Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!Az endokrinológusom UH és vérvizsgálat alapján pajzsmirigy alulműködést, egészen pontosan Hashimoto-t állapított meg. A vérvételnél a Centrum Lab "pajzsmirigy vérvételi csomag"-ot (https://centrumlab.hu/uploads/files/pajzsmirigy-verveteli-csomag.pdf) vettem igénybe kiegészítve fT3, ANTI-TPO, Anti-Tg és Hemoglobin vizsgálattal. A doktor Úr Letrox 50mg-ot (fokozatos szedés) és Normoxil-t (1X1 tbl) javasolt. Én laikus betegként szeretek egy picit tájékozódni arról, mi is történik velem. Olvasok innen -onnan, aminek van előnye és hátránya is. De semmiképp nem szeretnék okoskodónak tűnni. A kérdésem az lenne, hogy szükségesnek tartanak-e ehhez egyéb kivizsgálást is. Elegendő ez a kiváltó ok megállapításához, mert ez nem csak tüneti kezelés?Üdvözlettel: Varga Judit
Kedves Judit!

A Hasimoto betegség autoimmun eredetű, mely pajzsmirigy alulműködést okozhat. Az immunrendszert nem tudjuk gyógyítani, de a következményt, az alulműködést igan. Ezért kell szedni a pajzsmirigy hormont.

Normoxil: szelén van benn, mely jó a Hashimotonak és inozitol, mely jó a petefészeknek.

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA