Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

A párommal lombikprogramra készülünk, de pajzsmirigy probléma miatt várat magára a dolog. A nőgyógyászom azt mondta, hogy a lombikprogramhoz a TSH-nak 1 és 2 közötti értéknek kell lennie. Nekem a következő értékeim voltak:
Amikor először voltam vérvételen akkor 4,86 volt. A nőgyógyászom elküldött a háziorvoshoz, aki beszélt egy pajzsmirigyszakemberrel, és végül L-Thyroxin tablettát írtak fel és elküldtek nyaki ultrahangra, ahol mindent normálisnak találtak.
Az L-Thyroxin tablettát először 25 mikrogrammal kezdtem szedni 1 hónapig a háziorvos javaslatára, utána kontroll vérvétel volt. Ekkor szinte semmit nem mozdult az értékem. Ezután felemelte az adagomat 50 mikrogrammra, és az értékem ekkor 3,74 lett. Aztán 75 mikrogrammot kellett szednem amitől aztán lement 0,48-ra. Aztán úgy kellett szednem a tablettát, hogy egy nap 50 mikrogramm egy nap 75 mikrogramm, így a legutóbbi vérvétel 2,72 lett. Ez még mindig sok, ezért a nőgyógyászom azt mondta, hogy most szedjek naponta 75 mikrogrammot. A gyógyszert a háziorvosom és a nőgyógyászom állította be mindig. Mivel úgy gondolom, hogy a pajzsmirigy nem az ő szakterületük, ezért úgy érzem, hogy csak kísérleteznek velem, és a napok, hónapok meg csak egyre mennek, és a lombik meg várat magára. Ezért szeretném kérni a segítségét abban, hogy Ön mit gondol, hogyan kellene szednem a gyógyszert, hogy jó (1 és 2 közötti) értékre beálljon a TSH-m?

Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: Éva

Válasz

Kedves Éva!

Köszönöm a kérdését és a bizalmát, mellyel megtisztelt.
Látható, hogy a gyógyszerrel történő finom beállítás nem olyan egyszerű, hiszen sok tényező együttese, a gyógyszerrel eredményezi az optimális állapotot.
Így a levelezéssel egy kis segítség adható, de tartós sikeres eredményhez egy személyes konzultációt javaslom, amennyiben módja lenne eljönni a rendelésemre.
van jó megoldás
Üdvözlettel
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Az inzulinrezisztencia igen gyakori problémának számít napjainkban, melyért elsősorban a helytelen életmód tehető felelőssé. Bár léteznek igen tipikus tünetei, ennek ellenére előfordulhat, hogy különösebb panaszok mellett is jelen van a kóros állapot. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájának véleménye a témában.

további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!