Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő (Doktor Úr)!



44 éves nő vagyok.

A párommal babát szeretnénk.

Egy éves saját próbálkozás után lombik programban vettünk részt.

Az előzetes vizsgálatok során kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van.

Amire az endokrinológus Merckformin 850 mg-ot (reggel 1, este fél),

és L-Thyroxin Henning-et írt fel.

A gyógyszerek szedése után az értékeim jók lettek, így részt vehettünk egy lombikos kezelésen.

Sajnos a beültetett embriók nem tapadtak meg.



A lombik előtt 3. napi hormom vizsgálatot is végeztek.

Értékek:

FSH: 7.33 mlU/ml (2 - 10)

LH: 5.11 mlU/ml (0 - 14)

E2: 90.26 pmol/l (110 - 440)

PROL: 488.40 mlU/ml (102 - 496)



Két kérdésem volna:

1) A prolaktin szintem ugyan a határon belül van, de esetleg nem okozhat az problémát, hogy a felső határhoz közeli az értéke? Arra is gondoltam, hogy a kissé emelkedett értéket nem-e a cavernómám okozza. A cavernóma epilepsziát okozott serdülő korban. Azóta nem volt rohamom, Lamolep-et szedek rá.



2) Interneten a 40 év felletti teherbeesés témája után kutatva azt találtam, hogy DHEA szedése javíthatja az esélyeket. Cikkekben lehet arról olvasni, hogy IVF központokban is alkalmazzák. Viszont nem tartom ezeket az információkat ahhoz elegendőnek, hogy egy a hormonháztartásra hatni képes szert elkezdjek magamtól szedni.

A kérdésem az volna, hogy az egyébként nálunk étrendkiegészítőként kapható DHEA szedhető-e napi 3x25 mg dózisban, vagy ismertek olyan kockázatok, amelyek miatt a szedése ellenjavalt. Továbbá az is kérdéses, hogy a szedését nem személyreszabottan, a hormonszintek ismeretében és azokat kontrollálva lehet-e folytatni.



Válaszát előre is köszönve,

Nóra
Tisztelt Nóra!

Köszönjük levelét.



Levele alapján azt javaslom, jöjjön el rendelésünkre,s panaszaira megkapja válaszait, hiszem elég sokrétű problémát vetett fel, amelyre egy személyes konzultáció során bővebb információval tudunk szolgálni. Szakembereink listáját honlapunkon megtalálja, online bejelentkezésnél kérhet konkrét orvost,kihez szeretne jönni, illetve tudunk Önnek segíteni,hogy kit ajánlunk ez ügyben.



Ezen az e-mail címen online bejelentkezhet: info@endokrinkozpont.hu



Üdvözlettel,

Hegedűs Hajnalka

asszisztens



Endokrinközpont

1024 Budapest, Lövőház u. 1-5

Hírek

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet


További részletek
Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

Emelkedett TSH? Új irányelvek a pajzsmirigy alulműködés kezelésében

A pajzsmirigy betegségek gyanúja esetén gyakran monitorozott hormon, a TSH emelkedett szintje korábban szinte azonnal kezelést tett szükségessé, mára ez némileg változott. Dr. Békési Gábor PhD, az Endokrinközpont belgyógyász, endokrinológusa, egyetemi docens az új irányelveket ismertette.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA