Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Férjem 180 cm magas, én csak 155 cm magas vagyok, azonban számomra úgy tűnik, lányunk nálam is lassabb mértékben növekszik. Én 14 évesen 151 cm voltam, kb. 15-16 évesen értem el a 155 cm-t.

11 éves lányunk jelenleg 132 cm magas. Az utóbbi 8 hónapban kevesebb, mint 1 cm-t nőtt, az elmúlt 1 évben 3,5 cm-t, előtte évben 4 cm-t.

Nem tudom, hozzátartozik-e a témához, nekem 12 éve szünetekkel, de pajzsmirigy-túltengésem van. Egyetlen testvéremnek (férfi) pajzsmirigy-alulműködése van.

Többször voltunk a Sote II. Klinikáján lányom alacsony magasságával. Mindig megnyugtattak, hogy ugyan alacsony, de elég az az évi 5 cm, aztán 4 cm növekedés, meg majd jön egy erőteljesebb növekedés a kamaszkorral. Csak a súlyát, a magasságát és ezek alapján a növekedési görbéket nézték, vérvételre egyszer sem került sor.

Aggódóm, - hiszen már kamaszodik, és az erőteljesebb növekedés még nem jelentkezett, sőt - nemcsak amiatt, hogy esetleg nagyon alacsony marad, hanem azért is, hogy nővé válása egészségesen befejeződik-e? Van-e lehetőség Önöknél ezen a területen alapos kivizsgálásra, szükségesnek tartja-e a helyzetünkben?

Előre is köszönöm szakvéleményét,

üdvözlettel: Viktória

Válasz

Kedves Viktória!

Gyermek endokrinológusunk Dr. Tar Attila Főorvos Úr, aki foglalkozik ezen problémával a Központunkban.
Amennyiben ragaszkodik hozzá és megnyugtatná, nyugodtan hozza el a Főorvos Úrhoz kivizsgálásra, de minden gyermek más ütemben fejlődik. Nem gondolnám, hogy ez a növekedés kevés lenne az ő korában.:)
Vérvétellel ellenőrizhető a pajzsmirigy hormon, mely 13 000 ftba kerül és tartalmazza a TSH, T3,T4, A-TPO, Thyreoglobulin szinteket. Nem szükséges hozzá éhgyomor, de bejelentkezés szükséges.

Üdvözlettel:Nagy Anett

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!