Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt doktor úr/doktor nő!Én azt szeretném kérdezni, hogy az államon megjelenő pici fekete szőrszálak mire utalhatnak? Illetve fogamzásgátló abbahagyása miatt már 4hónapja kimaradt a menstruációm!

Milyen kivizsgálását javasolnak nekem?Üdvözlettel: Cserven Adrienn
Kedves Adrienn!A fent leírt panaszokkal érdemes lenne egy nőgyógyász - endokrinológus szakorvost felkeresnie, a panaszok hátterében állhat nőgyógyászati vagy endokrinológia probléma is.Üdvözlettel:

Plósz Jennfier
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Jó estét kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy a feleségem 2.5-ös pajzsmirigy szintje megfelelő-e gyerekvállalás előtt vagy érdemes inkább konzultálni endokrinológussal.

Nagyon köszönöm a választ!
Kedves Gábor!Sajnos, elég kevés információt adott meg azzal kapcsoltban mit jelent a 2,5 - ös pajzsmirigy szint. Melyik pajzsmirigy hormonra vonatkozik ez az érték?Üdvözlettel

Plósz Jennifer
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Tisztelt Címzett!

Két éve pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam, amire euthyrox 100 m tablettát szedek. A TSH szintem ennek köszönhetően a határértéken belül van, azonban a „felugrott” 20 kg-tól nem tudok azóta sem megszabadulni. Tudnak Önök Nekem tanácsot adni, segíteni, hogy hogyan leadjam a súlyfölöslegemet?

Edit

Kedves Edit!Érdemes lenne felkeresnie egy dietetikust aki tud Önnek segíteni a pajzsmirigy problémája mellett milyen diétával, életmóddal tudja elérni a kívánt súlycsökkenést.
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Üdvözlőm azzal a panaszzal fordulok önökhöz hogy lassan màr 3éve küzdök egy problémával nem tudom milyen vizsgàlatokat kérjek az orvostol hogy fény derüljön az igazsàgra és kezelni tudjam problémàim .Ez egy nögyogyàszati probléma lenne a menstruàciom hol megjön hol nem honapokon keresztül kimarad ..kaptam màr rà mensi meghozo gyogyszert ..de mindig ezt kell tennem ha kimarad ? Ill kesobbiekben gyermeket is szeretnek 3even belul.Továbbá még van 2kellemetlen tünetem az egyik állando ami a fokozott szörnövekedés és a màsik ami szinten nagyon zavar a kis szemcsésszerü fehér ragacsos hüvelyi folyàsom ami néha égő érzéssel is jàr és 2-3havonta mindig előjön ezért pàrommal is csak ovszerel szeretkezünk sokszor .Szeretném kikérni véleményét hogy milyen vizsgálatokat kérjek az orvostol ????mert cit :p2 de azon is mindig szerepel gomba ill reparatio (gyulladás) és ezt valami okozhatja hogy ez folyamatosan előjön .Esetleg hüvelyvàladék vizsgàlat vagy milyen eljàrást javasol ? Előre is köszönöm segitségét !
Kedves Laura!Az Ön esetében konkrét kérdések merülnek fel, amire személyes konzultáció alkalmával tud csak választ adni a Doktornő. A leírt panaszokkal kapcsoltban érdemes felkeresnie egy Szülész- Nőgyógyász, Endokrinológus szakorvost, a teljes hormonális kivizsgálás miatt. Központunkban Dr. Lőrincz Ildikót tudom ajánlani.

Üdvözlettel:

Plósz Dzsennfier
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Csomókban hullik a hajam.

Nyaki UH.-on a pajzsmirigyben a jobb lebeny-isthmus határon egy max.7 mm.-es colloid göböt találtak. de kóros eltérés nem látható ez a vélemény.

Lehet ettől fokozott hajhullásom?PapMárta Veszprém

Kedves Márta!Elég kevés információt adott meg a panaszokkal kapcsoltban. Egy Ultrahang labor vizsgálat nélkül még nem informatív, azt labor eredményekkel együtt, esetleges további panaszok, szedett gyógyszerek, más betegségei ismeretében , tudja csak kiértékelni a szakorvos, személyes konzultáció alkalmával.Üdvözlettel:

Plósz Jennfier

asszisztens
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Tisztelt Doktornő!

8 éves kislányomnál autoimmun thyreoiditist állapítottak meg. Azt szeretném kérdezni, hogy a Normoxil szelént tartalmazó étrendkiegészítőt adhatom -e neki?

Köszönettel!

Bánhidi-P.Dóra
Tisztelt Bánhidi-Palacskó Dóra!Normoxil szedése gyermekeknél nem ajánlott.Üdvözlettel:

Professzor Dr. Balázs CsabaProf. Dr. Balázs Csaba
Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus, immunológus
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

38 éves nő vagyok. Néhány hónapja meddőségi kivizsgáláson vettem részt (4 éve volt egy missed ab), ahol sajnot endometriózist állapítottak meg.:(

Vérvizsgálat eredményei:

TSH 1,55 uUl/ml ref.tart. 0,4-4 uUI/ml

FT4 1,42 ng/dl 0.89-1,76 ng/dl

FSH 7,09 mUI/ml 3-14.4

Estradiol 47,60 pg/ml 0-84 pg/ml

Prolaktin 8,9 ng/ml 1,9-25 ng/ml

Anti TPO 36,50 UI/ml 10- 35 UI/ml

AMH 0.98 ng/ml

Az Anti TPO kicsit meghaladja a határértéket, szükséges jobban kivizsgálni a pajzsmirigyem, illetve lehet-e köze az endometriózishoz vagy a meddőséghez?

Válaszát előre is köszönöm!

Edit

Kedves Edit!A hormonháztartás sok dologra hatást gyakorol a szervezetben, érdemes átfogó vizsgálatot végezni, ami kiterjed a nő nemi hormonokra, valamit a pajzsmirigyre is, az alábbi panaszokkal kapcsoltban az javaslom keressen fel egy Endokrinológus - Nőgyógyász szakorvost.

Központunkban Dr. Lőrincz Ildikót tudom ajánlani Önnek, és az alábbi telefonszámon be is tud jelentkezni hozzá +36 (70) 621 2443
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Tisztelt Doktornő/Úr!

Pajzsmirígy scintigraphiai eredményem az alábbi:

"A pajzsmirigy bal lebenye megnagyobbodott,az alsó pólus kiszélesedett.A bal lebeny alsó pólusábankb.2 cm-es intenzíven halmozó körülírt terület látható.A normális nagyságu jobb lebeny alsó pólusában kis területen,környezeténél fokozottabb radiofarmakon dúsítás ábrázolódik.

Vélemény: Struma nodosa.Fokozott aktivitásu göb mindkét lebenyben"TSH: 0,812 mIU/l Szabad T4:16,5 pmol/L Szabad T3: 6,74 pmol/L ATPO: 19,7 IU/mL

Köszönettel kérném szíves véleményét,mert nyilván folytatnom kell kifejezetten endokrinológus szakorvosnál...melyre esetleg javaslatot kérnék.Tisztelettel: Jné Csilla
Kedves Járfás Lászlóné!Endokrinológus szakorvos megkeresése mindenképpen javasolt, központunkban Dr. Békési Gábor tudom ajánlani, a Tanár Úr kifejezetten pajzsmirigy specialista.Üdvözlettel:

Plósz Jennifer

Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
Üdvözletem!

Érdeklődni szeretnék,hogy egy endokrinológiai vizsgálat pontosan miből áll? Gondolok itt pl. a labrorra és ehhez hasonlókra.

Köszönöm előre is a választ! Szép napot!
Kedves Bianka!Az endokrinológia kivizsgálást, meghatározza a panaszok jellege, más vizsgálat szükséges PCOS, inzulinrezisztencia, vagy például pajzsmirigy probléma esetén. Általánosságban elmondható, hogy vérvételre, ultrahang vizsgálatra az esetek többségében szükség van, de pontosat csak a szakorvos tud Önnek mondani személyes konzultációt követően.Üdvözlettel:

Plósz Jennifer
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens
BAJSZ KATALIN VAGYOK 40 EVES. NEM OLYAN REG MEGJELENT AZ ALLAMON SZORSZALAK,S EZ MEG TETOZI HOGY A MELLBIBOM KORUL IS JELENKEZIK EZ AA FRANYA Nem KIVANATOS SZOR.mi lehet a Bajom.s lehet e orvosolni.
Kedves Katalin!A szőr növekedéssel kapcsolatos panaszai hátterében hormon probléma is állhat ezért, érdemes felkeresnie egy endokrinológus szakorvost, az alapos kivizsgálás miatt.Üdvözlettel:

Plósz Jennfier
Plósz Dzsenifer
Plósz Dzsenifer vezető asszisztens

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA