Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Nem tudom melyik orvoshoz forduljak konzultációra: 16 éves fiú gyermekem serdülőkorban van. Nagymértékben vagy 2 éve megduzzadtak a mellei, nagyon nőiesre. Ez lelki és kapcsolati problémákat okoz, abbahagyta a labdarugást is, mivel szégyenérzete következtében nem akar mások előtt levetkőzni. Strandra nem akar járni, szegény a nyári időszakban a polóban is úgy néz ki, mint egy kislány, akinek fejlődnek a mellei. A fiú vékonyka 180 cm, 56 kg. A bátyja, aki 20 éves, hasonló, de jóval kisebb mértékű mellnövekedéssel, már úgymond megszokta az állapotot, de azt látom, hogy ez neki is problémát okoz. Voltunk annak idesén vele még gyermek belgyógyászaton. Ott azt mondták ez serdülőkor után elmúlik. De nem. Kérdésünk, hogy kihez kellene bejelentkezni konzultációra, illetve létezik e- valamilyen megoldás ennek a problémának a leküzdésére?
Köszönöm válaszukat

Válasz

Tisztelt Simon Zsolt!

A leírt panaszok valóban előfordulhatnak a serdülőkor alatt. De további kivizsgálás céljából érdemes lehet felkeresni egy gyermek endokrinológust. A Központunkban Dr. Tar Attila foglalkozik gyermekekkel.

Munkatársaink
Hírek
Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Pajzsmirigy problémát jelez, ha sokszor felébred éjszaka

Időről időre mindenkivel megesik, hogy nehezen alszik el, vagy sokszor felébred az éjszaka, és csak álmatlanul forgolódik. Ennek hátterében gyakran egy stresszesebb időszak áll, ám ha tartósan jelen van az alvászavar, az pajzsmirigy túlműködést is jelezhet. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, mikor érdemes a szerv zavarára gyanakodni.

további részletek »
Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Szőrszálak a mellbimbó körül nőknél- IR is okozhatja

Nőknél a mellen lévő, sötét színű szőrszálak igen sok bosszúságot tudnak okozni. A sötét hajúaknál ez gyakori problémának számít, ám ha túl sok van belőlük, vagy ha eddig nem tapasztalta az illető, úgy inzulinrezisztencia is állhat a hátterében. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája a sokakat érintő hormonzavarról és annak kezeléséről beszélt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!