Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Cím!

A nőgyógyászom javaslatára PCOS gyanúja miatt egy teljes hormonképet, terheléses OGTT és inz res. vizsgálatot végeztettem.
Az eredményeim a következők, a nőgyógyászom szerint ez egy jó eredmény. De nem ez látszódik, a bőröm ciklikus változásán, az enyhe túlsúlyomon, szénhidrát éhségemen, peteérés zavarán, vékony méhnyálkahártyán, és az alacsony progeszteron szinten. Önök, mit javasolnak, hogyan tovább? A helyi endokrinologus se tudja, mi a gond. Köszönöm válaszukat.
(30 éves nő,155 cm, 59 kg)
3. napi vérvétel:
TSH: 0,857mIU/L
FSH: 5,6 IU/L
LH: 2,1 IU/L
OEstradiol: 174 pmol/L
Testosteron: 1,92 nmol/L
SHBG:169 nmol/L
Dhea-sulfat: 3,28 umol/L
ft4: 12,2
Prolactin: 165 mIU/L
17 OH progeszteron: 84 ng/dl
D vit:97

21. napi vérvétel:
progeszteron:2,81 nmol/L

Vércukor éhgyomri 4,34
Vércukor 30 perc 6,9
Vércukor 60 perc 7,4
Vércukor 120 perc 4,7

Inzulin éhgyomri 2,68
Inzulin 60 perc 29,4
Inzulin 120 perc 14,5

Válasz

Kedves Tímea!
Sajnos a 21. napi progeszteron érték alapján felmerül az anovulatio ( peteérés -tüszőrepedés hiánya), ezért lehetnek tünetei.
PCOS gyanúja felmerül a leletek alapján.
Várom, ha gondolja.
Üdvözlettel
Koppány dr

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!