Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!



13 éves unokaöcsémnél végeztettünk IR-vizsgálatot (3 pontos: 60, 120 perces). Érdeklődnék, hogy van-e teendő a lelet alapján, vagy negatívnak tekinthető? (Az én hasonló eredményeimre a dietetikus már diétát javasolt.)

glükóz: 4,5 - 4,4, - 5,7 (Hogy lehet magasabb a 120 perces glükóz, mint a 60 perces???)

inzulin: 7,1 - 46,4 - 41,0



Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:

Klári
Kedves Klára!



13 éves unokaöccse prblémája miatt javasolom gyerek endokrinologushoz forduljon. Sajnos interneten keresztül laborleletek kiértékelésére nincs lehetőség.
Üdvözlet,

Az lenne a kérdésem hogy 4,06 tsh értékre lehet felirni gyógyszert?Sajnos ennél az értéknél is jelentkeznek már az alulműködéssel járó tünetek.

Köszönettel

C.Anita
Kedves Anita!



Csak egy Tsh érték alapján nem lehet diagnózist felállítani, ezért javaslom keressen fel egy endokrinológus szakorvost további részletes kivizsgálással kapcsoltban.
Jó napot kívánok a lányom 13 éves és súlyos pajzsmirigyem betegsége van az IZOTÓP vizsgálat 1 hónapja kimutatást az elhalt pajzsmirigyet 75 mg eltiroxint kap 1300 az eredménye magas pulzus és a haja nagyon ki hullott.. Kérdezni szeretném Öntől hogy a gyógyszer elegendő.. E neki ? Válaszát elöre is köszönöm üdv.. L. K.
Kedves Bancsók Evelin!



A gyógyszer megfelelő adagolásáról a szakorvosával tud konzultálni személyes konzultáció alkalmával. Az Interneten keresztül, elküldött leletek, eredmények, tünetek alapján gyógyítás, diagnosztizálás, terapizálás nem lehetséges. Ez az út korlátozott információkon alapulva téves következtetéseket, kezeléseket eredményezhet.
Tisztelt doktor úr / doktor nö.

Nagyon rendszertelen a menzeszem , nagyon sok a pattanásom.

1 évvel ezelött teherbe estem. 2 és fél hónapossan elvetéltem miss ab volt. Most 2 hónapja nem jött meg voltam nögyogyásznál aki azt mondta hogy nem vagyok terhes és még azt is mondta hogy lehetséges hogy hormonproblémám van és amugy nincs peteérésem.

Nagyon szeretnénk férjemmel már gyereket de nem sikerül. Szeretném kikérni véleményét mit tegyek hogy végre terhes legyek... Válaszát elöre is köszönöm.
Kedves Erika!



A panaszaival érdemes lenne felkeresni egy endokrinológus szakorvost, az alapos kivizsgálás miatt.
Az étrendemből kiiktattam a kenyeret, sok zöldséget, gyümölcsöt eszek, az első két héten lement rólam 4 kg azóta semmi sőt visszajött 2 kg,Most nem tudok tornázni mert a térdem meg van műtve. Tavasszal végigcsináltam a 90 napos fogyókúrát és csupán 3 kg ment le!! 10 évvel ezelőtt a 90 napostól 16 kg sikerült leadnom. Estére shéket iszom mégse megy le semmi. A vércukor értékeim mindig határon belül vannak. Anyukám cukorbeteg bátyám szintén. A műtétem előtt heti 4-5 alkalommal tornáztam , a súlyom ugyanaz maradt csak a testem változott át. Tudom a zsír izommá alakul és az izom nehezebb mint a zsír de én akkor is fogyni szeretnék mert a térdem miatt fontos lenne, Kérem segítsenek nekem hogy mit csináljak!!! Ha meggyógyul a térdem megint tornázni fogok csak az még legalább 6-8 hét. Tisztelettel várom válaszukat: Gulyás Jánosné
Tisztelt Gulyás Jánosné!



Érdemes lenne felkeresni egy dietetikust aki tud segíteni az életvitelének megfelelő táplálkozás kialakításában.



Tisztelt Doktornő!

Pajzsmirigy vizsgálatnál ez az érték jöt ki.:

TSH 1,87 mIU/L

Minden rendbe?köszönöm szépen

Tisztelettel:Nemes Judit
Tisztelt Judit!



A TSH értéke határértéken belül van. De egy laboreredmény nem tekinthető diagnosztikus értékűnek.

Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Több mint 20 éve járok meddőségi központba, mivel menstruáció hiánya miatt természetes úton nem eshetek teherbe (Nem PCOS. Az agyalapi mirigy nem kezdte el termelni azokat a hormonokat amelyek szükségesek, ezáltal nem indult be a menstuáció. Évekig szedtem Triseqvens, hormonpótlásra, de az csak megvonásos vérzést eredményezett, peteérés nem volt.)

A lombik kezeléseknek köszönhetően minden alkalommal 4-5 petesejtett sikerült nyerni, amik meg is termékenyületek, majd visszaültetésre kerültek (2-3 db), viszont nem tapadtak meg egyszer sem. Szinte minden létező vizsgáltot elvégeztem.

Kérésem csak annyi lenne, hogy az általam élvégzett NK funkció vizsgálat alapján van e valamilyen probléma, ami akadályozhatja a megtapadást , mert ezzel kapcsolatban nem kaptam megfelelő tájékoztatást a kezelőorvosomtól.



NK funkció: 29,9

NK funkció (számított): 95%

NK lymphocyta szám: 0,22 G/l



Egyéb eredményeim:

Inzulin 0 ' 4,8

60' 40,1

120' 26,1



TSH : 3,270 (erre kapok L-thyroxin 75mg napi 1)



Leiden mutáció V. NORMÁL

MTHFR C677T: NORMÁL (Férjemnek: NORMÁL)

MTHFR A1298C: HETEROZIGOTA (Férjemnek: HOMOZYGOTA)

Prothombin G20210A : NORMÁL





Esetleg érdemes lenne megcsináltaton még az alábbi vizsgálatot?

Infertilitás panel III.

Összetevői: ANA ELISA, ds-DNS, Foszfolipid antitest szűrés, Thyreoides-peroxidáz autoantitest (anti-TPO), thyreoglobulin autoantitest, Cöliákia szűrés, Annexin IgG/IgM, Prothrombin elleni antitest, Anti-C1y antitest, Foszfatidilszerin IgG elleni antitest, Foszfatidilszerin IgM elleni antitest.



Vagy van-e bármilyen más lehetőség az előrelépést és a sikerességet illetően?



Várom megtisztelő válaszát.



Köszönettel,



B. Szilvia
Kedves Szilva !

Köszönjük kérdéseit. Interneten keresztül véleményt alkotni általánosságban van csak lehetőség! Az Ön esetében már konkrét kérdések merülnek fel, amelyeket személyes konzultáció alkalmával tudnak megbeszélni a szakorvossal.
Nemrég az alábbi tüneteket észlelem. (két gyermekem van, 32 éves vagyok)

Fokozott izzadás, kellemetlen szagú, erősen csökkent libidó, piros nehezen múló gyulladások arcon, háton, gyakori nőgyógyászati fertőzés, gyakori fáradtság érzet, álmatlanság. A testsúlyom rendszeres mozgás mellett sem változik, sőt inkább nőtt az elmúlt években.

Kérdésem az lenne, hogy ezeknek kivizsgálására Dr. Lőrincz Ildikót ajánlják, vagy másik orvosnak lehet ez a szakterülete?
Kedves Ildikó!



A Doktornő Szülész- Nőgyógyász és Endokrinológus. Mindenképpen érdemes felkeresnie a panaszaival kapcsolatosan.
Tisztelt Dr.nő !

Köszönöm válaszát.

Még egy kérdésem lenne ,most Letrox 50 mg gyógyszert szedek (pajzsmirigy alulmükődére) napi fél szemet reggel éhgyomorra ,emelet lehet szelént szedni és ha igen menyit javasol ? Köszönöm
Kedves Balogh Eszter!



A gyógyszerszedéssel kapcsolatosan szakorvosával tud konzultálni.



Tisztelt Doktornô!

Emésztési problèmák és Többszöri korai vetélés Után kezdtem kivizsgáltatni magam. Laboreredményeim:

FT3-4,7 /3,5-6,5/

rT3-0,11

antiTPO-56

antithyreoglobulin- 500 felett

TSH-1,630 /0,5-4,7/

FT4-16,5. /11,5-22,7/

Ezek az eredmények pajzsmirigy betegséget jeleznek? Mire utal a nagyon magas antith? Szüksèges endokrinológushoz fordulnom további kivizsgálásra?

Válaszát előre is nagyon köszönöm



Kedves Boglárka, a többszöri vetélés hátterében nemcsak hormonális probléma húzódhat meg, hanem pl. véralvadási zavar is. Ilyen irányba is továbbmenni javaslom.

A TSH szint normális. Az említett anti thyreoglobulin autoimmun pajzsmirigy gyulladást jelez. Laktóz intolerancia lehetősége is felmerül az emésztési problémák hátterében.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA