Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő!

A következő problémám lenne: 2013-ban pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. 3,14 volt a tsh szintem. Napi fél letrox tablettával megoldódott és 2014 októberben megszületett a kisfiam. A gyóygszert azóta is szedem, egy évig szoptattam. A tsh szintem szülés után nem akart beállni, 3 fölött van most is. Azóta kétszer növeltek az adagon. 2015 októberben növelték napi 1 letroxra(50). 2016 januárban kiderült, hogy sajnos a 6 hetes terhességem elhalt, műtéttel kellett befejezni a 9. héten. A műtét 2 hónapja volt. Azóta egyik nap egy, másnap kettő letroxot szedek, de most is 3 volt a tsh. Ön szerint okozhatta a vetélést a magas tsh, vagy más pajzsmirigy probléma? Miért nem reagál a szervezetem a gyógyszerre? Hozzászokott, vagy más betegség is lehet? Hallottam a pajzsmirigy gyulladásáról szülés után.
Köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kinga!

A leveléből nem derül ki, hogy a pajzsmirigy alulműködést autoimmun pajzsmirigy betegség okozta-e, vagy más eredete van. Kevés a Letrox adagja, emelni kell, nem gondolnám, hogy a szervezete nem reagál a gyógyszerre.
A teendő a következő lenne: a laborban megnézni a TSH mellett az fT4, fT3 szinteket, az autoimmun betegségre utaló TRAK, aTPO szintet, valamint pajzsmirigy ultrahang vizsgálatot végeztetni. Az eredmények birtokában endokrinológussal kellene konzultálni a továbbiakról.

Üdvözlettel,
Dr.Polyák Annamária

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!