Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő/Doktor Úr!A következő problémával fordulok Önhöz:Nemrégiben Hashimoto pajzsmirigy alulműködést és pajzsmiriggyulladást diagnosztizáltak nálam.Kislányom most 8,5 éves és elvittem egy pajzsmirigy paneles vérvételre, ahol a következő értékei lettek: (ez egy fizetős vérvétel volt, mely saját megnyugtatásomra készült - nem beutaló által)TSH 1,650 mIU/L (0,400 - 4,000)

Szabad T4 12,57 pmol/L (7,75 - 15,21)

Szabad T3 7,53 pmol/L * (3,80 - 6,00)

Anti-thyreoglobulin <0,9 U/mL

Anti-TPO 0,7 U/mL (0,0 - 9,0)

Total 25-OH D-Vitamin 100,4 nmol/L (75,0 - 500,0)További eltérései:

Alkalikus foszfatáz 683 U/L * (64 - 640)

Monocita 8,90 % * (1,00 - 6,00)A fenti értékek alapján - emelkedett T3 szükségesnek tartja-e további vizsgálatok elvégzését?Kislányom néhány ide sorolható tünete: este nehezen alszik el, reggel nehezen ébred; bőre száraz, viszket; hirtelen izzadás; gyakori torok- és fejfájás; néha hasfájás (köldök körül), 2-3 kg súlytöbblet.Családban előfordult cöliákia miatt kivizsgálva, negatív vérből. Egyéb allergiáról sem tudunk, mivel kezelt asztmás volt (jelenleg már két éve nem fulladt), ezért kivizsgálták vérből ételallergia és környezeti allergének tekintetében is.Jelenleg napi 1 tabletta D3 Freseniust kap és C vitamint, illetve 2 szem paradiót.Véleményét előre is nagyon köszönöm!Üdvözlettel:F. Edit
Kedves Judit!Az US követelményeknek megfelelő, korszerű UH géppel végzett vizsgálatra van szüksége, alapos szakmai konzultáció mellett.

Mielőbb keresse fel rendelésünket, ott el tudjuk dönteni milyen egyéb kivizsgálásra van még szüksége.Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila PhD MBA FACE

Hírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA