Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!Az alábbi inzulin és hormon értékekkel, fennállhat-e nálam az inzulinrezisztencia?éhgyomri vércukor: 5,3 mmol/l

0 perces inzulin: 6,3 uU/ml

120 perces inzulin: 32,9 uU/mlsTSH: 1,84 uIU/ml

T3: 2,81 pg/ml

T4: 1,17 ng/dl

Prolactin: 11,48 ng/ml

LH: 6,1 mIU/ml

FSH: 8,6 mIU/ml

Estradiol: 52 pg/ml

Tesztoszteron: 1,11 nmol/l4 hónapja próbálkozunk babával, de eddig még nem jött össze. Tudom nem sok idő.. de 35 éves vagyok. Soha nem volt cisztám, nem vagyok túlsúlyos, viszont zsíros pattanásos a bőröm, a hátam...Köszönöm válaszát!
Kedves Tímea!

Az inzulin rezisztencia kis fokú a közölt leletek alapján.

Diéta ( napi 160 gramm szénhidrát) és rendszeres ( heti 3x 20 perc) sport javasolt!Dr.Koppány Viktória

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA