Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő! Kedves Doktor Úr!



24 éves nő vagyok, december 9-én veszítettük el Kisbabánkat a 16. héten. 165 cm, 74 kg. Nem dohányzom, nem eszem sok édességet.

A szemeim kiskorom óta dülledtek, a szemhéjam nagyon enyhén duzzadt, a szemem alatt karikás.) Több orvos is pajzsmirigyproblémára gondolt, több alkalommal voltam TSH-vizsgálaton. Az eredméyeim mindig a normál tartományon belül voltak.

A babánk szinte azonnal megfogant (első gyermekünk lett volna). Több alkalommal voltam kórházban vérzés és erős hányás miatt. A 12. héten vérzés miatt voltam bent, de a szemeim dülledtsége miatt kértek pajzsmirigyvizsgálatot (2010. 11. 11.) Az eredmény: TSH ultraszenzitív: 0,713 (0,460-4,680). Miután kijöttem a kórházból, újabb vérvételre mentem (2010. 11. 16.), az eredmény: 1,217 (0,460-4,680). A nőgyógyász és a háziorvosom is mindkét eredményt megfelelőnek találta.

2010. december 10-én volt a műtétem, aminek során nagyon sok vért veszítettem, vörösvérsejt: 2,7 (3,9-5,6), hemoglobin: 84,0 (120-160). A testhőmérsékletem kb. 2 héten át éppen csak elérte a 36.0 fokot. A védőnőm javaslatára a háziorvostól kértem beutalót egy ellenőrző vérvételre, és kértem, hogy a TSH-t is írja fel. Megnézte a korábbi eredményeimet, és azt mondta, novemberben nézték, rendben voltak, most nem kell nézni. Úgyhogy sajnos nem is nézték. A védőnő szerint pajzsmirigyproblémára utalhat a dülledt szemem, a szapora szívverés és az alacsony hő, a háziorvos mégsem akarta vizsgálni. Azóta a pulzusom nyugodtabb (lehet, hogy az altatás miatt volt magasabb, és/vagy a mitralis prolapsus sindroma-m miatt) . A testhőm szintén normalizálódott, minden reggel mérem. A műtét után elég sok vitamint kezdtem szedni (és vasat), szerintem ezek miatt híztam az elmúlt 2 hónap alatt 2 kg-t. A terhesség 16 hete alatt nem híztam. Ön szerint mi lehet a probléma? Lehet gond a pajzsmirigyemmel?

(Több helyen olvastam a pajzsmirigy alul- és túlműködés tüneteiről, nem értek hozzá, de egyik probléma tünetei közül sem ismertem fel többet magamon, mint a másikéiból.)

Köszönöm!

Kedves Kérdező!

Köszönöm a bizalmat, a részletes tájékoztatást a problémáról, megéretm a tanácstalanságát.

Olyan kört érint, ahol, csak a szakember, endokrinológus adhat biztonságos választ, hogy mia a helyzet a szemtünete alapján a pajszmirigy állapottal és a bekövetkezett decemberi eseménnyel.

Személyes konzultációt javaslok a rendelésemen, hiszen a klasszikus endokrinológiai vizsgáalt, a teljeskörű felmérés , így lehetséges. Szívesen fogadom és segítek, van jó megoldás a gyógyuláshoz, és a baba programhoz.

üdvözlettel

Dr Bérczy Judit

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA