Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt doktor úr!

Pajzsmiriggyel és IR-rel kapcsoaltos kérdésem lenne. 2015. október 16-án vettem le az utolsó nuvaring gyűrűt, babát szeretnénk.



2015. okt. 22. TSH 5,24 mIU/l OGTT 5,34 4,30 4,28 INZ 12,8 34,6 29,7 HOMA-IR 1,7



2015. nov. 26. TSH 2,93 mIU/l fT4 12,9 antiTPO 279 (mértékegységet nem tudom, nem volt feltüntetve, de az orvos azt mondta hogy kb 50-ig lenne jó)

(okt és nov ugyanabban a laborban készült)



2016. jan. 5. TSH 2,86 mIU/l fT4 10,95 pmol/l antiTPO 22,9 U/ml (gellértlabor)



2016. febr. 1. TSH 5,25 mIU/l fT4 11,89 pmol/l antiTPO 24,7 U/ml OGTT 4,8 8,0 5,5 INZ 4,0 90,6 19,3 HOMA-IR 0,8 (centrumlab)



Mi okozhatja a TSH visszaugrását? Arra gondoltunk, hogy a fogamzásgátló használata okozta a PM alulműködést, hiszen abbahagyása után két hónapig normál szinten volt, és meglepetésként ért, hogy visszatért 5,25-re.

IR vizsgálat eredménye is mást mutat a fogamzásgátló abbahagyását követően és 4 hónap elteltével. A februári eredmény, utalhat IR-re? Mi okozhatja ezeket a változásokat? Lehetséges, hogy még nem rendeződött a fogamzásgátló abbahagyása után a hormonháztartás? Nuvaringet 10 évig használtam. (37é, 169cm, 57kg)

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Teréz
Kedves Teréz!

A TSH sok mindentől változhat, télen emelkedni szokott, betegség, megfázás hatására is, de a korábban mért maga anti TPO is okozhatja. Terhességhez ezt magasnak tartom, kezelném. A februári vércukorterhelés inzulin rezisztenciát (IR) mutat, ezt is kezelném.

Várom szeretettel, ha gondolja.



Dr.Koppány Viktória

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA