Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő!

A következő problémám lenne: 2013-ban pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. 3,14 volt a tsh szintem. Napi fél letrox tablettával megoldódott és 2014 októberben megszületett a kisfiam. A gyóygszert azóta is szedem, egy évig szoptattam. A tsh szintem szülés után nem akart beállni, 3 fölött van most is. Azóta kétszer növeltek az adagon. 2015 októberben növelték napi 1 letroxra(50). 2016 januárban kiderült, hogy sajnos a 6 hetes terhességem elhalt, műtéttel kellett befejezni a 9. héten. A műtét 2 hónapja volt. Azóta egyik nap egy, másnap kettő letroxot szedek, de most is 3 volt a tsh. Ön szerint okozhatta a vetélést a magas tsh, vagy más pajzsmirigy probléma? Miért nem reagál a szervezetem a gyógyszerre? Hozzászokott, vagy más betegség is lehet? Hallottam a pajzsmirigy gyulladásáról szülés után.
Köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kinga!

A leveléből nem derül ki, hogy a pajzsmirigy alulműködést autoimmun pajzsmirigy betegség okozta-e, vagy más eredete van. Kevés a Letrox adagja, emelni kell, nem gondolnám, hogy a szervezete nem reagál a gyógyszerre.
A teendő a következő lenne: a laborban megnézni a TSH mellett az fT4, fT3 szinteket, az autoimmun betegségre utaló TRAK, aTPO szintet, valamint pajzsmirigy ultrahang vizsgálatot végeztetni. Az eredmények birtokában endokrinológussal kellene konzultálni a továbbiakról.

Üdvözlettel,
Dr.Polyák Annamária

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

A pajzsmirigy hormonjai szinte az egész test működésére komoly befolyást gyakorolnak, éppen ezért lepődnek meg sokan azon, ha az orvosuk a szerv teljes eltávolítását javasolja. Hogy ekkor mit kell tenni? A kérdésre dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája adott választ.

további részletek »
Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

Teszt- derítse ki, vajon küzd-e valamilyen hormonzavarral

A hormonzavarok különböző formái sokaknál felléphetnek, sőt, gyakran úgy, hogy az érintettek még csak nem is tudnak róla. Ennek oka, hogy igen általános tüneteket produkálhatnak, így nem is gondolnak arra, hogy pl. az állandó fáradtságukat, menstruációs zavarukat vagy emésztési problémájukat valamilyen betegség okozza. Tesztünkben összeszedtük azokat a panaszokat, melyek endokrin zavarra utalhatnak, így ekkor érdemes vérvétel útján megbizonyosodni arról, vajon valóban hormonális betegség okozza őket. A teszt összeállításában dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa volt segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!