Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértők!



35 éves fiatalember vagyok. 3 éve kialakult nálam egy mély mellkasi fájdalom érzet a bal oldalon gyakorlatilag spontán. Ez váltakozó erőséggel (eddig legtöbbször nagyon enyhe, nem zavaró) nem az a tipikus izom fájdalom érzet, mégis fizikai terhelés után sokszor van, hogy erősödik a fájdalom, és többször fordult elő már rosszullét is, olyankor olyan mintha a mellkasomban valami megszakadna, és átlélegezés érzet keletkezik, a pulzusom is megemelkedik. Nyomásra nem érzékeny, mozgásra csak ha megfeszítem a mellkasom, legtöbbször csak akkor veszem észre, ha mélyebbet lélegzek. 2012-ben csináltattam egy mellkasi MR-t, de negatív volt, a rosszullétek miatt 2x voltam terheléses EKG-n, melyet 14 MET-tel abszolváltam, valamint azóta 2x volt rajtam HOLTER, és vagy 6 EKG is készült (zöme rosszullétek után), 2 UH is, mind negatív, így a kardiológia probléma eléggé kizárható. Végül pánikbetegnek lettem diagnosztizálva.

Pár hete megint felerősödött ez a fájdalomérzet, volt olyan, hogy ha a bal oldalamon feküdtem, rosszabb volt, minden lélegzetvétel kellemetlen volt, mintha egy sugárzó tályog lett volna a mellkasomban, a közérzetem is rossz volt, mintha legalább 38°C-os lázam volna, de még hőemelkedésem sem volt. Néha hátul bal oldalon a legalsó borda magasságában éreztem nyomást bizonyos mozdulatokra. Ez elmúlt egy hét alatt magától, sok pihenéssel. Csináltattam megnyugtatásként egy alacsony dózisú tüdőszűrő CT-t, melyből csak a lényeget idézném, mivel egyéb tekintetben negatív:

"a felső mediastinumban, retrosternalisan mirigyes denzitás figyelhető meg"

vélemény: "nem mutatható ki kóros eltérés a tüdőben. mediastinalisan persistáló thymus valószínű"

Most megint többször terheltem magam, és némelyst visszajött a mellkasi fájdalom

Az volna a kérdésem, hogy a visszamaradt csecsemőmirigy, vagy annak degenaratív elváltozása tud-e ilyen rohamszerű rosszulléteket okozni? Egyáltalán, ha itt tényleg a csecsemőmirigyről van szó, akkor a korábbi MR-t leletező orvos miért nem említette, hogy az visszamaradt?

Hogy lehetne pontos képet kapni arról mi zajlik ott (gondolom az alacsony dózisú célzottan tüdőszűrő CT nem ábrázolja a teljes mellkasi régiót)? Vérvizsgálat?



Köszönettel!



László
Kedves László!



Ajánlom,hogy keresse fel a Budai Allergiaközpontot,ahol foglalkoznak tüdőgyógyászattal.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA