Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Szakértő!A férjemmel 5 hónapja próbálkozunk egy kisbabával. Az 1. hónapban rögtön össze is jött a baba, de az 5. héten spontán elvetéltem. Előző hónapban úgy döntöttem, utánajárok a dolgoknak, és nem várok tovább. Csináltattam teljes vérképet vizelettel, ahol mindent rendben találtak. A hónap elején pedig csináltattam hormonvizsgálatot. Ennek eredménye a ciklusom 5. napján a következő lett:

TSH: 2,800 mIU/L Referencia: 0,400 - 4,500

FT4: 15,23 pmol/L Ref.: 11,50 - 22,70

FT3: 5,17 pmol/L Ref.: 3,50 - 6,50

Anti-TPO: 35,6 IU/mL * Ref: 0,0 - 35,0

FSH: 9,2 IU/L foll: 2,8 - 14,4

LH: 5,3 IU/L foll: 0,5 - 12

Ösztradiol: 133,0 pmol/L foll: - 587, ov: 124 - 1468

Cortisol: 486,0 nmol/L Ref.: 138,6 - 690,0Ön mit gondol a fenti eredményekről? Ha jól tudom, ugyan a TSH-m referencia értéken belül van, mégis magas a babavállaláshoz. Ez utalhat pajzsmirigy problémára? Az Anti-TPO-m is magasabb mint az átlagos.

Az FSH-LH arány is adhat okot aggódásra?

Lehetséges, hogy a fenti értékek miatt vesztettem el a babát, és emiatt nem tudok azóta sem teherbe esni?Mióta elterveztük, hogy babát szeretnénk, terhesvitamint, D3 vitamint, szelént, E vitamint, méhpempőt és málnarügy kivonatot is szedek, és próbálok minél egészségesebben, tudatosabban élni.
Kedves Nikol!

A ciklus 21. napján csináltasson prolaktin és progeszteron leleteket is!

A küldött leletek alapján semmi akadálya, hogy újra teherbe essen, de a 21. napit meg kellene nézni. A TSH jó, az anti TPO csak kicsit emelkedett, normál a pajzmirigy működés.

Inzulin rezisztencia vizsgálat is javasolt ( vércukorterhelés során 0-60-120 perces vércukor+inzulin szintekkel) !Dr.Koppány Viktória

Hírek

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

3 jel, ami pajzsmirigy daganatra utalhat

A pajzsmirigy daganatos megbetegedéseinek száma növekvő tendenciát mutat, ezért érdemes tisztában lenni a figyelemfelhívó tünetekkel. Dr. Békési Gábor PhD, a Budai Endokrinközpont pajzsmirigy specialistája ezeket a panaszokat osztotta meg.

További részletek
Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

Ezekre figyeljen, ha pajzsmirigybetegként vitaminokat szed

A pajzsmirigyzavarok igen gyakoriak, így nem csoda, hogy ma már több vitamin és táplálékkiegészítő létezik, melyek az orvosi kezelés támogatását segítik (rossz esetben annak helyettesítését). Dr. Bérczy Judit , a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusa elmondta, mi mindenre kell figyelni, ha valaki pajzsmirigyzavarra vitaminokat és ásványi anyagokat szeretne szedni.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA