Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Üdvözlet,
Az lenne a kérdésem hogy 4,06 tsh értékre lehet felirni gyógyszert?Sajnos ennél az értéknél is jelentkeznek már az alulműködéssel járó tünetek.
Köszönettel
C.Anita

Válasz

Kedves Anita!

Csak egy Tsh érték alapján nem lehet diagnózist felállítani, ezért javaslom keressen fel egy endokrinológus szakorvost további részletes kivizsgálással kapcsoltban.

Kérdés

Jó napot kívánok a lányom 13 éves és súlyos pajzsmirigyem betegsége van az IZOTÓP vizsgálat 1 hónapja kimutatást az elhalt pajzsmirigyet 75 mg eltiroxint kap 1300 az eredménye magas pulzus és a haja nagyon ki hullott.. Kérdezni szeretném Öntől hogy a gyógyszer elegendő.. E neki ? Válaszát elöre is köszönöm üdv.. L. K.

Válasz

Kedves Bancsók Evelin!

A gyógyszer megfelelő adagolásáról a szakorvosával tud konzultálni személyes konzultáció alkalmával. Az Interneten keresztül, elküldött leletek, eredmények, tünetek alapján gyógyítás, diagnosztizálás, terapizálás nem lehetséges. Ez az út korlátozott információkon alapulva téves következtetéseket, kezeléseket eredményezhet.

Kérdés

Tisztelt doktor úr / doktor nö.
Nagyon rendszertelen a menzeszem , nagyon sok a pattanásom.
1 évvel ezelött teherbe estem. 2 és fél hónapossan elvetéltem miss ab volt. Most 2 hónapja nem jött meg voltam nögyogyásznál aki azt mondta hogy nem vagyok terhes és még azt is mondta hogy lehetséges hogy hormonproblémám van és amugy nincs peteérésem.
Nagyon szeretnénk férjemmel már gyereket de nem sikerül. Szeretném kikérni véleményét mit tegyek hogy végre terhes legyek... Válaszát elöre is köszönöm.

Válasz

Kedves Erika!

A panaszaival érdemes lenne felkeresni egy endokrinológus szakorvost, az alapos kivizsgálás miatt.

Kérdés

Az étrendemből kiiktattam a kenyeret, sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, az első két héten lement rólam 4 kg azóta semmi sőt visszajött 2 kg,Most nem tudok tornázni mert a térdem meg van műtve. Tavasszal végigcsináltam a 90 napos fogyókúrát és csupán 3 kg ment le!! 10 évvel ezelőtt a 90 napostól 16 kg sikerült leadnom. Estére shéket iszom mégse megy le semmi. A vércukor értékeim mindig határon belül vannak. Anyukám cukorbeteg bátyám szintén. A műtétem előtt heti 4-5 alkalommal tornáztam , a súlyom ugyanaz maradt csak a testem változott át. Tudom a zsír izommá alakul és az izom nehezebb mint a zsír de én akkor is fogyni szeretnék mert a térdem miatt fontos lenne, Kérem segítsenek nekem hogy mit csináljak!!! Ha meggyógyul a térdem megint tornázni fogok csak az még legalább 6-8 hét. Tisztelettel várom válaszukat: Gulyás Jánosné

Válasz

Tisztelt Gulyás Jánosné!

Érdemes lenne felkeresni egy dietetikust aki tud segíteni az életvitelének megfelelő táplálkozás kialakításában.

Kérdés

Tisztelt Doktornő!
Pajzsmirigy vizsgálatnál ez az érték jöt ki.:
TSH 1,87 mIU/L
Minden rendbe?köszönöm szépen
Tisztelettel:Nemes Judit

Válasz

Tisztelt Judit!

A TSH értéke határértéken belül van. De egy laboreredmény nem tekinthető diagnosztikus értékűnek.

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Több mint 20 éve járok meddőségi központba, mivel menstruáció hiánya miatt természetes úton nem eshetek teherbe (Nem PCOS. Az agyalapi mirigy nem kezdte el termelni azokat a hormonokat amelyek szükségesek, ezáltal nem indult be a menstuáció. Évekig szedtem Triseqvens, hormonpótlásra, de az csak megvonásos vérzést eredményezett, peteérés nem volt.)
A lombik kezeléseknek köszönhetően minden alkalommal 4-5 petesejtett sikerült nyerni, amik meg is termékenyületek, majd visszaültetésre kerültek (2-3 db), viszont nem tapadtak meg egyszer sem. Szinte minden létező vizsgáltot elvégeztem.
Kérésem csak annyi lenne, hogy az általam élvégzett NK funkció vizsgálat alapján van e valamilyen probléma, ami akadályozhatja a megtapadást , mert ezzel kapcsolatban nem kaptam megfelelő tájékoztatást a kezelőorvosomtól.

NK funkció: 29,9
NK funkció (számított): 95%
NK lymphocyta szám: 0,22 G/l

Egyéb eredményeim:
Inzulin 0 ' 4,8
60' 40,1
120' 26,1

TSH : 3,270 (erre kapok L-thyroxin 75mg napi 1)

Leiden mutáció V. NORMÁL
MTHFR C677T: NORMÁL (Férjemnek: NORMÁL)
MTHFR A1298C: HETEROZIGOTA (Férjemnek: HOMOZYGOTA)
Prothombin G20210A : NORMÁL


Esetleg érdemes lenne megcsináltaton még az alábbi vizsgálatot?
Infertilitás panel III.
Összetevői: ANA ELISA, ds-DNS, Foszfolipid antitest szűrés, Thyreoides-peroxidáz autoantitest (anti-TPO), thyreoglobulin autoantitest, Cöliákia szűrés, Annexin IgG/IgM, Prothrombin elleni antitest, Anti-C1y antitest, Foszfatidilszerin IgG elleni antitest, Foszfatidilszerin IgM elleni antitest.

Vagy van-e bármilyen más lehetőség az előrelépést és a sikerességet illetően?

Várom megtisztelő válaszát.

Köszönettel,

B. Szilvia

Válasz

Kedves Szilva !
Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban van csak lehetőség! Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyeket személyes konzultáció alkalmával tudnak megbeszélni a szakorvossal.

Kérdés

Nemrég az alábbi tüneteket észlelem. (két gyermekem van, 32 éves vagyok)
Fokozott izzadás, kellemetlen szagú, erősen csökkent libidó, piros nehezen múló gyulladások arcon, háton, gyakori nőgyógyászati fertőzés, gyakori fáradtság érzet, álmatlanság. A testsúlyom rendszeres mozgás mellett sem változik, sőt inkább nőtt az elmúlt években.
Kérdésem az lenne, hogy ezeknek kivizsgálására Dr. Lőrincz Ildikót ajánlják, vagy másik orvosnak lehet ez a szakterülete?

Válasz

Kedves Ildikó!

A Doktornő Szülész- Nőgyógyász és Endokrinológus. Mindenképpen érdemes felkeresnie a panaszaival kapcsolatosan.

Kérdés

Tisztelt Dr.nő !
Köszönöm válaszát.
Még egy kérdésem lenne ,most Letrox 50 mg gyógyszert szedek (pajzsmirigy alulmükődére) napi fél szemet reggel éhgyomorra ,emelet lehet szelént szedni és ha igen menyit javasol ? Köszönöm

Válasz

Kedves Balogh Eszter!

A gyógyszerszedéssel kapcsolatosan szakorvosával tud konzultálni.

Kérdés

Tisztelt Doktornô!
Emésztési problèmák és Többszöri korai vetélés Után kezdtem kivizsgáltatni magam. Laboreredményeim:
FT3-4,7 /3,5-6,5/
rT3-0,11
antiTPO-56
antithyreoglobulin- 500 felett
TSH-1,630 /0,5-4,7/
FT4-16,5. /11,5-22,7/
Ezek az eredmények pajzsmirigy betegséget jeleznek? Mire utal a nagyon magas antith? Szüksèges endokrinológushoz fordulnom további kivizsgálásra?
Válaszát előre is nagyon köszönöm

Válasz

Kedves Boglárka, a többszöri vetélés hátterében nemcsak hormonális probléma húzódhat meg, hanem pl. véralvadási zavar is. Ilyen irányba is továbbmenni javaslom.
A TSH szint normális. Az említett anti thyreoglobulin autoimmun pajzsmirigy gyulladást jelez. Laktóz intolerancia lehetősége is felmerül az emésztési problémák hátterében.

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

31 éves nő vagyok, tavaly augusztus óta pajzsmirigy alulműködéssel diagnosztizáltak. Azóta Letrox 50 mg, illetve 75 mg tablettát szedek felváltva.
Áprilisi eredményeim a következők:
TSH 1,314 mIU/L (0,400 - 4,000)
Szabad T4 14,52 pmol/L (7,75 - 15,21)
Szabad T3 4,35 pmol/L (3,80 - 6,00).

Babát szeretnénk és az lenne a kérdésem, hogy számomra milyen terhesvitamin szedése lenne javasolt?

Előre is nagyon köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Eszter, jók a pajzsmirigy hormonleletek.
A terhesvitamint mely patikában kapható, metafolin tartalmút javasolok-délben szedje.

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!