Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

Most másfélével kisfiam után ismét gyereket szerettünk volna vállani, így tavaly júliusban elkezdtük a stimulációs kezelést Merional-lal, mivel magamtól nincs peteérésem és mensturációm is ritkán. Ez így van hozzsú évek óta, az első terhességem is így jött létre és zajlott le a legnagyobb rendben.

Néhány hónapra rá, tavaly szeptemberben viszont a szokásos hormon vizsgálatok alkalmával kiderült, hogy nagyon alacsony a TSH szintem. Időközben a stimulációt is felfüggesztettük (3 hónap fogamzásgátló kúrán vagyok), mert a Merional mellett sem sikerült peteérést elérni. Jövő hónapban kezdhettük volna el ismét a próbálkozást, de azóta bebizonyosodott, hogy Basedow kórban szenvedek.
Tüneteim nincsenek, még a túlműködés időszakában vagyok, de már a T3 T4 eredményeim sem jók sajnos.
Utolsó mérések alapján
TSH 0,005
T3 7,61
T4 18,3
TPO 1500
TSH receptor AAT 5,78

Két kérdésem lenne:
1. Papimi terápiával (gyulladásos betegségek mágneses kezelése, www.magandoki.hu) véleménye szerint megállítható/gyógyítható-e a gyulladás ill. megakadályozható, hogy a folyamat átforduljon alulműködésbe?
2. Ilyen körülmények között vállalható-e egyáltalán terhesség, figyelembe véve azt is, hogy én idén 40 a párom 52 éves lesz. Nagyon vágyom még egy gyermekre, várni nincs időm, de nem tudom, hogy ebben a helyzetben mit tegyek.

Válaszát előre is hálás köszönettel veszem:

Szokody Ágnes
Kedves Szokody Ágnes!

Köszönöm, hogy megtisztelt a bizalmával és leírta problémáit, és hogy ezt megosztotta velünk.
Én több mint 25 éve fogalalkozom pajzsmirigy betegekkel minden életkorban kísérő állapotokban és az utóbbi 12 évben pedig holisztikus szemléletű endokrinológusként , már sokszor segítettem a pajzsmirigy túlműködés kezelését gyógyszer, vagy izotóp, műtéti kezelés elkerülésével nélkül megoldani, igy teljesen biztonságosan elkerülve az alulműködés kialakulását.
A pajzsmirigye ön áltaél leírt paraméterek alapján sokkal speciálisabb formájú gyulladásos betegség ezért én a személyes találkozást , komplex terápia megbeszlést javaslom a rendelésemen a Budai Allergia Központban.
Van segítség az egészsége helyreállításának és az újabb sikeres terhességnek.
Üdvözlettel, várom aszemélyes találkozást.
Dr Bérczy Judit
Tisztelt szakértő!
2011.02.02-án diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy megnagyobbodását,illetve pajzsmirigy cisztát ami 4mm-es nagyságú.Folyamatos rosszulléteim vannak, a beszéd közben nagyon gyorsan elfáradok. Mit ajánl számomra, mi a teendő ez esetben?
Mennyi a valószínüsége a beavatkozásnak esetemben?
Köszönettel:Claudia
Kedves KérdezŐ!
Köszönjük, hogy megtisztelt bizalmával .
A leírt lelet és a panaszai alapján a cysta kicsiny mérete, miatt beavatkozásnak minimális a valószínűsége.
A pajzsmirigy problémájával endokrinológust keressen fel. Mint endokrinológus tudom fogadni a rendelésemen, előzetes bejelentkezés alapján. Biztosan tudok segíteni panaszai megszüntetésében, van jó megoldás, a gyógyúlásához, a pajzsmirigy problémája esetén.
Várom a rendelésemen
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Nő/!

A legutóbbi pajzsmirigy uh eredménye a következő:A pajzsmirigy jobb lebenye 16-18-42mm. A pajzsmirigy bal lebenye 22-25-46 mm. Alsó pólusában 30-22-20 mm-es echodús solid göb van, melynek centrumában 20-15-16 mm-es septumokat és belső echokat tartalmazó cysticus felritkulás van. A bal lebeny és az ischtmus határán 7-4 mm-es ovalis cysta van. Az ischtmus 4 mm széles.

5 hónapja szültem. Azt szeretném megkérdezni, hogy a terhesség hatására létrejöhetett-e ez a cysticus elváltozás? A szoptatás befejeztével visszaállhat-e az eredeti állapot?
Indokolt-e a biopszia, mivel ez az elváltozás folyadékkal teli?
Elkerülhető-e a műtét? Van-e más módszer az eltávolításra/leszívás, alkoholos kezelés/?
Válaszukat előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
Azt írja a legutóbbi pajzsmirigy Ultrahang lelet., készült (ek) ezt megelőzően , milyenek.
A TSh, fT3, fT4 ant TPO eredménye van-e, testsúly jelenleg milyen, menzesze vissza tért-e?
A pontos megítéléshez, természetesen személyesesét.
n lenne jó találkoznunk.
Várom visszajelzését
üdvözlettelDr Bérczy Judit
Kedves szakértő!
Az Immuno-endokrinológia fül alatt olvasható betegségek (Addison-kór) ugye nem feltétlenül párosulhatnak az autoimmunk pajzsmirigy alulműködéssel?! Kicsit megijedtem olvasás közben...:-( Van arra ötlete, hogy milyen irányba forduljak, ha már a Hashimoto-t. beigazolódni látszik? Sajnos nagyon félek attól, hogy az autoimmunk folyamatok más testrészeimet is megtámadják...Jelenleg az alulműködésre utaló panaszaim vannak \"csak\": hajhullás, fáradság, izomfájdalom (reuma faktor magas értéke miatt RA irányába is elküldött az orvos), kedélyállapotváltozások stb. Köszönöm válaszát!
Kedves Zsuzsa!
Megtisztelt a bizalmával, köszönöm.
Az autoimmun folyamatok amint a szervezete is érzékelte a pajzsmirigyet mind gyakrabban érintik.
A felsorolt panaszai hátterének tisztázása fontos, mennyiben terjedhet az autoimmun reakció más mirigyekre, illetve mi lehet a megoldás a folyamat gyógyulás irányába terelésének.
Van jó megoldás, csak személyes találkozást igényel.
Szívesen segítek a rendelésemen a Budai Allergia Központ endokrinológiai rendelésén.
üdvözlettel
Dr Bérczy Judit

Tisztelt Doktornő, Doktorúr!

Feleségemnél első missed ab. után mértek először TSH szintet. Az sTSH 5,7, a T4 12,7 volt 2010 tavaszán

Azóta kezeléssel az értékek sTSH - 3,5 re csökkent, FT4 13-as érték mellett. Hétfőn kell mennünk utolsó UH-ra, úgy tűnik, hogy megint nem lesz baba (terhesség 7. hetében tartottunk).

Kérdésem, hogy a magas sTSH érték okzhatja-e az újabb missed ab-t.

Kérem segítségét, javaslatát, hogy milyen szintre csökkentsük a következő terhesség kezdetére.

Üdvözlettel

Szabó Gábor
Kedves Kérdező!
Érdemes a szintet 2,0 TsH alatt stabilizálni.
A gyakorlati élet ezt támogatja.
Amennyiben szeretnék személyesen szívesen segítek a rendelésemen.
Üdvözlettel
dr Bérczy Judit
Tisztelt Endokrinközpont!


Másfél éves kislányomtól vért vettek a közel múltban.Teljes vérképet kért a bőrgyógyász,mivel ételallergia gyanú is fennáll.Az eredményben van néhány csillag,amit el is mondtak,hogy mi miért van de sajnos a laikus aggódó anyuka ezt nem mindig érti.Kérem segítsen értelmezni az alábbi eredményeket és nyugtasson meg,hogy nem kell aggódnom!Alacsony az MCH:25 Összfehérje:64
Alfa 2 globulin:14 Béta 2 globulin:2.6 Gamma globulin:9.0.Ez mind az összfehérje alatt található érték.Valamint azt mondták,hogy olyan 4 hónapos kisbaba szinten megállt az immunrendszere ezért az igg szintje nagyon alacsony.Nem értem,hiszen pici lányom még sosem volt a másfél év alatt komoly beteg.Csak enyhébb nátha és egyszer egy mandula gyulladás,ami szintén nem volt vészes.Egy örökmozgó,nagyon jó étvágyú,mindig mosolygós kis tündér,mégis ennyi a csillag a vér eredményébem.Kérem segítsenek és nyugtassanak meg.Nagyon köszönöm,várom e-mailjüket.
Tisztelettel:Szabóné Zita
Kedves Zita!

Az Ön által felsorolt értékek - ha csak ezek vannak megcsillagozva - nem jelentenek gondot. Az MCH a vörösvértestek festékanyag tartalmát jelzi, ami enyhe vérszegénységre utalhat, de ezt feltétlenül a többi értékkel (vörösvérsejt szám, hemoglobin és hematokrit érték) együtt kell figyelembe venni. Ezen adatok sajnos nem állnak rendelkezésemre. A további felsorolás a vérfehérjék alcsoportokra történő megoszlását jellemzi, ami nem korszerű vizsgálat. Azt említi, hogy kislányának az IgG szintje alacsony, de ennek értékét nem küldte el - ezért erről véleményt sem lehet mondani. Amennyiben részletesebb magyarázatot szeretne, szakrendelésemen a Budai Allergiaközpontban rendelkezésükre állok.

Üdvözlettel: Dr. Hidvégi Edit
Tisztelt Endokrinológus Szakorvos!

2,5 évvel ezelőtt műtöttek strumával, mindkét oldalon a teljes pajzsmirigy szövetek eltávolításra kerültek, a benne lévő göbök miatt. Azóta alulműködésem van, amit L-tiroxinnal tartanak a normál tartományba. Csak TSH kontroll van azóta, más vizsgálat nem történt a műtét óta. 10 hónapja szültem második gyermekemet, akit még anyatejjel is táplálok. Mostanában elég sokféle tünet jelentkezett nálam: kezemen a körömágyak gyulladtak, körömdeformálódás, gombásodás jelentkezett, gerinc és derékfájdalom főleg éjszaka, gyakori migrénes rohamok, vérvétel történt amiben a Se Ca nagyon alacsony és a TSH 7,00 lett. Milyen vizsgálatokra volna szükségem hogy kiderüljön mi lehet a probléma? Válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel: Vasáros Andrea
Kedves Vásáros Andrea, állapotának megítélésére egy kontroll TSH vizsgálat, valamint kálicum, foszfor és a vér fehérjeszintjének vizsgálata szükséges. ezekkel -ha igényli- készsléggel konzultálom a Budai Allergia Központban.
Üdvözlettel
Szabolcs I. dr.
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő!
29 éves nő vagyok, 2010. augusztus 1-én született meg kisfiam. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 8 héttel a szülés után, azaz, most kb. másfél hónapja nagyon nagy mennyiségben hullik, az azelőtt nagyon dús hajam. Nem tudom, hogy bebeszélem-e már magamnak, vagy tényleg, de jóval ritkábbnak tűnik, mint régen, mind látszatra, mind tapintásra. Tudom, hogy szülés után elvileg \"normális\" a hajhullás, de úgy érzem, hogy ez annál több. Ha megfésülködöm, akár száz szál hajam is kijön egyszerre, a lakás is tele van a hajammal, a párnám, még a kisbabám kezében is találok sokszor. A hajmosástól, már előre rettegek, mert akkor akár ötszáz szál is kijön egyszerre. Azért tudom, hogy kb. annyi, mert egyszer megszámoltam fésülködésnél és hajmosásnál is.Eléggé meg vagyok rémülve, hogy alig 30 évesen kopasz leszek, korábban mindenki irigyelte a hajam. A segítségét szeretném kérni, hogy milyen vizsgálatokat kéne végeztetnem, ahhoz, hogy kiderüljön mi az oka a hajhullásomnak? Illetve milyen vonalon induljak el? Bőrgyógyász?Belgyógyász?

Köszönöm előre is megtisztelő válaszát:


Réka
Kedves Kérdező!
A hajhullás hátterének tisztázásában segíthet endokrinológiai szakvizsgálat, és a bőrgyógyászat. Természetesen alapként a háziorvosa által kiírható komplett vérvizsgálat, Fe hiány nincs-e, rejtett gyulladás CRp, valamint TSh.
A további pontosítás a már említett szakemberek feladata.
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Jelenleg 10 hetes kismama vagyok. A vérvétel eredményem: T4 1,24 ng/dl
T3 4,01 pg/mL
TSH 0,1279 uIU/mL
Egy kicsit megijesztettek: pajzsmirigy túlműködésem van, keressek fel egy szakorvost, hiszen ez a tünet vetéléshez vagy koraszüléshez is vezethet.
Kérdésem: Tényleg ennyire kétségbeejtő a helyzet?
Tisztelt Érdeklődő!
A pajzsmirigy működésben nem ritkán következik be változás a terhesség során.
A leletek alapján a tsh érték alacsonabb volta miatt valóban felmerülhet egy induló pajzsmirigy probléma, hogy tényleg milyen a pajzsmirigy llapota fontos szakemberrel, endokrinológussal konzultálni.Szívesen segítek én is a rendelésemen .
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Tanácstalan vagyok. Az endokrin szakrendelésen műtétet javasoltak, nem tudom mindenképpen szükséges e.
Évek óta pajzsmirigy túlműködésem van, ami eddig nem reagált a gyógyszeres kezelésre, a tsh 0,05, az izotópos vizsgálat eredménye: 5.12%, amely fokozott funkcióra utaló felvételi érték, de egyébként nem nagyobb, nincs benne göb.. A diagnózis: recidív hyperthyreosis. A napokban voltam megint kontrolon és most beállt a tsh normál értékre, viszont az anti TPO értékem 600. Javít e a műtét az állapotomon? Kell e a műtéti beavatkozás.Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Katalin
Tisztelt Felföldi Istvánné, endokrinológiai véleményezése orvosi vizsgálat alapján lehetséges. A Budai Allergia Központ endokrinológiai rendelésén a vizsgálat elvégezhető (30/6319309).
Üdvözlettel:
Szabolcs I. dr.

Hírek

A depresszió és az ingerlékenység mögött is állhat pajzsmirigy probléma

A depresszió és az ingerlékenység mögött is állhat pajzsmirigy probléma

Depresszió vagy éppen felfokozott ingerlékenység – olyan tünetek, amelyek miatt elsőre nem biztos, hogy a pajzsmirigy működészavaraira gondolunk. Holott dr. Polyák Annamária, az Endokrinközpont belgyógyásza, endokrinológus, diabetológus szerint a hangulatban beállt változások akár pajzsmirigy alulműködésre vagy túlműködésre is utalhatnak, ezért további tünetek esetén érdemes ebben az irányban is vizsgálódni.

További részletek
Az elhízással küzdő férfiakat gyakrabban érinti az inzulinrezisztencia

Az elhízással küzdő férfiakat gyakrabban érinti az inzulinrezisztencia

A legújabb kutatások szerint a zsírszövetek inzulinra adott válaszreakcióinak különbsége lehet az oka annak, hogy az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség gyakoribb az elhízással élő férfiaknál a nőkhöz képest. Dr. Polyák Annamária, az Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász, diabetológus elmagyarázta az eredményeket és a komplex kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek
Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Egyed-Fekete Ágnes endokrinológus és Drégely Anikó dietetikus nevével

Betegbiztonságot veszélyeztető visszaélés dr. Egyed-Fekete Ágnes endokrinológus és Drégely Anikó dietetikus nevével

Az elmúlt hetekben terjedt el a világhálón egy hirdetés dr. Egyed-Fekete Ágnes és Drégely Anikó nevével, amelyben egy fogyókúrás termék vásárlására buzdítják az olvasókat – megtévesztő módon még egy ismert weboldal megjelenését is imitálva. Személyüket és szakmai ismertségüket felhasználva, őket a cikkben szakértőként jelölve próbálja meggyőzni a potenciális vásárlókat a termék hitelességéről.

További részletek

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK