Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!

A kérdésem nagyon sok és összetett, megpróbálom a válaszhoz szükséges adatokat, vizsgálati eredményeket sorrendben leírni. Jelen pillanatban Thyreodidits subacuta, autoimmun betegség, acne vulgaris, alopeca areata digagnózis által kezelnek, Medrol 8 mg naponta, 1 kálium, és 25 mikrogramm letrox. A betegségem, ill. a problémák közel 2 éve kezdődtek, de a mai napig nem vagyok meggyőződve a pontos diagnózissal, és ezzel párhuzamosan a kezeléssel, és bizonytalanná váltam, úgy érzem talán én időben mentem orvoshoz, és talán időben NEM vették észre a problémámat. Vannak olyan vizsgálati eredmények, melyek ezen bizonytalanságomat alátámasztják, és összes kétségeimet okozzák. Lehetséges, hogy egy kezdődő betegséget nem vettek időben észre, nem kezeltek, és most sem a megfelelő kezelési módot kapom? Durva kérdések, de a kétségeim sajnos megvannak, és a továbblépés természetesen a mai világban hónapokat jelent, míg bejutunk egy-egy szakrendelésre. Kérem, amennyiben lehetséges, és az Önök etikus véleményét nem sértve konkrét választ, véleményt tudnak adni, tegyék meg.

Tömören, a konkrét vizsgálati eredményeket megpróbálom időrendben leírni, csak az eltéréseket írom, ami a laboreredményeket illeti, és sorrendben az időközben történt eseményeket. (megjegyzném zárójelben, hogy a vizsgálatok elején csak an anti TPO volt emelkedett, a tireoglobulin nem, az majd csak egy év mulva, 2010.04.hóban. jelenthet ez valamit?)

A TÜNETEK: Hajhullás, himlő szerű aknék. Az aknék miatt kezdtük a kivizsgálást, csak közben rájöttünk, hogy a hajhullás és az aknék között esetleg összefüggés van, utólag az is tudatosult, hogy miminális étkezés mellett is folyamatos de mérsékelt testsúlynövekedés, és talán ami amlítésre méltó, így utólag, a nem indokolt fáradtság, és bőrszáratság. A pattanások voltak durvák, azért mentünk bőrgyógyászatra, és a hajhullás miatt.

Vizsgálatok és az eltérő laboreredmények, valamint a történések:
Első laborvizsgálat:
2009.05.
Absz.lymphocyta szám: 4,4 ref.érték) 0,6-3,4)
Se nátrium megh. 135 ref.érték 136-146
Vérsüllyedés: 19 ref.érték 6-11
2009.06. bőrgyógyászat.:JAV. doxicylin acne vulgaris, teelogen effluvium
2009.07. nőgyógyászat
Se prolactin megh. 545,00 ref.érték 40,00-530,00
2009.07. endokrinológia
Se anti-TPO megh. 161,20 ref.érték 0,00-60,00
2009.09. nyaki UH: A pm. lebenyek átlagos méretüek, homenek. Az isthmus nem szélesebb, a nyelgyök és a submandibularis nyálmirigyek szerkezete szabályos, a mandibula szöglket alatt mko. láthtó néhány 20mm-es és kisebb, az SCM mentén több, 12-15 mm-es menignus jellegű ovális ny.cs.
Jav. gégészet, góckutatás
2009.10.gégészet jav. mandulamütét
2009.10.
Haematokrit 34,9% ref.érték 37,0-45,0
Absz.lymphocyta szám: 4,4 G/L ref.érték 0,6-3,4
Lymphocyta% 48,9% ref.érték: 19,0-48,0
Trombin idő: 11,8 sec ref.érték 14,0-21,0
Vérsüllyedés: 28 ref.érték 6-11
2009.11.
Haematokrit 35,5% ref.érték: 37,0-45,0
Absz.lymphocyta szám: 4,4 ref.érték: 0,6-3,4
Vérsüllyedés: 28 ref.érték: 6-11
2009.11.
Makacs arcüreggyulladás, antibiotikus.
Az aknek folyamatosan megszüntek, csak a menzesz idején jelentkeztek. A himlőszerűség elmult.
2009.11.gasztroendokrinológia
Haematokrit: 36,4 % ref.érték 37.0-45,0
CHr 32,5 pg ref.érték:? 25,0-30,0
Se klorid megh. 107 ref.érték: 98-106
Vérsüllyedés: 21 ref.érték: 6-11
Béta-2 globulinok: 6,70 ref.érték: 2,20-5,70
Se Cytomegaloviros: reaktiv
Se Epstein-barr virus IgG reaktiv
2009.12.
Absz.lymphocyta szám: 4,0 ref.érték: 0,6-3,4
Se transzferin: 3,76 ref.érték: 2,00-3,60
2010.01.
Haemoglobin: 119,0 ref.érték: 120,0-155,0
Haematokrit 34,1 ref.ért: 37,0-45,0
Vérsüllyedés: 35 ref.ért: 6-11
Se CRP 4,56 ref.ért: 0,00-3,00
Albumin: 59.70 ref.ért: 60,30-72,80
Alfa-1 globulin: 2,70 ref.ért: 1,00-2,60
Béta-2 globulinok 6,60 ref.ért:2,20-5,70 megjegyzés: akut, szubakut gyulladás?
Gamma globulinok 11,50 ref.ért: 6,20-15,40 megjegyzés: Emelkedett béta-2 globulin frakció, emelkedett C3 ?
Jav. lássa immunológia, gégészet
2009.12. gégészet
aspirciós citológia: 2 db haemacolorral festett kenetben a vér alakos elemin kivül nyirokcsomó változatos sejtpopulác iója látható. melyek kis lymphociták, nagy lymphocyták, immunoblastok, egy-két kistiocyter jellegű sejt is látható. A minta reaktiv nyxirokcsomót reprezentál. Jav: ammennyiben az elváltozás nő, vagy konzervativ kezelés hatására 3 hónapon belül nem húzüódik vissza, az aspirációs cytológiai vizsgálat ismételt elvégzése javasolt.
2010. gégészet.: Mandula és orrmandula műtét továbbküldés belgyógyászat
2010.02. gégészet jav. lássa immunológia
2010.02.
Vérsüllyedés: 19 ref.ért: 6-11
2010.04. Immunológia
VVt 4,07 ref.ért: 4,20-5.40
Nyaki uh: a pm. lebenye 11x15x45mm- a bal lebeny 16x10x38mm. Az alsó harmadban dorsalisan egy 3mm-es echoszehgény göb megfigyelhető. Az isthmus nem szélesebb. A jugulum és retrosternium szabad. A mirigszövet vascularisatioja mérs. fokozott. A bal lebeny kp. harmadában eg 14 mm-es isoechogén göb van, a jobb lebeny homogén. A nyaki nagyerek lefutása és átjárhatósága rendben. A nag nálmirigyek épek. Mk. állkapocs sdzöglet alatt reactiv jelleggel megnagyobodobb lgl-ek detectálhatók, a legnagyobb jobb oldalon 21x7 mm-es bal oldalon 20x8 mm-es.
2010.05. Immunoógia
Crp 6,3 ref.ért 0,0-5.0
PMA max: 2.00 ref.ért: 0,59-1.41
PMA össz: 2,4601,60 ref.érték. 424.86-1540.51
CD4: 35.90 ref.érték 32.00-62.00 megjegyzés csökkent CD4/CD8 arány
Anftit. Hep2 1.00
Tireogl. e. at. 259,9 ref.érték: 0,0-225.0
VVt: 4.07 ref. ért: 4.20-5.40
C13 kilégzési teszt neg.
Izotóp vizsg.: Szokványos nagyságú, szimmetrikus pajzsmirigy. Az alsó széle 2 cm-nél távolabb vN A JUGULUM vonalától. A lebenyek aktivitás eloszlása egyenletes, jobb oldalon magasabb, az isthmus rajzolata normális. göb nem mutatható ki.
Vél. Góckutatás
Szájsebészet bölcsesség fog kiműtése vagy-vagy alapon.
2010.06. Immunológia
Cytomegaloviris IgG oozitiv
Epstein-Barr vírus pozitiv
Mycoplazma pozitiv
Csökkent CD4/CD/8 arány
TPO 130.60 ref.ért: 0,0-35.0
Tireogl.e.at. 259,0 ref.ért: 0,0-225.0
Jav. Góckutatás, bőrgyógyászat.
2010. 06.
Bőrgyógyászat Jav. sampon, nincs teendő
2010.09. Immunológia
Jav. Medrol, kálim, letrox
diagnózis, thyreoditzis subacuta, autoimmun betegség, acne vulgaris, allpecia areata.

Mi lehet a gond?
Hova forduljunk?
Kell e ez a kezelés?
Ezen gyógyszerek segítenek?

Megköszönöm türelmüket, és hálás vagyok esetleges érdemi válaszukért.
Köszönettel:
Tilda

Válasz

Kedves Kérdező!
Megtisztelt bizalmával.
Amit ön kér , azt levelézsben nem tudjuk megtenni.
Minden paciens kórtörténete egyedi, s annak lefolyása is , tehát annak kezelése, követése egy dinamikus , változó folyamat.
Amennyiben személyesen el tud jönni a rendelésünkre szívesen fogadjuk
Tisztelettel.
Dr Bérczy Judit

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!