Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!Egy kérdéssel fordulnék Önhöz:

Fél évvel ezelőtt kaptam egy Mirtazapin nevű gyógyszert, melyre elég rosszul reagáltam ( ájulások,stb), így 1hónap szedés után elhagytam. Az elmúlt 5hónapban egyértelműen a gyógyszerhez kapcsolható tüneteim voltak és vannak, melyek nem akarnak elmúlni annak ellenére, hogy hónapok óta elhagytam a gyógyszert (személyiségváltozás, tompa hallás, orrdugulás, orrvérzés, szaglás-ízlelés elvesztése, pattogás fülben és orrban, köhögés, fájdalmas menstruáció, migrén, gyulladt érzés a fejben és arcon, ájulások, tudatzavar, gyors szívverés, súlyos tájékozódási,memória és koncentrációs zavarok, hőmérsékletet nem érzékelek, nem tudok ásítani, nem érzek soha jóllakottságérzést, érzéketlen bőr, stb).

Kérdésem, hogy mi okozhatja azt, hogy a tüneteim nem szűnnek, csak súlyosbodnak?

A gyógyszer előtt semmi hasonló problémám nem volt. Ön szerint érdemes lenne esetleg egy hisztamin vizsgálatot csinálni?Nagyon köszönöm előre is válaszát!Nikolett

Kedves Nikolett!A Mitrazapin egy speciális gyógyszer, amit pszichiáter javasol és ír fel, egy általa felállított diagnózis esetén.

Amennyiben feltételezhető, hogy a gyógyszer okozza a panaszokat, feltétlenül a felíró orvoshoz kell fordulni, aki rendelkezik kellő tudással, tapasztalattal a gyógyszert illetően. Amennyiben indokolt, el tudja dönteni, milyen egyéb gyógyszerre cserélhető.

Így általánosságban, ismeretlenül ennél részletesebb tanácsot nem tudok adni.Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Hírek

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Jelek, hogy szülés utáni pajzsmirigy probléma áll fenn

Szülés után a hatalmas hormonális változások miatt furcsa tüneteket tapasztalhatnak a kismamák. Olykor azonban előfordulhat, hogy postpartum thyreoditis okozza a kellemetlen panaszokat. Dr. Békési Gábor PHD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája azokat a jeleket ismereti, melyek fennállása esetén érdemes a hormonzavarra gyanakodni.

További részletek
Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Agyalapi mirigy- a hormonrendszer karmestere

Az agyalapi mirigy a legfontosabb belső elválasztású mirigyünk, mely bár igen apró méretű, mégis jelentős szerepet játszik a hormonális folyamatok működésében. Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa az agyalapi mirigy funkcióját és betegségeit ismerteti.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA