Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Az endokrinológusom UH és vérvizsgálat alapján pajzsmirigy alulműködést, egészen pontosan Hashimoto-t állapított meg. A vérvételnél a Centrum Lab "pajzsmirigy vérvételi csomag"-ot (https://centrumlab.hu/uploads/files/pajzsmirigy-verveteli-csomag.pdf) vettem igénybe kiegészítve fT3, ANTI-TPO, Anti-Tg és Hemoglobin vizsgálattal. A doktor Úr Letrox 50mg-ot (fokozatos szedés) és Normoxil-t (1X1 tbl) javasolt. Én laikus betegként szeretek egy picit tájékozódni arról, mi is történik velem. Olvasok innen -onnan, aminek van előnye és hátránya is. De semmiképp nem szeretnék okoskodónak tűnni. A kérdésem az lenne, hogy szükségesnek tartanak-e ehhez egyéb kivizsgálást is. Elegendő ez a kiváltó ok megállapításához, mert ez nem csak tüneti kezelés?

Üdvözlettel: Varga Judit

Válasz

Kedves Judit!
A Hasimoto betegség autoimmun eredetű, mely pajzsmirigy alulműködést okozhat. Az immunrendszert nem tudjuk gyógyítani, de a következményt, az alulműködést igan. Ezért kell szedni a pajzsmirigy hormont.
Normoxil: szelén van benn, mely jó a Hashimotonak és inozitol, mely jó a petefészeknek.

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!