Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

A következő problémával fordulok Önhöz:

Nemrégiben Hashimoto pajzsmirigy alulműködést és pajzsmiriggyulladást diagnosztizáltak nálam.

Kislányom most 8,5 éves és elvittem egy pajzsmirigy paneles vérvételre, ahol a következő értékei lettek: (ez egy fizetős vérvétel volt, mely saját megnyugtatásomra készült - nem beutaló által)

TSH 1,650 mIU/L (0,400 - 4,000)
Szabad T4 12,57 pmol/L (7,75 - 15,21)
Szabad T3 7,53 pmol/L * (3,80 - 6,00)
Anti-thyreoglobulin <0,9 U/mL
Anti-TPO 0,7 U/mL (0,0 - 9,0)
Total 25-OH D-Vitamin 100,4 nmol/L (75,0 - 500,0)

További eltérései:
Alkalikus foszfatáz 683 U/L * (64 - 640)
Monocita 8,90 % * (1,00 - 6,00)

A fenti értékek alapján - emelkedett T3 szükségesnek tartja-e további vizsgálatok elvégzését?

Kislányom néhány ide sorolható tünete: este nehezen alszik el, reggel nehezen ébred; bőre száraz, viszket; hirtelen izzadás; gyakori torok- és fejfájás; néha hasfájás (köldök körül), 2-3 kg súlytöbblet.

Családban előfordult cöliákia miatt kivizsgálva, negatív vérből. Egyéb allergiáról sem tudunk, mivel kezelt asztmás volt (jelenleg már két éve nem fulladt), ezért kivizsgálták vérből ételallergia és környezeti allergének tekintetében is.

Jelenleg napi 1 tabletta D3 Freseniust kap és C vitamint, illetve 2 szem paradiót.

Véleményét előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:

F. Edit

Válasz

Kedves Judit!

Az US követelményeknek megfelelő, korszerű UH géppel végzett vizsgálatra van szüksége, alapos szakmai konzultáció mellett.
Mielőbb keresse fel rendelésünket, ott el tudjuk dönteni milyen egyéb kivizsgálásra van még szüksége.

Tisztelettel:
Prof. Dr. Németh Attila PhD MBA FACE

Munkatársaink
Hírek
Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Endokrin problémák gyermekeknél- milyen panaszok utalhatnak rá?

Minden szülő aggódva figyeli gyermekét, ha az valamilyen furcsa, szokatlan tünetet produkál, főleg, ha az nem a megszokott orrfolyás, torokfájás. Akárcsak a felnőtteknél, úgy a gyermekeknél is előfordulhatnak hormonzavarok, és nem ritka, amikor a panaszok mögött endokrinológiai probléma húzódik. Dr. Tar Attila, a Budai Endokrinközpont csecsemő és gyermek endokrinológusa ismerteti azokat a tüneteket, melyek esetén érdemes hormonzavarra gyanakodni.

további részletek »
Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

A bélgázosság, szélgörcsök igen kellemetlen panaszoknak számítanak, és a legtöbben csak csendben szenvednek miattuk, hiszen senki sem szereti másoknak kiteregetni a hasonló gondjaikat. Viszont, ha gyakran előfordul, akkor érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis endokrin gond is állhat a hátterében! Hogy milyen hormonális zavarok okozhatnak bélgázosságot, azt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa osztotta meg.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!