Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!Szeretném megkérdezni,hogy a P57 Hoodia kaktuszkivonat,befolyásolja e a TSH szintet.Ezt a kapszulát szedtem,mivel fogyni szeretnék és ez nagyon jó étvégy csökkentőnek bizonyult.Fogytam is tőle.Egy hónapja egy heves kolléganői szóváltás után felment a vérnyomásom 170/105 és napokig ezen az értéken volt,elmentem orvoshoz aki irt vérnyomás csökkentőt-Tritace-ezt a nélkül hogy bármi labor stb..lett volna.Én emlitettem,hogy nincs acsaládban vérnyomásos beteg / én 50 éves vagyok/ és mivel kórházi laborban dolgozom ,igy magam kezébe vettem a dolgok intézését,hogy kiderüljön mitől is magas a vérnyomásom,hiszen mindig 120 / 80 körüli volt.Felhívtam a nőgyógyászt ,hogy köze lehet e a közelgő változó korhoz stb.Ő azt kérte nézessek női hormonokat, igy azért beirtam a TSH FT4,FT3 vizsgálatokat is. Mikor megláttam az eredményt sokkolt .a TSH 58 felett volt .az FT4 kevés,az Ft3 kevés ...előtte októberben végeztem ilyen irányú vizsgálatot,akkor normál érték volt.Az orvos azt mondta ez is befolyásolhatja a vérnyomásom.Az orvod L-thyroxin 50 gyógyszert irt amiből reggel kell 1 szemet szednem+ a vérnyomás csökkentőt.Azóta eltelt 3 hét és már 34 értékre ment le a TSH , az FT3 már normál tartományban van,az FT4 is már majdnem normál,,a TRAK mindig normálban volt, a TRG >300, az ATA is 291 az ATG normál..

Nézettem pajzsmirigy ultrahangot is-nem az orvos kérte-amit nem értek...az a pajzsmirigy gyulladást /Hashimoto igazolta.

A kérdés ugye az hogy ez a közelgő változókor hozadéka, vagy esetleg a Hoodia váltotta ki.

Mindenképpen szeretnék fogyni 69kg vagyok, de szedhetem e ezt az étvágy csökkentőt,mert most abba hagytam ahogy ez kiderült...A gyógyszertárban kértem vitamint is ,a fáradtságomra..ott Dr.Theiss ANITOXID kapszulát adták..ami ugy veszem észre segit is..de mivel az alulmüködéssel jár a hizás én ezt nagyon nem szeretném, de gyógyszer nélkül sokat nassolok.Kérem adjon tanácsot ,hogy használhatom e ebebn az állapotban a Hoodia sprayt.vagy a P57 Hoodia kapszulát..

És mi várható a továbbiakban...mikor éri el a normál értéket a TSH, ha elérte kell e gyógyszer ,vagy akkor már magától is szinten tartja?

köszönöm válaszát
Kedves Kérdező!

A pajzsmirigy alulműködés (Hashimoto thyreioidits) kialakulásában több faktor is állhat, és nem valószínű, hogy a Hoodia indította el, de nem zárható ki, hogy előnytelen lehet a pajzsmirigy ezen állapota esetén.

Javaslatom egyenlőre ne szedje a Hoodiát,és a nassolás hátterének oki tisztázása is fontos(vércukor terhelés inzulin rezisztencia vizsgálat is). Konzultációra szívesen fogadom a rendelésemen.

Hogy meddig kell szedni a gyógyszert abban is csak egyéni felmérés alapján tudok segíteni

üdvözlettel:

dr Bérczy Judit

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA