Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Az endokrinológusom UH és vérvizsgálat alapján pajzsmirigy alulműködést, egészen pontosan Hashimoto-t állapított meg. A vérvételnél a Centrum Lab "pajzsmirigy vérvételi csomag"-ot (https://centrumlab.hu/uploads/files/pajzsmirigy-verveteli-csomag.pdf) vettem igénybe kiegészítve fT3, ANTI-TPO, Anti-Tg és Hemoglobin vizsgálattal. A doktor Úr Letrox 50mg-ot (fokozatos szedés) és Normoxil-t (1X1 tbl) javasolt. Én laikus betegként szeretek egy picit tájékozódni arról, mi is történik velem. Olvasok innen -onnan, aminek van előnye és hátránya is. De semmiképp nem szeretnék okoskodónak tűnni. A kérdésem az lenne, hogy szükségesnek tartanak-e ehhez egyéb kivizsgálást is. Elegendő ez a kiváltó ok megállapításához, mert ez nem csak tüneti kezelés?

Üdvözlettel: Varga Judit

Válasz

Kedves Judit!
A Hasimoto betegség autoimmun eredetű, mely pajzsmirigy alulműködést okozhat. Az immunrendszert nem tudjuk gyógyítani, de a következményt, az alulműködést igan. Ezért kell szedni a pajzsmirigy hormont.
Normoxil: szelén van benn, mely jó a Hashimotonak és inozitol, mely jó a petefészeknek.

Munkatársaink
Hírek
Alacsony a gyermekem! Ez a genetikai betegség állhat a hátterében

Alacsony a gyermekem! Ez a genetikai betegség állhat a hátterében

A védőnői, illetve a gyermek háziorvosi vizsgálatokon nagy szerepet kap a gyermek súlygyarapodásán kívül a növekedés nyomon követése. Ebben nagy szerepe van az ún. növekedési percentilis görbének, melynek segítségével könnyen és egyszerűen lehet követni a gyerek fejlődését és kiszűrhetők a kóros állapotok. Dr. Tar Attilát, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusát az alacsonynövés és a SHOX gén defektusa közti kapcsolatról és a növekedési hormon adásáról kérdeztük.

további részletek »
Tünetek, melyekről nem is gondolná, hogy pajzsmirigyzavar okozza

Tünetek, melyekről nem is gondolná, hogy pajzsmirigyzavar okozza

Ha kellemetlen tünettel szembesül valaki, akkor gyakran már maga a panasz sejteti, hogy milyen szervünk lett beteg. A pajzsmirigyzavarok azonban olyan tüneteket produkálhatnak, melyekből az illető nem is gondolná, hogy ennek az apró szervnek a hibás működése okozza a problémát. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája összeszedett néhány ilyen panaszt. 
 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!