Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi legyen nálam a következő lépés: dietetikus, vagy endokrinológus?
Történetem röviden: 2 hónapja nagyon zsírosodik és hullik a hajam, hajgyógyász inzulinrezisztenciára gyanakodva irányított a MensMentishez, 3 pontos terheléses vércukormérésre. Eredmény:
glükóz 0': 4,1
glükóz 60': 5,7
glükóz 120': 1,9 (elájultam!)
inzulin 0': 2,0
inzulin 60': 46,7
inzulin 120': 5,4
HOMA-IR 0,4
Prolaktin: 259,5 (referencia: 70,8-566,5)
D-vitamin: 76,7 (referencia: 75-500)
Ezeket néztük egyelőre, de megyek még pajzsmirigy vizsgálatra is, alulműködés-gyanú miatt.

Kérdésem az lenne, hogy az alacsony 120 perces glükóz és az ájulás miatt érdemes elmennem dietetikushoz, vagy először nézessek pajzsmirigyet és inkább endokrinológus? Paleo-hoz közeli táplálkozást folytatok, kis mennyiségű terjterméket megengedve.
36 éves vagyok, 174 cm és 61 kg.

Köszönettel,
Szendrei Judit

Válasz

Kedves Judit!

Először mindenképpen érdemes elmenni egy endokrinológus szakorvoshoz.

Munkatársaink
Hírek
Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Hibák, melyeket IR-esként elkövethet

Az inzulinrezisztencia (IR) korunk egyik népbetegsége, és egyre több emberről derül ki, hogy őt is sújtja a kóros állapot, melyet a 2-es típusú cukorbetegség előszobájának tartanak. Kezelésének alapja az életmódváltás, melyet kiegészíthet gyógyszeres terápia is. Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa összeszedte azokat a hibákat, melyeket leggyakrabban elkövetnek azok, akik IR-rel küzdenek.

további részletek »
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!