Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor/Doktornő!2013. októberében habituális vetélés miatt terheléses cukorvizsgálatot csináltattam. Az akkori eredményeim:

Éhgyomri glucose 4,8 mmol/l

120 perces glucose 6,6 mmol/L

Inzulin 8,5 mIU/L

Inzulin 120 perc 43,3 MIU/L

Homa index: 1,81

Ekkor az orvosom már mondta, hogy ez már nagyon a határon van az inzulinrezisztenciához. Azóta sajnos volt ismételten két missed ab.-om, így megkerestünk egy habituális vetélőkkel foglalkozó orvost. Ő ismételten kért terheléses cukorvizsgálatot. Az eredmények:

éhgyomri glucose 5,1 mmol/l

60 perces glucose 4,0 mmol/L

120 perces glucose 4,8 mmol/L

Inzulin 26,6 mIU/L

Inzulin 60 perces 26,2 mIU/L

Inzulin 120 perces 26,7 mIU/L

homa index 6,03

Nagyon elkeseredtem, hogy most sokkal rosszabbak az eredményeim, márcsak azért is mert 2013. októbere óta 9 kg-mal vagyok kevesebb és azt gondoltam, hogy a súlycsökkenés csak kedvezhetett az eredményemnek.

Kérdésem az lenne, hogy ez inzulinrezisztencia-e, és hogy lehet-e ez az oka a vetéléseimnek.

Köszönettel: Zbk
Nem hiszem.

Thrombophylia ( trombózista való fogékonyság) irányú részletes kivizsgálást javasolok.

A fogyáshoz gratulálok, csak így tovább!Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok terápiájában igen fontos szerepe van a gyógyszeres kezelésnek, melyet sokaknak életük végéig alkalmazniuk kell. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa felhívja a figyelmet pár tényezőre, melyekre ügyelniük kell a tablettát szedő betegeknek.

További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

Az inzulinrezisztencia tünetei gyakran igen zavarók, hiszen az egész megjelenésre hatással vannak. Ugyanis a túlsúlyt, a gyulladt pattanásokat, az arcon megjelenő szőrszálakat nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni. A terápia azonban a panaszok csökkenését, megszűnését ígéri. De mi van akkor, ha a várt eredmény elmarad? Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa erre ad választ.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA