Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Cím!

A nőgyógyászom javaslatára PCOS gyanúja miatt egy teljes hormonképet, terheléses OGTT és inz res. vizsgálatot végeztettem.
Az eredményeim a következők, a nőgyógyászom szerint ez egy jó eredmény. De nem ez látszódik, a bőröm ciklikus változásán, az enyhe túlsúlyomon, szénhidrát éhségemen, peteérés zavarán, vékony méhnyálkahártyán, és az alacsony progeszteron szinten. Önök, mit javasolnak, hogyan tovább? A helyi endokrinologus se tudja, mi a gond. Köszönöm válaszukat.
(30 éves nő,155 cm, 59 kg)
3. napi vérvétel:
TSH: 0,857mIU/L
FSH: 5,6 IU/L
LH: 2,1 IU/L
OEstradiol: 174 pmol/L
Testosteron: 1,92 nmol/L
SHBG:169 nmol/L
Dhea-sulfat: 3,28 umol/L
ft4: 12,2
Prolactin: 165 mIU/L
17 OH progeszteron: 84 ng/dl
D vit:97

21. napi vérvétel:
progeszteron:2,81 nmol/L

Vércukor éhgyomri 4,34
Vércukor 30 perc 6,9
Vércukor 60 perc 7,4
Vércukor 120 perc 4,7

Inzulin éhgyomri 2,68
Inzulin 60 perc 29,4
Inzulin 120 perc 14,5

Válasz

Kedves Tímea!
Sajnos a 21. napi progeszteron érték alapján felmerül az anovulatio ( peteérés -tüszőrepedés hiánya), ezért lehetnek tünetei.
PCOS gyanúja felmerül a leletek alapján.
Várom, ha gondolja.
Üdvözlettel
Koppány dr

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!