Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő/Doktor Úr!A következő problémával fordulok Önhöz:Nemrégiben Hashimoto pajzsmirigy alulműködést és pajzsmiriggyulladást diagnosztizáltak nálam.Kislányom most 8,5 éves és elvittem egy pajzsmirigy paneles vérvételre, ahol a következő értékei lettek: (ez egy fizetős vérvétel volt, mely saját megnyugtatásomra készült - nem beutaló által)TSH 1,650 mIU/L (0,400 - 4,000)

Szabad T4 12,57 pmol/L (7,75 - 15,21)

Szabad T3 7,53 pmol/L * (3,80 - 6,00)

Anti-thyreoglobulin <0,9 U/mL

Anti-TPO 0,7 U/mL (0,0 - 9,0)

Total 25-OH D-Vitamin 100,4 nmol/L (75,0 - 500,0)További eltérései:

Alkalikus foszfatáz 683 U/L * (64 - 640)

Monocita 8,90 % * (1,00 - 6,00)A fenti értékek alapján - emelkedett T3 szükségesnek tartja-e további vizsgálatok elvégzését?Kislányom néhány ide sorolható tünete: este nehezen alszik el, reggel nehezen ébred; bőre száraz, viszket; hirtelen izzadás; gyakori torok- és fejfájás; néha hasfájás (köldök körül), 2-3 kg súlytöbblet.Családban előfordult cöliákia miatt kivizsgálva, negatív vérből. Egyéb allergiáról sem tudunk, mivel kezelt asztmás volt (jelenleg már két éve nem fulladt), ezért kivizsgálták vérből ételallergia és környezeti allergének tekintetében is.Jelenleg napi 1 tabletta D3 Freseniust kap és C vitamint, illetve 2 szem paradiót.Véleményét előre is nagyon köszönöm!Üdvözlettel:F. Edit
Kedves Judit!Az US követelményeknek megfelelő, korszerű UH géppel végzett vizsgálatra van szüksége, alapos szakmai konzultáció mellett.

Mielőbb keresse fel rendelésünket, ott el tudjuk dönteni milyen egyéb kivizsgálásra van még szüksége.Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila PhD MBA FACE

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA