Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

62 éves vagyok. A pajzsmirigy ultrahang eredményem alapján a házi orvos szerint biopsziát kellene csináltatni, a szakorvos ezt nem vetette fel. Nem tudom, mit tegyek, ebben kérem a tanácsát. Leletem: "A pm. jobb lebenye 2ccm, a bal lebenye 1,5 ccm. A parenchyma durvább szerkezetű. A jobb lebeny alsó harmadában egy halóval körülvett, változatlanul 10 mm átmérőjű, környezeténél kissé echodúsabb göb látható. A nyaki erek mentén jelenleg is a szokottnál több, de 1cm-t meg nem haladó lgl. figyelhető meg." A házi orvos szerint a nyirokcsomók és az ezekkel - megnagyobbodnak a nyakamon - meglévő alkalmankénti problémám miatt lenne indokolt a göbből történő mintavétel. Már sok éve járok szakrendelésre, évenként kontrollra. Tanácsát előre köszönöm. Üdvözlettel: Sz. Györgyi
Kedves Betegünk!



Az ultrahang technika bevezetése óta gyakran lehet pajzsmirigy göböket diagnosztizálni. Ezek nagy többsége jóindulatú. Ennek ellenére az a szokás, hogy az 1 cm-t elérő göböket érdemes megszúrni, és a nyert sejteket megvizsgálni. Az eljárás nem kellemetlenebb, mint egy injekció. Javaslom, hogy történjen meg a vizsgálat.



Üdvözlettel: Dr. Békési Gábor

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!


További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA