Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr, Doktor nő.

Teljes pajzsmirigyeltávolításom volt, ezért L-Thyroxin tablettát szedtem 150 mikrogrammot, amivel teljesen tünetmentes voltam. Kérésem ellenére, visszavették az adagot 125 mikrogrammra, ami 4 hónap elteltével alulműködést eredményezett. A TSH értékem 6.4 volt. Most visszaálltam 150-re, de gondolom kell egy kis idő, mire rendeződik a szint.

A kérdésem, hogy a testem több pontján, hát, láb, kéz, elég nagy hójagszerű duzzanat jön elö, ami piros és viszket. Ez lehet az alulműködés jele?? Kell kezelni, vagy ha visszaáll a pajzsmirigyműködés, megszűnik ez a probléma?

Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel

Ressinka József
Kedves József, nem gondolom a bőrpanaszokat pajzsmirigy vagy L-thyroxin gyógyszer eredetűnek, de a biztonság kedvéért lehet cserélni gyógyszert, az L-thyroxin helyet lehet pl. Letroxot vagy Euthyroxot szedni. A napi 150 mikrogramm megfelelőnek tűnik.

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA