Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Az alábbi problémában szeretném a segítségét kérni...5 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy túlműködést,kardiológus szakorvos utalt be egy vizsgálatra mivel a pulzusom nagyon magas volt,aludni se bírtam a heves szívdobogástól.Az akkori eredményem: fT3 38,8,fT4 53,9, TSH 1,5 volt.3évig gyógyszeres kezelés kaptam (metothyrin és propranolol) amitől hol jobb,hol rosszabb lett a vérképem.2009 októbere óta már nem szedek gyógyszert.A múlt hónapban voltam vérvételen,az eredményeim TSH 4,26 fT4 1,21 fT3 3,50 lett.Sajnos lehetőségem nem volt személyesen konzultálni az orvosokkal,pedig egy dolog miatt érdekelt volna hogy pontosan ezek az eredmények mit jelentenek.Ugyanis jó ideje komoly hangulatingadozásaim vannak...ami már az egész életemre hatással vannak negatív értelemben.És csak azt szeretném tudni hogy ezek a hormonjaim miatt lehetnek vagy inkább egy pszichológust kellene felkeresnem?A friss eredményeimből esetleg tudna nekem ebben a kérdésben segíteni?Előre is köszönöm!
Kedve sKérdező!
A leleti a pajzsmirigy működésben ellentétás változás elindulását jelzik, a panaszaival együtt.
vagyis a pajzsmirigy csökkent működés irányába mozog.
Mivel a pajszmirigy a testre , lélekre egyaránt hatással van( hangulatingadozás), amennyiben tus keressen fel a rendeléemen, mert egy komplex terápiával a helyes irányt a meg tudom határozni.
Várom a rendelésemen-
Üdvözlettel
Dr Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit
Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus

Hírek

A pajzsmirigy betegségek hatása a spermaképre

A pajzsmirigy betegségek hatása a spermaképre

A pajzsmirigy betegségek igen negatív hatással vannak a családalapításra, hiszen mindkét nem esetén olyan folyamatokat generálnak, melyek nagyban rontják a fogamzókészséget. Hogy miként befolyásolja a férfiak spermaképét a pajzsmirigy alul-és túlműködés, azt dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája osztotta meg.                                                                                                                

További részletek
Lipidológia- mit takar az elnevezés?

Lipidológia- mit takar az elnevezés?

Az egészségügyben, orvoslásban olykor találkozni olyan elnevezésekkel, illetve szakterületekkel, melyeket sokan nem ismernek, nem tudják, vajon mit is takarnak. Ilyen például a lipidológia is. Hogy pontosan mit is jelent, mivel foglalkozik a lipidológus, azt Prof. Dr. Somogyi Anikótól, az Endokrinközpont belgyógyász-endokrinológusától, lipidológusától kérdeztük meg.

További részletek
Ilyen bőrproblémákat okozhatnak a hormonzavarok

Ilyen bőrproblémákat okozhatnak a hormonzavarok

A hormonzavarok tünetei kapcsán leggyakrabban a hajhullás, a menstruációs problémák és a meddőség kerülnek szóba, ám számos olyan bőrön jelentkező panasz van, melyek felhívják a figyelmet különböző endokrin problémákra. Hogy melyek lehetnek jelzésértékűek, azt dr. Bérczy Judittól, az Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusától kérdeztük meg.

További részletek

Prima Medica Egészségközpontok