Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktorno/Doktor Ur!



Korabban PCOS-t diagnosztizaltak nalam. Utobbi panaszaim miatt a nogyogyaszom verkepet csinalt, melyben az TPO szintem magasabb lett: 100 ( a lelet szeint 60 a max), a tsh: 3.9, meg a normal erteken belul, a T4: 9.2, viszont az utobbi idoben eleg rosszul erzem magam: Folyton faradt vagyok, nincs kedvem sportolni sem, nagyon passziv vagyok, ellenben ejszaka nem tudok aludni, hiaba vagyok faradt. Soha nem erzem magam kipihentnek. Az utobbi idoben 2 furcsa tunetet vettem eszre: Neha ugy ereztem minhta egy pillanatra megallna a szivem, vagy elallna a lelegzetem, nem tudom mihez hasonlitani: napi rendszeresseggel ereztem, valamint a nyakamban rendszeresen szorito erzest erzek, az adamcsutkam kornyeken de neha a fulem moge sugarzik, es amikor odanyulok kemenynek erzem, de legalabb is a nyirokcsomot erzem. Ez mar igy van tobb mint egy honapja.Tavaly decemberben mutottek ki a 2 also fekvo bolcsessegfogam, ami azota sem okozott problemat. A ket tunet nem egyszerre jelentkezik, de kb egy idoben kezdodott. Mindketto szinte mindennapos rendszeresseggel jelen van. Ehhez tarsul hogy rendszeresen koszorulom a tokom , vagy torokfajas szeru erzest erzek, es mindig azt hittem nathas leszek, de aztan elmult. Ugyanigy a szemem is borzasztoan szaraz lett az utobbi idoben. Egy hagymat nem tudok felvagni, mert a konny is egeti, es a nap vegere csip, szur, viszket es sajnos szamitogeppel dolgozom. Mivel a nogyogyaszom tovabbkuldott endokrinologushoz, aki ismet verkepet csinaltatott, a tsh miatt, aminek meg nincs eredmenye(mar eleg regota varok).Kivancsi vagyok az On velemenyere, mi okozhatja ezeket a tuneteket. Csehorszgban vagyok hozzateszem, es nehezen ertekezem az orvosokkal, de nem ertem miert kuldott ismet verkepre, ha mar eleve megvolt a verkepem es azzal mentem hozza. Az ultrahangos vizsgalat biztos tobbet mutatna. Ehelyett csak egyik verkeprol a masikra megyek de nem tudok meg tobbet.

Mire utalnak az alabbiak, lehet egyaltalan osszefugges kozottuk?

Koszonettel
Tisztelt Viktória!

Panaszait okozhatja pajzsmirigy eltérés és a TSH önmagában nem mindig mutatja ki az eltéréseket. Célszerű egy teljes pajzsmirigy panelt végeztetni,mely tartalmazza a TSH, T3, T4, A-TPO, Thyreoglobulin értékeket, illetve egy pajzsmirigy ultrahangot.

Üdvözlettel:Nagy Anett



Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!


További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA