Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jo estet.



Nekem olyan problemam lenne,hogy nemtudok hizni.-viszont a fogyas nem okoz gondot,a leadott sulyt nemtudom vagy csak nagyon nehezen tudom visszaszedni.

Ilyen tünettel milyen szakorvosi vizsgalaton vegyek reszt?

Koszonom
Kedves Katarina!



A tünete alapján először egy endokrinológust lenne érdemes felkeresnie, hogy a hormonális problémákat ki lehessen zárni, táplálkozási tanácsokkal kapcsolatban dietetikussal tud konzultálni.
Kedves Doktornő/ Doktor úr!



a honlapjukon szereplő bejegyzés alapján a pajzsmirigy-alulműködés tünetei közül számos jellemző rám, (álmosság, székrekedés, hízás, depresszió, hidegintolerancia, menstruációs zavarok, száraz, hideg bőr, töredező haj, ödéma). Vannak laboreredményeim TSH: 2,43, szabad T4: 13,9, szabad T3: 4,67, ezek alapján lehetséges a pajzsmirigyműködés bármilyen zavara, vagy Önök szerint teljesen más irányban javasolt az okokat keresgélnem?



Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Orsai Kata!



A laborértékek referencia tartományon belül vannak, de kizárólag laboreredmények alapján nem lehet diagnózist felállítani. Személyes konzultáció szükséges.

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Leleteim értelmezésében kérnék segítséget. Előre is köszönöm!

éhgyomri glükóz: 5,1

30 perces: 6,9

60 perces:5,3

120 perces:3,6 ref.tart.: 4,1-7,8

inzulin 0 perc:10,6

inzulin 30 perc:62,4

inzulin 60 perc:75,4

inzulin 120 perc:37

Homa:2,4



Üdvözlettel:Orsolya
Kedves Deák Orsolya!

Orvosszakmai, etikai és jogi előírások alapján emailen, interneten keresztül, elküldött leletek, eredmények, tünetek alapján gyógyítás, diagnosztizálás, terapizálás nem lehetséges. Ez az út korlátozott információkon alapulva téves következtetéseket, kezeléseket eredményezhet, mely Önnek sem érdeke azon túl, hogy jogilag, orvosszakmailag és etikailag is elfogadhatatlan. Tisztelettel kérjük, hogy kérdésével, leleteivel, tüneteivel személyesen keressen fel egy szakorvost!
Tisztelt Doktor Ur/No!

41 eves vagyok, 2 eve kisbabat szeretnenk ferjemmel. Tavaly spontan terhesseget kovetoen spontan veteles kovetkezett a 9. heten ( missed abortion). Inzulinrezisztenciam nincs, de hajlamom igen, ezert napi fel Merckformin 500 tablettat szedek. Ezen kivul fel Bromokriptin 2,5 mg-ot is javasolt nogyogyaszom, majd Onoknel jarva ugyanezt ajanlotta Koppany Viktoria doktorno. Ugy tunik, ujra korai terhessegem van (5 hetes), igy nogyogyaszom felirt napi 2x1 200mg-os Progresterone Exeltis lagy kapszulat is. Az utobbi ellenjavallatai kozott olvastam, hogy Bromokriptin szedese megzavarhatja a hatasat. Kerdesem az lenne, On szerint a fent emlitett harom hormon gyogyszer parhuzamosan szedheto-e, illetve a terhesseg korai szakaszaban segitenek-e a beagyazodasban, a magzati elet fejlodeseben, vagy valamelyik elhagyhato kozuluk.

Valaszat elore is koszonom!

Dora

Kedves Dóra!

Mindenképp szedje a Progeszteront!

Fontos hogy szedje a Bromocriptin es a Merckformin mellé!

Koppány Viktória dr.
Tisztelt Dr,

Kb fél év alatt életmódváltás nélkül sikerült 20kg-ot hiznom. Lassan egy éve próbálom ezt leadni. Mivel a hizás vagy stagnál vsgy csak minimális sulyvesztést érek el,hiába a szénhidrát és tejmentes étkezés,kezdek a hormonokra gyanakodni. Sose sportoltam,most már 2honapja igen,mégse jön a változás.

