Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!



26 éves nő vagyok, szellemi munkát végzek. Több, mint 10 éve súlyproblémákkal küzdök. Nem vagyok nagyon elhízott, jelenleg 68-70kg vagyok 166cm magas.

Egy évvel ezelőtt a következő terheléses vérvizsgálat értékeimre azt állapították meg, hogy inzulin rezisztenciám van:

Inzulin:

0' 7,6mIU/l

60' 47.0mIU/l

120' 54,2mIU/l

Glükóz:

0' 5,1mmol/l

60' 5,9mmol/l

120' 7,1mmol/l.

A következő tünetekkel fordultam orvoshoz:

Hirtelen hízás (3 hónap alatt 15 kg)

Hajhullás

Fáradékonyság.

Ezen tünetek mellé hozzátettem, hogy 16 éves koromban petefészek cisztáim voltak, melyekre fogamzásgátlót írtak fel. Közel 10 évig szedtem, súlygyarapodás miatt abbahagytam (+10kg). Gyarapodásom ekkor megállt. A fogamzásgátló elhagyása után egy évvel történt a hirtelen 15kg súlyfelesleg felszedése. Ekkor fordultam orvoshoz, terheléses vérvizsgálatra utaltak és az előbbi eredményeket kaptam.



Orvosi javaslatra elkezdtem a cukorbeteg diétát, 160 grammos szénhidrát diéta 1600 kalóriával. Emellett is híztam, így drasztikusan lecsökkentettem ezt a napi adagot 100gramm szénhidrátra és 1000 kalóriára. Heti négyszer sportoltam, sportolok. Így beindult a fogyásom, havi egy kilogrammot tudtam fogyni. Sikerült megszabadulnom 10 kilogrammtól. Az utóbbi három hónapban a diéta ellenére újra elkezdtem hízni. Elmentem egy pajzsmirigy szűrésre, ahol a következő értékeket állapították meg:



TSH: 2,674mIU/l

FT4: 9,31pmol/l

FT3: 2,35pg/mL

anti-TPO: 0,80IU/mL



Jelenleg a következő tünetekkel küzdök:

Hízás

Hajhullás

Koncentrációs problémák

Ingerültség

Libidó csökkenés

Fáradtság (fizikai és szellemi)

Beszédhibáim lettek az elmúlt időszakban (például L és R betűk felcserélése, dadogás).



Ez tényleg inzulin rezisztencia, vagy esetleg pajzsmirigy probléma? Ha egyik sem, milyen irányban mehetnék tovább? Szeretném kideríteni az indokolatlan hízásomnak az okát.



Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!

Alexa

Kedves Alexa!



Jelenlegi panaszai alapján mindenképpen szükséges lenne egy endokrinológus szakorvost felkeresni,mert problémáját okozhatja pajzsmirigy gyulladás is.

Amennyiben szeretne bejelentkezni kérem adja meg elérhetőségét a könnyebb egyeztetés céljából, vagy hívja a 36/70-431-9728-as telefonszámunkat.



Koppány Viktória drnőt vagy Békési Gábor Tanár Úrat tudom javasolni.



Üdvözlettel:Nagy Anett

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA