Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Cím!A nőgyógyászom javaslatára PCOS gyanúja miatt egy teljes hormonképet, terheléses OGTT és inz res. vizsgálatot végeztettem.

Az eredményeim a következők, a nőgyógyászom szerint ez egy jó eredmény. De nem ez látszódik, a bőröm ciklikus változásán, az enyhe túlsúlyomon, szénhidrát éhségemen, peteérés zavarán, vékony méhnyálkahártyán, és az alacsony progeszteron szinten. Önök, mit javasolnak, hogyan tovább? A helyi endokrinologus se tudja, mi a gond. Köszönöm válaszukat.

(30 éves nő,155 cm, 59 kg)

3. napi vérvétel:

TSH: 0,857mIU/L

FSH: 5,6 IU/L

LH: 2,1 IU/L

OEstradiol: 174 pmol/L

Testosteron: 1,92 nmol/L

SHBG:169 nmol/L

Dhea-sulfat: 3,28 umol/L

ft4: 12,2

Prolactin: 165 mIU/L

17 OH progeszteron: 84 ng/dl

D vit:9721. napi vérvétel:

progeszteron:2,81 nmol/LVércukor éhgyomri 4,34

Vércukor 30 perc 6,9

Vércukor 60 perc 7,4

Vércukor 120 perc 4,7Inzulin éhgyomri 2,68

Inzulin 60 perc 29,4

Inzulin 120 perc 14,5

Kedves Tímea!

Sajnos a 21. napi progeszteron érték alapján felmerül az anovulatio ( peteérés -tüszőrepedés hiánya), ezért lehetnek tünetei.

PCOS gyanúja felmerül a leletek alapján.

Várom, ha gondolja.

Üdvözlettel

Koppány dr

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA