Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!Az endokrinológusom UH és vérvizsgálat alapján pajzsmirigy alulműködést, egészen pontosan Hashimoto-t állapított meg. A vérvételnél a Centrum Lab "pajzsmirigy vérvételi csomag"-ot (https://centrumlab.hu/uploads/files/pajzsmirigy-verveteli-csomag.pdf) vettem igénybe kiegészítve fT3, ANTI-TPO, Anti-Tg és Hemoglobin vizsgálattal. A doktor Úr Letrox 50mg-ot (fokozatos szedés) és Normoxil-t (1X1 tbl) javasolt. Én laikus betegként szeretek egy picit tájékozódni arról, mi is történik velem. Olvasok innen -onnan, aminek van előnye és hátránya is. De semmiképp nem szeretnék okoskodónak tűnni. A kérdésem az lenne, hogy szükségesnek tartanak-e ehhez egyéb kivizsgálást is. Elegendő ez a kiváltó ok megállapításához, mert ez nem csak tüneti kezelés?Üdvözlettel: Varga Judit
Kedves Judit!

A Hasimoto betegség autoimmun eredetű, mely pajzsmirigy alulműködést okozhat. Az immunrendszert nem tudjuk gyógyítani, de a következményt, az alulműködést igan. Ezért kell szedni a pajzsmirigy hormont.

Normoxil: szelén van benn, mely jó a Hashimotonak és inozitol, mely jó a petefészeknek.

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA