Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Férjem 180 cm magas, én csak 155 cm magas vagyok, azonban számomra úgy tűnik, lányunk nálam is lassabb mértékben növekszik. Én 14 évesen 151 cm voltam, kb. 15-16 évesen értem el a 155 cm-t.

11 éves lányunk jelenleg 132 cm magas. Az utóbbi 8 hónapban kevesebb, mint 1 cm-t nőtt, az elmúlt 1 évben 3,5 cm-t, előtte évben 4 cm-t.

Nem tudom, hozzátartozik-e a témához, nekem 12 éve szünetekkel, de pajzsmirigy-túltengésem van. Egyetlen testvéremnek (férfi) pajzsmirigy-alulműködése van.

Többször voltunk a Sote II. Klinikáján lányom alacsony magasságával. Mindig megnyugtattak, hogy ugyan alacsony, de elég az az évi 5 cm, aztán 4 cm növekedés, meg majd jön egy erőteljesebb növekedés a kamaszkorral. Csak a súlyát, a magasságát és ezek alapján a növekedési görbéket nézték, vérvételre egyszer sem került sor.

Aggódóm, - hiszen már kamaszodik, és az erőteljesebb növekedés még nem jelentkezett, sőt - nemcsak amiatt, hogy esetleg nagyon alacsony marad, hanem azért is, hogy nővé válása egészségesen befejeződik-e? Van-e lehetőség Önöknél ezen a területen alapos kivizsgálásra, szükségesnek tartja-e a helyzetünkben?

Előre is köszönöm szakvéleményét,

üdvözlettel: Viktória

Válasz

Kedves Viktória!

Gyermek endokrinológusunk Dr. Tar Attila Főorvos Úr, aki foglalkozik ezen problémával a Központunkban.
Amennyiben ragaszkodik hozzá és megnyugtatná, nyugodtan hozza el a Főorvos Úrhoz kivizsgálásra, de minden gyermek más ütemben fejlődik. Nem gondolnám, hogy ez a növekedés kevés lenne az ő korában.:)
Vérvétellel ellenőrizhető a pajzsmirigy hormon, mely 13 000 ftba kerül és tartalmazza a TSH, T3,T4, A-TPO, Thyreoglobulin szinteket. Nem szükséges hozzá éhgyomor, de bejelentkezés szükséges.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!