Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Koppány Viktória!

Autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésem van és szeretnék terhesvitamint szedni, de sehol sem találtam jód menteset és a patikában sem tudtak a segítségemre lenni. Supradyn drazsét ajánlottak folsav tablettával kiegészítve. Jó ez a megoldás a terhesvitamin helyettesítésére? Ha nem, tudna ajánlani terhesvitamint?

Pajzsmirigyemre jelenleg 175 mikrogramm Syntroxine lágy kapszulát szedek.

Válaszát és segítségét előre is köszönöm.
Kedves Beatrix!



A Netamin Pocaklakó terhesvitamin kifejezetten jód mentes.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Tisztelt Budai Endokrinközpont!



Szeretnék érdeklődni, hogy ha a pajzsmirigy, inzulinrezisztencia, PCOS és ritka endokrin kórkép vizsgálatokat szeretném igénybe venni, akkor melyik szakorvosukhoz kellene időpontot kérnem? Lehetséges az, hogy nem kell mindegyik vizsgálathoz másik szakorvosnál időpontot kérnem?

Kedves Nikolett!



A fent említett panaszokkal kapcsoltban központunkban Dr. Koppány Viktóriát, vagy Dr. Lőrincz Ildikót tudom javasolni Önnek, az Ő szakterületeik közé tartozik a pajzsmirigy, PCOS és az inzulinrezisztencia vizsgálata is.



Bejelentkezni tud Online is valamint az alábbi telefonszámon: +3670/4319728 tud hozzájuk időpontot foglalni.

Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Tisztelt Endokrinközpont,



Az elmúlt hónapokban először nyaki és tarkótáji panaszaim voltak, amely gyakran párosult szédüléssel. Majd ezt követte egy kellemetlen toroktáji fájdalom. ( nyelési probléma, azt éreztem, vmi van a torkomban) A fül-orr-gégészet negatív eredményt mutatott. A vérvételen a TSH értéke a normál övezetbe esett. Tünete még: fogyás (6kg), hajhullás, hangulatingadozas, hőhullámok.



Állhat a háttérben pajzsmirigy probléma?



Köszönettel,



Viktòria
Kedves Viktória!



Sajnos, egy Tsh érték alapján nem lehet kizárni, hogy nem pajzsmirigy probléma áll a tüntetek hátterében. Érdemes lenne felkeresni egy endokrinológus szakorvost a tünetetek alapos kivizsgálása miatt.

Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Jó Napot! A TSH eredményem 4,662! 27 éves vagyok! Tünetek hajhullás aluszekonysag,bor szárazság! Érdemes tovább menni vagy a tsh eredmény kó? Köszönöm
Kedves Verus!



Sajnos egy TSH érték alapján még nem zárható ki, a pajzsmirigy eredetű probléma. Érdemes megnézetni az összes pajzsmirigy hormont, valamint készíteni egy ultrahang vizsgálatot is. A labor leleteket mindig a klinikai képpel, panaszokkal együtt kell értékelni.



Üdvözlettel.

Plósz Jennfier

Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Megszeretnem kérdezni

Pajzsmirigy eredményének meddig normál a határ? Metol meddig magas és alacsony?
Kedves Csilla!



Sajnos így általánosságban nem lehet megmondani mennyi a pajzsmirigy hormonok normál értéke. Ez laboronként is eltérő lehet, a labor leletet mindig fel van tüntetve az adott labor által használt referencia tartomány is.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Üdvözletem a férjemet hazaengedték jódizotop kezelés után a korházból Kérdésem veszéjes-e rám a továbbiakban a közelsége ? és milyen tünetekre lehet számitani. Köszönettel Üdv.
Tisztelt Benkő Ferencné!



Pár napig a kezelést követően érdemes külön szobában aludniuk, de különösebb veszélyt nem jelent a férje, se Önre sem a macskára.



Üdvözlettel:



Dr. Békési Gábor

Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus
Olyan kédésem lenne hogy kb másfél éve folyamatosan hízom sokat nem eszem csak többször keveset ,kb 15 kg híztam másfél év alatt, ülő munkát végzek illetve nem sportoltam eddig sajnos.Mindig szapora szívverésem van 100 általában a pulzusom a vérnyomásom az jo.Voltam kardiologusnál ő concort irt fel negyedet naponta ,de még igy is ha megyek izzadok elfáradok..Voltam orvosnál tsh és nagy rutint kértem illetve elmegyek inzulin vizsgálatra.Még ön szerint mit kéne megnézetnem ,hogy megbizonyosodjak az állapotomrol ? Lelki problémátol is lehet azt mondták ,mert 7 évig rossz kapcsolatban éltem.Előre is köszönöm válaszukat üdvözlettel M Hajnalka
Tisztelt Molnár Hajnalka !



Sajnos elég kevés információt adott meg, nem írt például a koráról sem,ami lényeges lehet mivel a tüneteit akár a változókor is okozhatja, de pajzsmirigy probléma is állhat a háttérben.





Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!

36 éves vagyok /2 gyermek/ 21.napi vérvétel vizsgálatom ösztrogénje 135,7 pmol/l, progeszteronom pedig 0,96 nmol/l , az utóbbi időben nagyon elvékonyodott a hajam , megritkult, és egyre rosszabb, érdeklődnék, hogy ez az alacsony szintektől lehet -e, és hogy melyik orvoshoz kérjek időpontot mihamarabb ezzel a problémával. Válaszát előre is köszönöm. Tímea
Kedves Tímea!



Az említett panaszok hátterében állhat hormonális probléma is. Érdemes lenne felkeresnie egy endokrinológus szakorvost, Központunkból Dr. Bérczy Juditot tudom ajánlani Önnek, bejelentkezni az alábbi telefonszámon tud hozzá: +3670/4319728
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Kedves Doktor Nő !



A segitségét, tanacsát szeretném kérni.



Idén márciusban diagnosztizáltak nálam struma nudosat. A scintigráfia hideg göböt mutatott. Szövettanom negativ lett.Hormonszintek normál tartományban vannak.

Az endokrinológus szerint ezzel nincs mit tenni,majd ha zavar meg kell műteni.

Ma elvoltam kontroll ultrahangon,mert úgy éreztem nagyobb lett. Sajnos jól éreztem. Sőt jött hozzá egy ciszta is.

Ettől függetlenül még nem okoz gondot a nyelésben.

Nem lehetne valamit mégis tenni, hogy lassuljon egy kicsit a folyamat?



Köszönettel



Szeder Ildikó
Kedves Betegünk!



A pajzsmirigy göbösség nagyon gyakori eltérés. Az esetek legnagyobb részében a göbök jóindulatúak. Ha a cytológiai vizsgálat negatív, és a hormon szintek is jók, akkor tényleg nincs tennivaló. Fél-egy évente UH kontroll szükséges. Általános szabály, hogy az 1cm vagy annál nagyobb göbökből mintavétel szükséges. Ha a kontrollok során a göb növekedést mutat, a szúrás ismétlése indokolt.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus
Tisztelt Szakértők!



Kétoldali pajzsmirigy műtét után beállított tiroxin szedése mellett a TSH-m 6 hét után (első laboron) az elvárt tartomány között van (0,436). Tüneteim nincsenek. Az első endokrino kontrollra 8. hét után kell mennen. A kérdésem az lenne, hogy ezt követően márcsak 3 hónap/félév majd évi 1* kell kontroll labort csináltatnom (ha nincs panasz) illetve endokrinológust is évente egyszer fel kell rendszeresen keresnem, vagy hogyan zajlik az utógondozás? -erről sajnos sehol sem lehet igazán olvasni-. Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Angéla
Kedves Betegünk!



A kontrollok gyakoriságát az szabja meg, hogy mennyire stabil a megfelelő TSH szint. Eleinte 3 havonta, később fél-egy évente javasolt az ellenőrzés. Erről a gondozást végző endokrinológus dönt.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor
Dr. Békési Gábor PhD
Dr. Békési Gábor PhD belgyógyász, endokrinológus

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA