Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő!A következő problémám lenne: 2013-ban pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. 3,14 volt a tsh szintem. Napi fél letrox tablettával megoldódott és 2014 októberben megszületett a kisfiam. A gyóygszert azóta is szedem, egy évig szoptattam. A tsh szintem szülés után nem akart beállni, 3 fölött van most is. Azóta kétszer növeltek az adagon. 2015 októberben növelték napi 1 letroxra(50). 2016 januárban kiderült, hogy sajnos a 6 hetes terhességem elhalt, műtéttel kellett befejezni a 9. héten. A műtét 2 hónapja volt. Azóta egyik nap egy, másnap kettő letroxot szedek, de most is 3 volt a tsh. Ön szerint okozhatta a vetélést a magas tsh, vagy más pajzsmirigy probléma? Miért nem reagál a szervezetem a gyógyszerre? Hozzászokott, vagy más betegség is lehet? Hallottam a pajzsmirigy gyulladásáról szülés után.

Köszönöm a válaszát!
Kedves Kinga!A leveléből nem derül ki, hogy a pajzsmirigy alulműködést autoimmun pajzsmirigy betegség okozta-e, vagy más eredete van. Kevés a Letrox adagja, emelni kell, nem gondolnám, hogy a szervezete nem reagál a gyógyszerre.

A teendő a következő lenne: a laborban megnézni a TSH mellett az fT4, fT3 szinteket, az autoimmun betegségre utaló TRAK, aTPO szintet, valamint pajzsmirigy ultrahang vizsgálatot végeztetni. Az eredmények birtokában endokrinológussal kellene konzultálni a továbbiakról.Üdvözlettel,

Dr.Polyák Annamária

Hírek

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

Pajzsmirigy gyógyszer szed? Ezekre figyeljen!

A pajzsmirigyzavarok terápiájában igen fontos szerepe van a gyógyszeres kezelésnek, melyet sokaknak életük végéig alkalmazniuk kell. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa felhívja a figyelmet pár tényezőre, melyekre ügyelniük kell a tablettát szedő betegeknek.

További részletek
IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

IR-rel kezelnek, mégsem javulnak a tüneteim-miért?

Az inzulinrezisztencia tünetei gyakran igen zavarók, hiszen az egész megjelenésre hatással vannak. Ugyanis a túlsúlyt, a gyulladt pattanásokat, az arcon megjelenő szőrszálakat nem, vagy csak nagyon körülményesen lehet eltüntetni. A terápia azonban a panaszok csökkenését, megszűnését ígéri. De mi van akkor, ha a várt eredmény elmarad? Dr. Borús Hajnal, a Budai Endokrinközpont diabetológusa erre ad választ.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA