Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi legyen nálam a következő lépés: dietetikus, vagy endokrinológus?

Történetem röviden: 2 hónapja nagyon zsírosodik és hullik a hajam, hajgyógyász inzulinrezisztenciára gyanakodva irányított a MensMentishez, 3 pontos terheléses vércukormérésre. Eredmény:

glükóz 0': 4,1

glükóz 60': 5,7

glükóz 120': 1,9 (elájultam!)

inzulin 0': 2,0

inzulin 60': 46,7

inzulin 120': 5,4

HOMA-IR 0,4

Prolaktin: 259,5 (referencia: 70,8-566,5)

D-vitamin: 76,7 (referencia: 75-500)

Ezeket néztük egyelőre, de megyek még pajzsmirigy vizsgálatra is, alulműködés-gyanú miatt.Kérdésem az lenne, hogy az alacsony 120 perces glükóz és az ájulás miatt érdemes elmennem dietetikushoz, vagy először nézessek pajzsmirigyet és inkább endokrinológus? Paleo-hoz közeli táplálkozást folytatok, kis mennyiségű terjterméket megengedve.

36 éves vagyok, 174 cm és 61 kg.Köszönettel,

Szendrei Judit

Kedves Judit!Először mindenképpen érdemes elmenni egy endokrinológus szakorvoshoz.

Hírek

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

A cirkadián ritmus felborulása IR-hez is vezethet

Az IR kialakulásában több tényező is közrejátszik. Arról azonban általában kevés szó esik, hogy a cirkadián ritmus hogyan befolyásolja az inzulinszintet. Dr. Borús Hajnallal, a Budai Endokrinközpont diabetológusával beszélgettünk erről a témáról.

További részletek
Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

Panaszt okoz a metformin! Mit tegyek?

A cukorbetegség és a prediabetes terápiájában fontos szerepet tölt be a metformin. Sokszor hallani, azonban, hogy a páciens érzékenyen reagál a készítményre; emésztési panaszokat, hányást, hasmenést okoz. Ilyenkor mit lehet tenni? Más készítményre van szükség? Esetleg lassabb dózisemelésre? A kérdéseket dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa válaszolja meg.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA