Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Az alábbi pajzsmirigy ultrahang lelettel rendelkezem,szeretnék érdeklődni,hogy a júliusra kapott időpontom a pajzsmirigy rendelésre kivárható-e az alábbi lelettel,vagy magán úton kezdjem meg a vizsgálatot?

"A pajzsmirigy mindkét lebenye normális nagyságú.homogén szerkezetű.a

bal lebeny caudalis harmadában 12x11x12 mm-es ,a környező

parenchymanal kissé echodúsabb,echomentes haloval övezett struma göb

látható.A göb centrumában apró cystosus terület is látszik.A lebeny

kp. harmadában dorsalisan 2 mm-es cysta ábrázolódik. Az isthmus nem

szélesebb,a vascularisatio átlagos,pathológiás nyirokcsomó nem

mutatható ki.

Vélemény: Soliter göb,illetve apró cysta a bal lebenyben."Ui.: TSH rendben,semmilyen tünetem nincs,véletlenül találtak rá a nyaki ultrahang alkalmával fülzúgás okán.

Köszönöm szépen!!Judit

Kedves Judit!Az US követelményeknek megfelelő, korszerű UH géppel végzett vizsgálatra van szüksége, alapos szakmai konzultáció mellett.

Mielőbb keresse fel rendelésünket, ott el tudjuk dönteni milyen egyéb kivizsgálásra van még szüksége.Tisztelettel:

Prof. Dr. Németh Attila PhD MBA FACE

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA