Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Úr!

Segítségét szeretném kérni mert teljesen elbizonytalanodtam. 45 éves 56 kg-os nő vagyok. Bankban dolgozom elég stresszes ülő munkát már több mint 20 éve. Kétszer szültem 1991-2004. Endometriózissal műtöttek utoljára 2000-ben. Most aug. hónapban egy endokrinológia szakrend.a dg: Hashimoto Thyreoiditis Hypothyreosis. Utolsó labor eredmények júliusban:(teljesség igénye nélkül) TSH:11,40,T4:11,83,glukóz:3,6,triglicerid:0,47,glukóz:3,6,amiláz:113,CAR:2,24,LYMPH:40,4,NEUT:48,1HCT:0,37,HGB:121,RBC:3,9KOLR:4,7 2013. áprilisban a TSH:6,09,T4:17,22.Mivel 2009-ben készült először TSH vizsgálat( nőgyógyász által akihez egy sime szűrésre érkeztem és a nyakamon látott valamit)akkor: TSH:5,36 FT4:15,94,FT3:4,69 és antiTPO:59. Gyógyszert nem kaptam.Akkori UH vizsgálat JL:41*13*14, BL:39*13*12,isthmus kissé asszimetrikus 3-4mm.echonegitás lényegesen nem csökkent,kontúrjai enyhén karéjozottak,mérsékelten hypervascularizált.Főként a széli részeken finoman inhomogén, de jól körülírt göb egyik lebenyben sincs.Mindkét lebeny alsó pólusánál látható egy-két 6-8 mm nagyságú echoszegény Igl.Közben 2010-ben az eredményem: antiTPO:45 TSH:1,88 FT4:16,51,FT3:5,00.
Ljelenleg a háziorvosom javas.50mg L-Thyroxin szedek reggel amit a szakorvos megerősített , 3 hónap múlva kontroll. Előtte nem szedtem gyógyszert. A gyógyszer szedése óta betegnek érzem magam: mellkas dobogás, idegesség, lobbanékonyság de. folyamán, amíg a gyógyszer szívódik fel.Fáj mindkét lábam és nagyon fáradt vagyok. Nem alszom jól. Főleg az izületeim fájnak. Dekoncentráltnak érzem magam.Jelentős szorulásom lett Előtte mind ez így egyszerre és fokozottan nem volt jelen. Az utolsó laborvizsgálat előtt csak a baloldali lábam szorított és zsibbadt, valamint dagadt a bokám felett főleg ülve. Volt egy kemény csomó ami felfelé sugárzott, de ez elég jól elmúlt.Ezért kerestem fel a háziorvost. Röntgen negatív. Minden ekkor kezdődött a fajult el. Váratlanul ért a rossz TSH érték ami addig se volt mindíg tökéletes, de semmi bajom nem volt tőle. Egyszerűen felmerült bennem, hogy biztosan kell nekem ez a gyógyszer? Mit tanácsol? Várjak türelemmel és szedjem majd kontroll után meglátjuk? Mivel a szakorvos is csak kóros eredménnyel vár vissza ez ennyi, Fogadjuk el és nem kell tenni semmi mást? Mire számíthatok? A családban női ágon nem tudok ilyen gondról. Kislányom 9 éves és már vizsgálták ilyen téren korai nemi érés( szőrősödés és erős izzadás) miatt. Mindent rendben találtak.Mivel sokáig kapta a pulmicort sprayt azt elhagyatták velünk. Kérem tanácsoljon valamit! Köszönettel a türelméért és munkájáért! Tisztelettel: Tünde

Válasz

Kedves Tünde!

Az L-thyroxint . hogy veszi be. mennyi idő múlva eszik , illetve étkezik tejeskávét reggel fogyaszt.-e? Menzesz változott-e az utóbbi időben?

A TSH eredmény most rosszabbodást igazolt, tehát egy helyes terápia szükséges .
Amennyiben személyesen el tud jönni szívesen segítünk.

üdvözlettel
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!