Lehet ez egy tünet ami miatt idöt és pénzt kellene áldoznpm egy hormonvizsgálatra?

A választ elöre is köszönöm

Üdvözlettel

Nikoletta
Kedves Nikoletta!



Érdemes pajzsmirigy és inzulinrezisztencia irányában kivizsgálást végezni.
Üdvözlöm! Laborlelettel kapcsolatban érdeklődnék.Hematológia, Vizeletvizsgálat értékei mindenhol tökéletesek.

De Klinikai kémia címszó alatt a következőkben vannak eltérések:

Glukóz 6,6

eGFR 85

Nátrium,szérum 132

Klorid 99

Minden más érték a referenciatartományon belül.

A vizsgálat reggel (éhgyomorra) történt.

Ez utalhat valami cukorbetegségre is, vagy többszöri rendszeres vizsgálat után lehet pontosat mondani.

Szemműtét előtt állok. Ez ugye nem befolyásolja és elvégezhető??

Válaszukat előre is köszönöm.
Kedves Tamás!

Éhomi vércukra a felső határ felett van, érdemes inzulinrezisztencia vizsgálatot elvégezni esetleg egy hemoglobin A1C ami a 3 havi vércukor átlagot mutatja.

Laboratóriumi leletek önmagukban nem diagnosztikus értékűek, fontos hozzá az előzmények ismerete ezért keresse fel háziorvosát, ő tud a továbbiakban segíteni.

Jo napot kivanok.nekem vannak gobjeim.es ahigy olvastam most utana.nekem is ez van.nagyon nehez a nyelesem rekett a hangom folyamatos gombocot erzek a torkomba es most mar fulladok is.nagyon felek attol hogy neg fogok fulladni.csak tsh neztek.es azt montak az erteken belul van .nyaki ultrahangon is voltam.annyit montak hogy evente nezessem.en nagyon felek hogy nagyobb baj lessz.t3 t4nem csinaltak.hullik a hajam 14kg hiztam es azt mondta a dr.ur nyugodjak meg nincs nagy baj.segitseguket szeretnem kerni mi elobb hogy merre es kihez kene mennem.elore is koszonom a segitseguket.udv.szilvia

Kedves Szilvia!

Dr. Polyák Annamária doktornőt tudnánk ajánlani az Ön esetében aki a Központunk specialistája.
Tisztelt Doktornő.

32éves magas tesztoszteronnal kezelt nő beteg vagyok. Dienille fogamzásgátlót szedek rá. Mondták, hogy ezzel a gyógyszerrel nem lehet antibiotikumot szedni, mert akkor hormonzavarom lesz és teherbe is eshetek. Most sajnos egy szájsebészeti műtét előtt állok. Felmerült, hogy utána antibiotikumot kell szedni. Most mi a teendő? Tényleg nem szedhetek semmilyen antibiotikumot?
Kedves Ritus!

Az antibiotikum gyengíti valóban a fogamzásgátló hatását ezért növeli a teherbeesés kockázatát.

Műtét után csak megelőző célzattal van rá szükség.

Hormonzavara nem lesz tőle.
tisztelt doktornö! azal a kérdésel fordulok önhöz hogy a tsh-m magas azal lehet -e egézségügybe beteghordóként dolgozni??
Kedves Tibor!

Ha kiugróan magas akkor táppénzre kell menni, de ezt szakorvos dönti el.
Tisztelt Címzett!

Olyan problémám van, hogy pár hónapja fokozottan izzadok a hónalj, kéz és a lágyék területén. Nagyon zavaró, mivel a szűkebb felsőim nagyon hamar a hónalj részen vizesek lesznek. Az életemben különösebb változás nem történt, ugyanannyira vagyok stresszes, mint korábban. A kezem már kiskoromban is izzadós volt, de a hónaljamat eddig nem éreztem ennyire annak. A kérdésem az lenne, hogy ennek az okát endokrinológus vagy nőgyógyász szakorvos tudja kideríteni? Kihez érdemes fordulom? Mert a háziorvosomat nem különösebben érdekelte ez a probléma.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: S. Réka
Kedves Réka!



Központunkban Dr. Lőrincz Ildikó (endokrinológus, nőgyógyász) foglalkozik ezekkel a szakterületekkel.

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA