Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Az endokrinológusom UH és vérvizsgálat alapján pajzsmirigy alulműködést, egészen pontosan Hashimoto-t állapított meg. A vérvételnél a Centrum Lab "pajzsmirigy vérvételi csomag"-ot (https://centrumlab.hu/uploads/files/pajzsmirigy-verveteli-csomag.pdf) vettem igénybe kiegészítve fT3, ANTI-TPO, Anti-Tg és Hemoglobin vizsgálattal. A doktor Úr Letrox 50mg-ot (fokozatos szedés) és Normoxil-t (1X1 tbl) javasolt. Én laikus betegként szeretek egy picit tájékozódni arról, mi is történik velem. Olvasok innen -onnan, aminek van előnye és hátránya is. De semmiképp nem szeretnék okoskodónak tűnni. A kérdésem az lenne, hogy szükségesnek tartanak-e ehhez egyéb kivizsgálást is. Elegendő ez a kiváltó ok megállapításához, mert ez nem csak tüneti kezelés?

Üdvözlettel: Varga Judit

Válasz

Kedves Judit!
A Hasimoto betegség autoimmun eredetű, mely pajzsmirigy alulműködést okozhat. Az immunrendszert nem tudjuk gyógyítani, de a következményt, az alulműködést igan. Ezért kell szedni a pajzsmirigy hormont.
Normoxil: szelén van benn, mely jó a Hashimotonak és inozitol, mely jó a petefészeknek.

Munkatársaink
Hírek
Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

Kínozzák a szelek? A hormonjait is okolhatja miattuk!

A bélgázosság, szélgörcsök igen kellemetlen panaszoknak számítanak, és a legtöbben csak csendben szenvednek miattuk, hiszen senki sem szereti másoknak kiteregetni a hasonló gondjaikat. Viszont, ha gyakran előfordul, akkor érdemes orvoshoz fordulni, ugyanis endokrin gond is állhat a hátterében! Hogy milyen hormonális zavarok okozhatnak bélgázosságot, azt dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa osztotta meg.

további részletek »
Nyelési nehézség- pici szerv, nagy gond

Nyelési nehézség- pici szerv, nagy gond

A pajzsmirigyzavaroknak több formája is van, ilyen többek között a strúma, /a pajzsmirigy diffúz megnagyobbodása /, illetve a mirigyen megjelenő göbök. Ezek fennállásának egyik jellemző tünete a nyelési nehézség. Dr. Skurdenka Beatrixot, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát arról kérdeztük, vajon miként szüntethető meg a zavaró panasz.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!