,2 umol/L 4,6 -14,4

TSH 10,22+ uUi/ ml+0,400 - 5-010

Gfr-Epi 90 fellet

>90 ml/perc/1,73m2

Transzferrin szaturáció 14Ű% -16-45

Nagyon meg köszöném ha elre a vérképre eredményt tudnának irni, mert ellégé nem érzem magam jól mindig nagy melegsége jönnek rám, Sokkszor ingenylekény vagyok, rossz közérzetem van, Szokot fájni a pajzsmirigyem is Sziveségüket elöre is köszönöm tiszteltettel Tóth Mariann





Kedves Mariann!



Laborértékei alapján a karbamid(vesefunkció) és a kálium emelkedett.Karbamid érték megemelkedhet a kevés folyadékfogyasztás miatt is illetve a kálium szint a túlzott sófogyasztása miatt.

Értékei alapján szükséges lehet egy szakorvosi konzultáció.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Nő/ Úr!



30 éves vagyok, évek óta küzdök hajhullással. Rengeteg dolgot kipróbáltam ( tabletták, samponok,hajszeszek, élesztő, tojás, olajak stb.)

Orvosnál is voltam többször is ahol labort csináltak, de semmit nem találtak, kaptam különböző pakolásokat amit patikában készítettek el nekem.Semmi nem használt vagy csak néhány hétig javult.

Legvégül azt javasolták forduljak endokrinológushoz.

Hajhullás miatt fordulhatok endokrinológushoz? Ön javasolja a vizsgáatot?



Szép napot!

Tisztelt Kinga!



Igen,hajhullás problémában tud endokrinológus segíteni.Intézményünkben Dr.Molnár Jeannette doktornő tud segíteni,kérem amennyiben szeretne bejelentkezni adja meg elérhetőségét a könnyebb egyeztetés céljából.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Doktornő/Úr!



Ön szerint normálisak ezek a hormoneredmények?



TSH 1, 090 mIU/L (0, 400-4, 00)

szabad T4 13, 07 pmol/L (7, 75-15, 21)

szabad T3 3, 94 pmol/L (3, 80-6, 00)

antiTPO 6, 9 U/ml (0, 0-9, 0)



A T3-nak nem kellene magasabbnak lennie? Az interneten más referenciatartományt találtam. Az antiTPO értékem is igaz tartományon belül van, de ez az eredmény még nem utal autoimmunitásra? Enyhe IR-em van PCOS-val, így tartok a pajzsmirigybetegségtől.



Válaszát előre is köszönöm!



Köszönettel:



Anett
Kedves Anett!



Értékei alapján minden rendben van, évente egyszer elég ellenőriztetni a pajzsmirigy értékeket(a-tpo,a-thyreoglobulin,tsh,t3,t4,thyreoglobulin)



Üdvözlettel:Nagy Anett
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!





A februári hormonvizsgálati eredményem sTSH 4,27 mlU/l, anti-TPO 2 U/ml volt.

A májusi thyreoidea-peroxidáz autoantitest 6 IU/ml volt.



Az lenne a kérdésem, hogy kell-e esetleg gyógyszert szednem, és hogy a kissé emelkedett TSH érték okozhatja-e a menstruációs zavarokat és hajritkulást?

Illetve mi állhat hajritkulás és menzesz zavarok mögött?



Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:

Krisztina





Kedves Krisztina!

Okozhatja a hajritkulást a pajzsmirigy, de esetleges tesztoszteron többlet is, ez utóbbi a menstruàciós zavart is magyarázná. Kivizsgálom szívesen, ha gondolja.

Üdvözlettel

Koppány Viktória dr
Tisztelt Szakértő!



30 éves nő vagyok (171cm, 64 kg). Szeretném megtudni, hogy az alábbi laboreredményeim utalhatnak-e inzulinrezisztenciára?



Inzulin:

0' 4,6 mIU/l

60' 26,1 mIU/l

120' 23,7 mIU/l



Glükóz:

0' 5,3 mmol/l

60' 7,0 mmol/l

120' 5,8 mmol/l.



HOMA-IR: 1,1



Válaszát előre is köszönöm:

Üdvözlettel:

Katalin
Eredményei nem utalnak IR betegségre.

Üdvözlettel:Dr.Bibok György
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



38 éves múltam, lombik program előtt állunk párommal. 22 éves koromban diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy-alulműködést, azóta Letrox 50-et szedtem, az értékek minden ellenőrzés során a megfelelő tartományban voltak (TSH 3 körül).



A meddőségi központban azt mondták, 1 alá kell vinni a TSH értékét, ami nekem júniusban 3,2 volt. Július végén felkerestem egy endokrinológust, aki azt mondta, nem kell gyógyszert váltani, próbáljuk meg felemelni az adagot, így elkezdtem szedni a 75 mg-osat. Kb. 5 hét szedés után ismét megnézettem az értékeket, a T3, T4 ugyanúgy rendben volt, mint 3 hónappal ezelőtt, a TSH viszont lement 0,1-re... A kérdésem az lenne, hogy ez nem túl alacsony? Ha igen, mit kellene tennem? Esetleg másik gyógyszert elkezdeni? Azt hallottam, nem igazán van különbség az egyes pajzsmirigy-készítmények között.



Válaszát, segítségét előre is köszönöm!



Üdvözlettel

Szentiványi Boglárka
Kedves Boglárka!

A készítmény megfelelő ( hiszen levitte a TSH-t), csak az adagot csökkenteném!



Koppány Viktória dr.
Tisztelt Doktor Úr/Nő !



Utolsó vérvétel eredményem TSH értéke 4,45, melyre a területileg illetékes endokrinológián azt mondták, hogy nem olyan magas ez az érték és kezelés lesz (25-50 ug) LT4.

Valóban nem olyan magas ?



Köszönettel

Üdvözlettel

Milkovics Ágnes
Tisztelt Ágnes!



Valóban nem túl magas az eltérés, a TSH normál tartománya 0,27 és 4,20 mlU/I.



Üdvözlettel:Nagy Anett
Kedves Szakértő!



Sokáig túlműködött a pajzsmirigyem, mígnem az endokrinológusom műtétre küldött, ahol az egész pajzsmirigyállományt kioperálták.



Azóta a mellékpajzsmirigyem alul működik, pajzsmirigyállományom nincs, a szövettan alapján Hashimoto-kór, az orvosom szerint Graves-Basedow kórom volt.



A hajam azóta igencsak hullik, a betegség előtt jóval sűrűbb volt, valamivel a műtét előtt kezdett el ritkulni - az lenne a kérdésem, hogy vissza lehet-e fordítani a folyamatot vagy meg lehet akadályozni, hogy tovább veszítsem a hajam?



A TSH szintem rendben van, a parathormon alacsonyabb, a kalciumot is pótolom előírás szerint.



Igyekszem olyan termékeket használni a hajamra, amik több természetes összetevők tartalmaznak, kíméletesebbek.



Mivel szárazabb és törik, igyekszem a hajszárítót és egyéb hajformázó eszközök használatát is mellőzni.



Tudna valamit javasolni a problémámra?



Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: E. Angelika
Kedves Betegünk!



Elmondása szerint a pajzsmirigy hormon pótlása megfelelő. Nem tetszett írni, hogy D vitamint is szed-e. Mellékpajzsmirigy alulműködésben ez is fontos nem csak a kálcium. Ha mindezek rendben vannak, és mégis fennáll a hajhullás, bőrgyógyász segítségét javaslom igénybe venni.

Javulást kívánva, üdvözlettel: Békési dr.

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA