Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

A párommal lombikprogramra készülünk, de pajzsmirigy probléma miatt várat magára a dolog. A nőgyógyászom azt mondta, hogy a lombikprogramhoz a TSH-nak 1 és 2 közötti értéknek kell lennie. Nekem a következő értékeim voltak:
Amikor először voltam vérvételen akkor 4,86 volt. A nőgyógyászom elküldött a háziorvoshoz, aki beszélt egy pajzsmirigyszakemberrel, és végül L-Thyroxin tablettát írtak fel és elküldtek nyaki ultrahangra, ahol mindent normálisnak találtak.
Az L-Thyroxin tablettát először 25 mikrogrammal kezdtem szedni 1 hónapig a háziorvos javaslatára, utána kontroll vérvétel volt. Ekkor szinte semmit nem mozdult az értékem. Ezután felemelte az adagomat 50 mikrogrammra, és az értékem ekkor 3,74 lett. Aztán 75 mikrogrammot kellett szednem amitől aztán lement 0,48-ra. Aztán úgy kellett szednem a tablettát, hogy egy nap 50 mikrogramm egy nap 75 mikrogramm, így a legutóbbi vérvétel 2,72 lett. Ez még mindig sok, ezért a nőgyógyászom azt mondta, hogy most szedjek naponta 75 mikrogrammot. A gyógyszert a háziorvosom és a nőgyógyászom állította be mindig. Mivel úgy gondolom, hogy a pajzsmirigy nem az ő szakterületük, ezért úgy érzem, hogy csak kísérleteznek velem, és a napok, hónapok meg csak egyre mennek, és a lombik meg várat magára. Ezért szeretném kérni a segítségét abban, hogy Ön mit gondol, hogyan kellene szednem a gyógyszert, hogy jó (1 és 2 közötti) értékre beálljon a TSH-m?

Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: Éva

Válasz

Kedves Éva!

Köszönöm a kérdését és a bizalmát, mellyel megtisztelt.
Látható, hogy a gyógyszerrel történő finom beállítás nem olyan egyszerű, hiszen sok tényező együttese, a gyógyszerrel eredményezi az optimális állapotot.
Így a levelezéssel egy kis segítség adható, de tartós sikeres eredményhez egy személyes konzultációt javaslom, amennyiben módja lenne eljönni a rendelésemre.
van jó megoldás
Üdvözlettel
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!