Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kedves Doktornő/Úr!

Három hete pajzsmirigyműtétem volt (total near) és valószínűleg megsérülhetett a mellékpajzsmirigyem, a calcium szintem alacsony. Rocaltrol tablettát (napi 3), napi 8 ampulla calciumot és napi 3 pezsgőtablettát kaptam a kórházban. Mikor a kórházból hazaengedtek a calcium értékem 2,21 volt (2,15-2,5), otthon már az ampullákat elhagyhattam és napi 4 pezsgőtablettát ittam. Három nap múlva a kontrollon az eredmény 2,47 lett. Ekkor a körzetorvosommal egyeztetve elhagytam a pezsgőtablettákat is. Ezután viszont az alsó határra lement az érték, majd elkezdtem újra zsibbadni. Most napi 2-3 pezsgőtablettát szedek a Rocaltrol mellett. Az lenne a kérdésem, hogy a mellékpajzsmirigy műkődésének visszaállását visszaesések és emelkedések jellemzik? Lehetséges-e az, hogy hirtelen "megjavul" vagy ez egy hosszabb folyamat? Mindamellett vesekővem is, ami miatt állandó félelemben vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Bart Ágnes

Válasz

Kedves Bart Ágnes!

A megfelelő hormonszint beállítás időbe telik, ez okozza Önnél a serum Ca-szint ingadozást.
Még nem találták meg a megfelelő egyensúlyt a gyógyszerek szedésében. Ha már beállt, ettől sokkal kevesebb ingadozások fogják jellemezni, és ezeket már meg sem fogja érezni.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.


Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Úr!

34 éves vagyok 3 - 4 éve derült ki hogy a pajzsmirigy értékeimben eltérések vannak. Rendesen kivizsgáltattam többszöri ultrahang és egy izotópos vizsgálattal megállapították hogy nincs göb. Ezért LETROX 50-et kell szedjek naponta 1 szemet. Már vagy 2 éve rendben vannak az értékek. Most gondolkodom rajta, hogy fel szeretnék venne egy HYPOXI kezelést (a felesleg eltüntetése végett), és az lenne a kérdésem, hogy ezzel a betegséggel használhatom e ezt a kezelést?
Ha nem akkor milyen kezelést / edzést javasol számomra, kit kell keressek ezzel kapcsolatban Önöknél?
Válaszát előre is köszönöm, szép napot!

Válasz

Kedves Kígyósi Norbert!

Autoimmun thyreoiditis vagy primer hypothyreosis miatt szed Letroxot?
Első körben azt javasolnám, dietetikust keressen fel, a magam részéről a természetes mozgásformák híve vagyok.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Kérdés

Sajnos több ève próbálkozunk a babával de nem jön össze.Ezek az èrtèkek jók vagy emiatt nemjön.FSH 7.1ulU/ml, LH4.8ulU/ml, Prolactin3.66ug/ml, Progresteron 0.43ug/ml, Ösztradiol 92.00pg/ml, Testoszteron68.43ug/dL, DHEA-Szulfát 215.8ug/dL, Cortisol reggel 10.0ug/dL, Inzulin 5.19ulU/mL.Másfèl szem bromocriptint szedek ès egy fèlszem eutiroxot.Menstruáció 3-ik napján lett levève a vèrvètel

Válasz

Kedves Ildikó!

Ez az információ nagyon kevés ahhoz, hogy meg lehessen mondani, miért nem sikerült eddig teherbe esnie.
Miért kell szednie Bromocriptint és Euthyroxot?
Volt-e cukorterheléses próbája?
A párjával minden rendben van?
Azt javasolnám, az összes eddigi dokumentációjával keressen fel egy endokrinológust.

Üdvözlettel,
Polyák Annamária Dr.

Kérdés

Tisztelt Cím!

Az alábbi kérdéssel fordulok Önökhöz. Vérképem tökéletes, egy értéket kivéve. A DHEA szintem magas egyedül. "Dehidroepiandroszteron DHEA Érték: 1056 ng/dl, Eltérés: +, Referencia értékek: 80-1050. Nőgyógyászom ezzel magyarázza hajhullásomat(!) és menstruáció előtti mellfeszülésemet. Kezelésére BROMOCRIPTIN-RICHTER 2,5 mg tablettát írt fel, amit a betegtájékoztató tartalmát elolvasva furcsálltam, mert teljesen más jellegű problémára használ. Napi felet kell szednem esténként, pár napja kezdtem, de mellékhatásként szédülést, hasi fájdalmat, gyengeséget tapasztalok. Nőgyógyászom egy hónapig elérhetetlen, december elején tudok konzultálni vele újra, viszont aggályaim vannak azt illetően, nem-e ront többet a helyzeten és a normális értékeken a gyógyszer, mint amennyit használ majd? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel, Andrea

Válasz

Kedves Andrea!
A Kezelés okait és részleteit kérem a nőgyógyászával tisztázza, egyébként csak találgatni lehet.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktornő.
Kimerültségre b vitamin komplexet szedek. Inozitolt is tartalmaz, 15 mgt. Azt szeretném kérdezni, hogy hatással lehet a Dienille fogamzásgátlóra. Az egyiket este, a másikat reggel veszem be.

Válasz

Szedhető együtt.

Koppány Viktória dr.

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!
Abban szeretném segítségét kérni, hogy több éve tartó rendszertelen menstruáció miatt végre sor került hormon vizsgálatra is. Nőgyógyászhoz viszem majd az eredményt, de szeretném ha szakorvos is véleményt mondana róla. Mivel 3-4 hónapja nem volt menstruációm, nem tudom a ciklusban hol jártam. Fogamzásgátlót szedtem évek óta erre a problémára, de trombózishajlamom miatt nem szedhetem tovább. Így már naponta szenvedek pecsételő vérzéstől.

Értékeim következők:
Tsh 0.97 mIU/1
T4 szabad frakció 14.28 pmol/1
T3 szabad frakció 5.66 pmol/1
Luteinizáló hormon 14.37 IU/1
Follikulus stimuláló hormon 6.86 IU/1
Prolaktin 124 mIU/1
Progeszteron 1.09 nmol/1
total tesztoszteron 3.29 nmol/1

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel: Edina

Válasz

Tisztelt Edina!

A pecsételő vérzést általában a nem megfelelő progeszteron szint okozza. Tudom javasolni esetleg természetes forrásként a Wild Yam gyökérkivonatát.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr,

Az alábbi ügyben kérem szépen a tanácsukat: autoimmun pajzsmirigy gyulladásos betegséget diagnosztizáltak nálam, az orvos, aki kezel azt kérte, hogy kerüljem a jódtartalmú ételek és italok fogyasztását.

Az ügyben szorulok segítségre, hogy nem tudom, hogy hol tudnék hiteles információhoz jutni azt illetően, hogy melyek ezek az ételek és italok.
Mennyire szigorú ez a diéta?
Sajnos nincs mindennap időm arra, hogy főzzek magamra, így sokszor étkezem éttermekben, ahol meglepő módon, de a szakácsok sincsenek tisztában vele, hogy milyen sót használnak...
A kezelőorvosom azt mondta, hogy himalája sót nyugodtan használhatok, ehhez képest az egyik Internetes oldalon azt olvastam, hogy a himalája só jódtartalma magas. Tanácstalan vagyok.
Hol tudok ez ügyben kielégítő választ vagy listát kapni?

Válaszát előre is köszönöm szépen!

Üdvözlettel,

Barbara

Válasz

Tisztelt Barbara!

Dietetikus szakemberek tudnak Önnek segíteni,hogy pontosan milyen ételeket célszerű fogyasztani és mi az amit kerülni szükséges illetve személyre szabottan étrendet is tudnak összeállítani. Központunkban Sárga Diána illetve Varga Dóra dietetikusokat tudom javasolni.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor nő/úr!
mai nap arra lettem figyelmes hogy véres a székletem és feltűnöen hullik a hajam.
azt szeretném kérdezni milyen betegség tünete ez?
válaszát várom,előre is köszönöm.
tisztelettel: molnár Valentina

Válasz

Tisztelt Molnár Valentina!

Panaszait több minden is okozhatja.Hajhullásos tünetet kiválthat a pajzsmirigy működési zavara, de véres székletet sajnos nem okoz. Esetleg lehet aranyere, amiről nem tud.Általában rost és folyadék szegény étkezés mellett Egy belgyógyászt vagy proktológus szakorvost célszerű lenne felkeresni.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr,

TSH értékem 2,2733 , ez a labor lap szerint alacsonyabb az alsó értéknél. Az orvosom mégis azt mondta tökéletesen egészséges vagyok, ne foglalkozzak vele. Ez az érték valóban normálisnak számít még, és nem indokolt további vizsgálat?

köszönöm válaszát.

üdvözlettel,
Henriett

Válasz

Tisztelt Henriett!
Minden labornak más a referencia tartománya. Pontos információt az adott labortól tud kérni, ahol végeztette. Synlabos referencia értékek alapján ez rendben van, illetve ha nincsen panasza valóban nincs további teendő.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Már közel éve euthyrox nevű gyógyszert, érdekelne, hogyan tudnám étrendemmel még jobban szabályozni pajzsmirigy túlműködésemet? Mely ételeket nem fogyaszthatom? Mi a véleménye a paleolit táplálkozásról?

Válasz

Tisztelt Ábrahám Izabella!

Dietetikus szakemberek megfelelő étrend összeállításával, mely személyre szabott, tudnak Önnek segíteni. Központunkban Sárga Diána illetve Varga Dóra, akiknek ez a szakterületük.
Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!