Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

A következő problémával fordulok Önhöz:

Nemrégiben Hashimoto pajzsmirigy alulműködést és pajzsmiriggyulladást diagnosztizáltak nálam.

Kislányom most 8,5 éves és elvittem egy pajzsmirigy paneles vérvételre, ahol a következő értékei lettek: (ez egy fizetős vérvétel volt, mely saját megnyugtatásomra készült - nem beutaló által)

TSH 1,650 mIU/L (0,400 - 4,000)
Szabad T4 12,57 pmol/L (7,75 - 15,21)
Szabad T3 7,53 pmol/L * (3,80 - 6,00)
Anti-thyreoglobulin <0,9 U/mL
Anti-TPO 0,7 U/mL (0,0 - 9,0)
Total 25-OH D-Vitamin 100,4 nmol/L (75,0 - 500,0)

További eltérései:
Alkalikus foszfatáz 683 U/L * (64 - 640)
Monocita 8,90 % * (1,00 - 6,00)

A fenti értékek alapján - emelkedett T3 szükségesnek tartja-e további vizsgálatok elvégzését?

Kislányom néhány ide sorolható tünete: este nehezen alszik el, reggel nehezen ébred; bőre száraz, viszket; hirtelen izzadás; gyakori torok- és fejfájás; néha hasfájás (köldök körül), 2-3 kg súlytöbblet.

Családban előfordult cöliákia miatt kivizsgálva, negatív vérből. Egyéb allergiáról sem tudunk, mivel kezelt asztmás volt (jelenleg már két éve nem fulladt), ezért kivizsgálták vérből ételallergia és környezeti allergének tekintetében is.

Jelenleg napi 1 tabletta D3 Freseniust kap és C vitamint, illetve 2 szem paradiót.

Véleményét előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:

F. Edit

Válasz

Kedves Judit!

Az US követelményeknek megfelelő, korszerű UH géppel végzett vizsgálatra van szüksége, alapos szakmai konzultáció mellett.
Mielőbb keresse fel rendelésünket, ott el tudjuk dönteni milyen egyéb kivizsgálásra van még szüksége.

Tisztelettel:
Prof. Dr. Németh Attila PhD MBA FACE

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!