Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő!

A következő problémám lenne: 2013-ban pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. 3,14 volt a tsh szintem. Napi fél letrox tablettával megoldódott és 2014 októberben megszületett a kisfiam. A gyóygszert azóta is szedem, egy évig szoptattam. A tsh szintem szülés után nem akart beállni, 3 fölött van most is. Azóta kétszer növeltek az adagon. 2015 októberben növelték napi 1 letroxra(50). 2016 januárban kiderült, hogy sajnos a 6 hetes terhességem elhalt, műtéttel kellett befejezni a 9. héten. A műtét 2 hónapja volt. Azóta egyik nap egy, másnap kettő letroxot szedek, de most is 3 volt a tsh. Ön szerint okozhatta a vetélést a magas tsh, vagy más pajzsmirigy probléma? Miért nem reagál a szervezetem a gyógyszerre? Hozzászokott, vagy más betegség is lehet? Hallottam a pajzsmirigy gyulladásáról szülés után.
Köszönöm a válaszát!

Válasz

Kedves Kinga!

A leveléből nem derül ki, hogy a pajzsmirigy alulműködést autoimmun pajzsmirigy betegség okozta-e, vagy más eredete van. Kevés a Letrox adagja, emelni kell, nem gondolnám, hogy a szervezete nem reagál a gyógyszerre.
A teendő a következő lenne: a laborban megnézni a TSH mellett az fT4, fT3 szinteket, az autoimmun betegségre utaló TRAK, aTPO szintet, valamint pajzsmirigy ultrahang vizsgálatot végeztetni. Az eredmények birtokában endokrinológussal kellene konzultálni a továbbiakról.

Üdvözlettel,
Dr.Polyák Annamária

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!