Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor/Doktornő!

2013. októberében habituális vetélés miatt terheléses cukorvizsgálatot csináltattam. Az akkori eredményeim:
Éhgyomri glucose 4,8 mmol/l
120 perces glucose 6,6 mmol/L
Inzulin 8,5 mIU/L
Inzulin 120 perc 43,3 MIU/L
Homa index: 1,81
Ekkor az orvosom már mondta, hogy ez már nagyon a határon van az inzulinrezisztenciához. Azóta sajnos volt ismételten két missed ab.-om, így megkerestünk egy habituális vetélőkkel foglalkozó orvost. Ő ismételten kért terheléses cukorvizsgálatot. Az eredmények:
éhgyomri glucose 5,1 mmol/l
60 perces glucose 4,0 mmol/L
120 perces glucose 4,8 mmol/L
Inzulin 26,6 mIU/L
Inzulin 60 perces 26,2 mIU/L
Inzulin 120 perces 26,7 mIU/L
homa index 6,03
Nagyon elkeseredtem, hogy most sokkal rosszabbak az eredményeim, márcsak azért is mert 2013. októbere óta 9 kg-mal vagyok kevesebb és azt gondoltam, hogy a súlycsökkenés csak kedvezhetett az eredményemnek.
Kérdésem az lenne, hogy ez inzulinrezisztencia-e, és hogy lehet-e ez az oka a vetéléseimnek.
Köszönettel: Zbk

Válasz

Nem hiszem.
Thrombophylia ( trombózista való fogékonyság) irányú részletes kivizsgálást javasolok.
A fogyáshoz gratulálok, csak így tovább!

Üdvözlettel:Dr.Koppány Viktória

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában


további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!