Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözletem!



Én arról érdeklődnék, hogy mit tehetnék, ha magas a tesztoszteron szintem. Nem nagyon, de évek óta agyon keresett indok, hogy miért hullik annyira (15éve) a hajam, arra (egy bőr- és hajgyógyász doktor szerint) épp elég indok egy kis ingadozás is. Ahogy utána olvastam, valóban lehet ez az ok. Sok éve hullik a hajam, kis szünetekkel, de minden hullási fázisban többet vesztek. Soha nem találtak (ezredik alkalommal sem) sem gyulladást, sem rossz fogat, s nőgyógyászatilag sincs erre utaló dolog. Aztán ez a doktor úr mondta hogy a 2,7 nmol/l tesztoszteron (norm:0,4-2,6) az normál-magas, ami okozhat ilyen bajt. Meg nézett mikorkamerával, ilyesmi is volt. Szóval gondolom, hogy rendben van a szaktudás :-) ) Meg a fejbőrömmel is vannak gondok, azt kezelem azóta. A gondom az, hogy a Diane 35-öt mondta, mint kezelés. Ez fogamzás gátló is, s mint olyan, nekem, 38 éves (sajnos) dohányos nőnek nem igazán tetsző... ráadásul a családban van visszeres, egyéb... S egyéb mellékhatások is elég ijesztőek. Ráadásul 24 éves korom óta nem szedek fogamzásgátlót...s nem is nagyon szívesen tenném... A kisregényem után a kérdésem az lenne hogy létezik más alternatíva a tesztoszteron csökkentésére, vagy csak mindenképp valami fogamzásgátló... vagy csak ez az ijesztő Diane??



Előre is köszönöm mielőbbi megtisztelő válaszát!



Dóra (jelenleg Németországból- itt élek pár éve)
Tisztelt Dóra!



Gyógynövényes termékekkel csökkenthető a tesztoszteron szint, de elsősorban célszerű lenne egy pajzsmirigy kivizsgálás, a pajzsmirigy betegség kizárása miatt, illetve előfordulhat hogy csak valamilyen vitamin hiány okozza a nagyfokú hajhullást Pl. d-vitamin hiány, vashiány, alacsony ösztrogén ,-szelén szint..



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA