Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék eredményem értelmezéséhez.

A HOMA index nem lett jó, de az inzulin nem látszik magasnak, ebben az esetben jelenthet inzulinrezisztenciát? Jelezhet bajt, hogy a terheléses cukor alacsonyabb lett?

Éhgyomri glukóz (plazmából): 5,6 mmol/l (3,8-6,0)

120 perces glukóz: 4,1 mmol/L (4,1-7,8)

Inzulin: 15,3 mIU/L (3,0-25,0)

Inzulin 120 perc: 22,5 mIU/L (--- ---)

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 3,81

Köszönettel Szilvia
Kedves Simszi!Az inzulin rezisztencia diagnozisának felállitásához l a HOMA index önmagában nem elegendő, mert az egy számitott érték, az éhhomi vércukor és inzulin értékek alapján. . Kérdésem, hogy milyen panaszok miatt került sor erre a vizsgálatra. A jelenlegi értékei alapján nem gondolok inzulin rezistenciára, de fontos lenne ismerni azt, milyen panaszai vannak.Üdvözlettel: dr Porochnavecz MariettaHírek

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek
Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Helyreállt a TSH-m, mégse tudok fogyni. Miért?

Az elhízásnak, a tartós, jelentősebb fogyásra való képtelenségnek gyakran hormonális okai vannak. Ezen belül is a vérvizsgálatok alkalmával sokszor kiderül, hogy pajzsmirigy alulműködéssel küzd az illető. Igen ám, de mi van akkor, ha a betegnek helyreállt a TSH szintje, mégse mutat kevesebbet a mérleg? Dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont komplex endokrin kórképekkel foglalkozó endokrinológusa ad választ a kérdésre.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA