Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor/Doktornő!

2013. októberében habituális vetélés miatt terheléses cukorvizsgálatot csináltattam. Az akkori eredményeim:
Éhgyomri glucose 4,8 mmol/l
120 perces glucose 6,6 mmol/L
Inzulin 8,5 mIU/L
Inzulin 120 perc 43,3 MIU/L
Homa index: 1,81
Ekkor az orvosom már mondta, hogy ez már nagyon a határon van az inzulinrezisztenciához. Azóta sajnos volt ismételten két missed ab.-om, így megkerestünk egy habituális vetélőkkel foglalkozó orvost. Ő ismételten kért terheléses cukorvizsgálatot. Az eredmények:
éhgyomri glucose 5,1 mmol/l
60 perces glucose 4,0 mmol/L
120 perces glucose 4,8 mmol/L
Inzulin 26,6 mIU/L
Inzulin 60 perces 26,2 mIU/L
Inzulin 120 perces 26,7 mIU/L
homa index 6,03
Nagyon elkeseredtem, hogy most sokkal rosszabbak az eredményeim, márcsak azért is mert 2013. októbere óta 9 kg-mal vagyok kevesebb és azt gondoltam, hogy a súlycsökkenés csak kedvezhetett az eredményemnek.
Kérdésem az lenne, hogy ez inzulinrezisztencia-e, és hogy lehet-e ez az oka a vetéléseimnek.
Köszönettel: Zbk

Válasz

Nem hiszem.
Thrombophylia ( trombózista való fogékonyság) irányú részletes kivizsgálást javasolok.
A fogyáshoz gratulálok, csak így tovább!

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »
Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

A hormonzavarok különböző formái sokaknál felléphetnek, sőt, gyakran úgy, hogy az érintettek még csak nem is tudnak róla. Ennek oka, hogy igen általános tüneteket produkálhatnak, így nem is gondolnak arra, hogy pl. az állandó fáradtságukat, menstruációs zavarukat vagy emésztési problémájukat valamilyen betegség okozza. Tesztünkben összeszedtük azokat a panaszokat, melyek endokrin zavarra utalhatnak, így ekkor érdemes vérvétel útján megbizonyosodni arról, vajon valóban hormonális betegség okozza őket. A teszt összeállításában dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa volt segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!