Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktor Úr!



Engedje meg hogy bemutatkozzam: Zsanett vagyok 45 éves családanya Debrecenből.

Azért fordulok Önhöz, hogy magyarázatot kapjak néhány kérdésemre.

Mint láthatja az eredményeim javultak, jól érzem magam, teljesen ki vagyok cserélve.

A kérdésem az lenne, hogy a prolaktin szintem még mindig magas mint látszik a 2014 .04.09-i leletemből, hogy feltétlen kell szednem a bromokriptin 2,5 mg. tablettát amit felírtak??

A pajzsmirigy és a prolaktin szint összefüggésben van? Kell vele foglalkozni? Amit felírtak az egy fél szem minden este. Én úgy tudom akkor írják fel ezt a gyógyszert ha valaki teherbe szeretne esni és pont e miatt a magas szint miatt nem tud. Én ebben a korban már nem szeretnék. Vagy esetleg a hízékonysághoz is köze van??

A neten elég rossz híre van a gyógyszernek, szédülés, hányinger hirtelen vérnyomásesés, állandó kontroll.

A másik kérdésem ha a fogorvosom elküld op felvételre akkor nyugodt szívvel mehetek-e, kell védeni a röntgensugárzástól a pajzsmirigyet, szólnom kell a felvétel előtt?? valamint lidokaint kaphatok-e? Nem vagyok rá allergiás, csak a gyógyszerek miatt kérdezem amiket szedek. (Euthyrox 50-ből 1,5 szem,Nebilet 5mg-ból egy negyed és a bromokriptin ből fél szem esténként, 3x3000 NE D3 vitamin hetente).

Éves tüdőszűrőre mehetek? és kell-e szólnom hogy pajzsmirigybeteg vagyok a vizsgálat előtt??



Itt láthatók az eredményeim:



A M B U L Á N S L A P







2014.01.07. Endokrin szakrendelés

Családban anyja pm beteg, hyperthyr?, és diab. tip.2. 1 terhesség, 1988 lányt, 2 hétig tudta szoptatni. Dohányzás már nincs 2006 óta, allergia nem ismert. Mensese rendben, menacrhe 12 é. Szemszáradás van. Tm:168 cm, Ts:81 kg. Hizékonyság utobbi 6 hónapban 5-6 kg plusz. Aluszékonyság nem jellemző, fáradékonyság előfordul, fejfájás nincs. Fizikai terhelés birja.

RR:160/110 Hgmm P:137/min

hozott lelet 2013.11.28.: cukor:5.2 Na:139 K:4.2 Mg:0.81 P:0.84 Fe:15,6 húgysav:254 creat:68 cholest:5.2 Fvs:5.51 Hgb:127 Thr:204 Neu:54 Ly.34 Mo:8 TSH:36.56 FT4:0.57

Pm UH 2013.12.16: pm jobb leb.24x22x62 mm, bal leb. 17x19x54 mm, isthmus 5 mm, durva echofelépitésű, inhomogen echoszegényebb, helyenként nodularis jellegű. Vasc. nem fokozott. J.o 13 mm reactiv lgl, trachea nem comprimált, norm nyálmirigyek.

Pm nagyobb, diff. st.II. göbmentes, torokképletek belöveltek, tenyér pigm nincs, min anaemia.

labor: TSH, FT4, a-TPO, a-Htg, insulin, prolactin



Név Eredmény Egység F Referencia Státusz


Inzulin 13,7 mIU/L 3,0 - 25,0 Patvaros

TSH 32,511 mIU/L * 0,400 - 4,500 Dr.Dögei

FT4 8,14 pmol/L * 11,50 - 22,70 Dr.Dögei

Anti-TPO 857,0 IU/mL * 0,0 - 35,0 Horváth K.

Anti-thyreoglobulin 719 IU/mL * - 115 Patvaros

Aktív prolactin 500,0 mU/L Dr.Dögei

A mérés PEG kicsapatással történik

01.22. RR:142/92 Hgmm P:112/min

Dg: Substit. hypothyr.pp thyreoiditidem. Struma diff. st.II. Hyperprolactinaemia. Hyperinsulinaemia?

Vél: reggel éhgy ½ tbl Euthyrox 50 ug szedése jav, amit 4 nap múlva emeljen 1 tbl-ra (01.14-től), amit 7 nap múlva, jan.23-tól emeljen 1,5 tbl Euthyrox 50 ug-ra és ¼ tbl Nebilet 5 mg reggeli közben vagy utána. Kontroll április 9-én 18 órakor.

2014.04.09.Kontroll

Ts:81 kg Sokkal jobban érzi magát, pm javult, nem nagyobb, b.borsnyi lgl? RR: 124/80 Hgmm P:120/min labor: TSH, FT4, aktiv prolactin,D-vitamin, Ca

Név Eredmény Egység F Referencia Státusz


Calcium 2,42 mmol/L 2,20 - 2,70 Valid

D vitamin (25-OH) 41,3 nmol/L Valid

D vitamin ellátottsági jellemzők:<50: D vitamin hiány, 50-75: elégtelen,

>75: megfelelő

TSH 0,991 mIU/L 0,400 - 4,500 Valid

FT4 17,10 pmol/L 11,50 - 22,70 Valid

Aktív prolactin 330,0 mU/L Valid

A mérés PEG kicsapatással történik

Dg: Substit. hypothyr.pp thyreoiditidem. Struma diff. st.Ia. Hyperprolactinaemia. Hyperinsulinaemia? D-vitamhiány.

Vél: reggel éhgy 1,5 tbl Euthyrox 50 ug folyt., és este ½ tbl Bromocriptin 2,5 mg szedése, 3x3000 NE D3 vitamin hetente, és ¼ tbl Nebilet 5 mg reggeli közben vagy utána. Kontroll 3 hó múlva.





Válaszát előre megköszönve

üdvözlettel: Szabó Zsanett

Tisztelt Szabó Zsanett!



Levele alapján azt javaslom, jöjjön el rendelésünkre,amelyre egy személyes konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni,hiszen a felvetett kérdést érdemesebb lenne kivizsgálni.

Szakembereink listáját honlapunkon megtalálja,illetve ha Prof.Dr.Balázs Csabához szeretne jönni, időpontot tudunk egyeztetni, vagy bármelyik szakemberünk készségesen áll rendelkezésére.



Ezen az e-mail címen online bejelentkezhet: info@endokrinkozpont.hu



Üdvözlettel,

Hegedűs Hajnalka

asszisztens



Endokrinközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 1-5

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA