Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Kedves Doktor Úr!

Engedje meg hogy bemutatkozzam: Zsanett vagyok 45 éves családanya Debrecenből.
Azért fordulok Önhöz, hogy magyarázatot kapjak néhány kérdésemre.
Mint láthatja az eredményeim javultak, jól érzem magam, teljesen ki vagyok cserélve.
A kérdésem az lenne, hogy a prolaktin szintem még mindig magas mint látszik a 2014 .04.09-i leletemből, hogy feltétlen kell szednem a bromokriptin 2,5 mg. tablettát amit felírtak??
A pajzsmirigy és a prolaktin szint összefüggésben van? Kell vele foglalkozni? Amit felírtak az egy fél szem minden este. Én úgy tudom akkor írják fel ezt a gyógyszert ha valaki teherbe szeretne esni és pont e miatt a magas szint miatt nem tud. Én ebben a korban már nem szeretnék. Vagy esetleg a hízékonysághoz is köze van??
A neten elég rossz híre van a gyógyszernek, szédülés, hányinger hirtelen vérnyomásesés, állandó kontroll.
A másik kérdésem ha a fogorvosom elküld op felvételre akkor nyugodt szívvel mehetek-e, kell védeni a röntgensugárzástól a pajzsmirigyet, szólnom kell a felvétel előtt?? valamint lidokaint kaphatok-e? Nem vagyok rá allergiás, csak a gyógyszerek miatt kérdezem amiket szedek. (Euthyrox 50-ből 1,5 szem,Nebilet 5mg-ból egy negyed és a bromokriptin ből fél szem esténként, 3x3000 NE D3 vitamin hetente).
Éves tüdőszűrőre mehetek? és kell-e szólnom hogy pajzsmirigybeteg vagyok a vizsgálat előtt??

Itt láthatók az eredményeim:

A M B U L Á N S L A P



2014.01.07. Endokrin szakrendelés
Családban anyja pm beteg, hyperthyr?, és diab. tip.2. 1 terhesség, 1988 lányt, 2 hétig tudta szoptatni. Dohányzás már nincs 2006 óta, allergia nem ismert. Mensese rendben, menacrhe 12 é. Szemszáradás van. Tm:168 cm, Ts:81 kg. Hizékonyság utobbi 6 hónapban 5-6 kg plusz. Aluszékonyság nem jellemző, fáradékonyság előfordul, fejfájás nincs. Fizikai terhelés birja.
RR:160/110 Hgmm P:137/min
hozott lelet 2013.11.28.: cukor:5.2 Na:139 K:4.2 Mg:0.81 P:0.84 Fe:15,6 húgysav:254 creat:68 cholest:5.2 Fvs:5.51 Hgb:127 Thr:204 Neu:54 Ly.34 Mo:8 TSH:36.56 FT4:0.57
Pm UH 2013.12.16: pm jobb leb.24x22x62 mm, bal leb. 17x19x54 mm, isthmus 5 mm, durva echofelépitésű, inhomogen echoszegényebb, helyenként nodularis jellegű. Vasc. nem fokozott. J.o 13 mm reactiv lgl, trachea nem comprimált, norm nyálmirigyek.
Pm nagyobb, diff. st.II. göbmentes, torokképletek belöveltek, tenyér pigm nincs, min anaemia.
labor: TSH, FT4, a-TPO, a-Htg, insulin, prolactin

Név Eredmény Egység F Referencia Státusz
-----------------------------------------------------------------------------------
Inzulin 13,7 mIU/L 3,0 - 25,0 Patvaros
TSH 32,511 mIU/L * 0,400 - 4,500 Dr.Dögei
FT4 8,14 pmol/L * 11,50 - 22,70 Dr.Dögei
Anti-TPO 857,0 IU/mL * 0,0 - 35,0 Horváth K.
Anti-thyreoglobulin 719 IU/mL * - 115 Patvaros
Aktív prolactin 500,0 mU/L Dr.Dögei
A mérés PEG kicsapatással történik
01.22. RR:142/92 Hgmm P:112/min
Dg: Substit. hypothyr.pp thyreoiditidem. Struma diff. st.II. Hyperprolactinaemia. Hyperinsulinaemia?
Vél: reggel éhgy ½ tbl Euthyrox 50 ug szedése jav, amit 4 nap múlva emeljen 1 tbl-ra (01.14-től), amit 7 nap múlva, jan.23-tól emeljen 1,5 tbl Euthyrox 50 ug-ra és ¼ tbl Nebilet 5 mg reggeli közben vagy utána. Kontroll április 9-én 18 órakor.
2014.04.09.Kontroll
Ts:81 kg Sokkal jobban érzi magát, pm javult, nem nagyobb, b.borsnyi lgl? RR: 124/80 Hgmm P:120/min labor: TSH, FT4, aktiv prolactin,D-vitamin, Ca
Név Eredmény Egység F Referencia Státusz
-----------------------------------------------------------------------------------
Calcium 2,42 mmol/L 2,20 - 2,70 Valid
D vitamin (25-OH) 41,3 nmol/L Valid
D vitamin ellátottsági jellemzők:<50: D vitamin hiány, 50-75: elégtelen,
>75: megfelelő
TSH 0,991 mIU/L 0,400 - 4,500 Valid
FT4 17,10 pmol/L 11,50 - 22,70 Valid
Aktív prolactin 330,0 mU/L Valid
A mérés PEG kicsapatással történik
Dg: Substit. hypothyr.pp thyreoiditidem. Struma diff. st.Ia. Hyperprolactinaemia. Hyperinsulinaemia? D-vitamhiány.
Vél: reggel éhgy 1,5 tbl Euthyrox 50 ug folyt., és este ½ tbl Bromocriptin 2,5 mg szedése, 3x3000 NE D3 vitamin hetente, és ¼ tbl Nebilet 5 mg reggeli közben vagy utána. Kontroll 3 hó múlva.


Válaszát előre megköszönve
üdvözlettel: Szabó Zsanett

Válasz

Tisztelt Szabó Zsanett!

Levele alapján azt javaslom, jöjjön el rendelésünkre,amelyre egy személyes konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni,hiszen a felvetett kérdést érdemesebb lenne kivizsgálni.
Szakembereink listáját honlapunkon megtalálja,illetve ha Prof.Dr.Balázs Csabához szeretne jönni, időpontot tudunk egyeztetni, vagy bármelyik szakemberünk készségesen áll rendelkezésére.

Ezen az e-mail címen online bejelentkezhet: info@endokrinkozpont.hu

Üdvözlettel,
Hegedűs Hajnalka
asszisztens

Endokrinközpont
1024 Budapest, Lövőház u. 1-5

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!