Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő!

Egy kérdéssel fordulnék Önhöz:
Fél évvel ezelőtt kaptam egy Mirtazapin nevű gyógyszert, melyre elég rosszul reagáltam ( ájulások,stb), így 1hónap szedés után elhagytam. Az elmúlt 5hónapban egyértelműen a gyógyszerhez kapcsolható tüneteim voltak és vannak, melyek nem akarnak elmúlni annak ellenére, hogy hónapok óta elhagytam a gyógyszert (személyiségváltozás, tompa hallás, orrdugulás, orrvérzés, szaglás-ízlelés elvesztése, pattogás fülben és orrban, köhögés, fájdalmas menstruáció, migrén, gyulladt érzés a fejben és arcon, ájulások, tudatzavar, gyors szívverés, súlyos tájékozódási,memória és koncentrációs zavarok, hőmérsékletet nem érzékelek, nem tudok ásítani, nem érzek soha jóllakottságérzést, érzéketlen bőr, stb).
Kérdésem, hogy mi okozhatja azt, hogy a tüneteim nem szűnnek, csak súlyosbodnak?
A gyógyszer előtt semmi hasonló problémám nem volt. Ön szerint érdemes lenne esetleg egy hisztamin vizsgálatot csinálni?

Nagyon köszönöm előre is válaszát!

Nikolett

Válasz

Kedves Nikolett!

A Mitrazapin egy speciális gyógyszer, amit pszichiáter javasol és ír fel, egy általa felállított diagnózis esetén.
Amennyiben feltételezhető, hogy a gyógyszer okozza a panaszokat, feltétlenül a felíró orvoshoz kell fordulni, aki rendelkezik kellő tudással, tapasztalattal a gyógyszert illetően. Amennyiben indokolt, el tudja dönteni, milyen egyéb gyógyszerre cserélhető.
Így általánosságban, ismeretlenül ennél részletesebb tanácsot nem tudok adni.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Munkatársaink
Hírek
Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Minden szülő aggódva figyeli gyermekét, ha az valamilyen furcsa, szokatlan tünetet produkál, főleg, ha az nem a megszokott orrfolyás, torokfájás. Akárcsak a felnőtteknél, úgy a gyermekeknél is előfordulhatnak hormonzavarok, és nem ritka, amikor a panaszok mögött endokrinológiai probléma húzódik. Dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont csecsemő és gyermek endokrinológusa ismerteti azokat a tüneteket, melyek esetén érdemes hormonzavarra gyanakodni.

további részletek »
Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

A bélgázosság, szélgörcsök igen kellemetlen panaszoknak számítanak, és a legtöbben csak csendben szenvednek miattuk, hiszen senki sem szereti másoknak kiteregetni a hasonló gondjaikat. Viszont, ha gyakran előfordul, akkor érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis endokrin gond is állhat a hátterében! Hogy milyen hormonális zavarok okozhatnak bélgázosságot, azt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa osztotta meg.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!