Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

A férjemmel 5 hónapja próbálkozunk egy kisbabával. Az 1. hónapban rögtön össze is jött a baba, de az 5. héten spontán elvetéltem. Előző hónapban úgy döntöttem, utánajárok a dolgoknak, és nem várok tovább. Csináltattam teljes vérképet vizelettel, ahol mindent rendben találtak. A hónap elején pedig csináltattam hormonvizsgálatot. Ennek eredménye a ciklusom 5. napján a következő lett:
TSH: 2,800 mIU/L Referencia: 0,400 - 4,500
FT4: 15,23 pmol/L Ref.: 11,50 - 22,70
FT3: 5,17 pmol/L Ref.: 3,50 - 6,50
Anti-TPO: 35,6 IU/mL * Ref: 0,0 - 35,0
FSH: 9,2 IU/L foll: 2,8 - 14,4
LH: 5,3 IU/L foll: 0,5 - 12
Ösztradiol: 133,0 pmol/L foll: - 587, ov: 124 - 1468
Cortisol: 486,0 nmol/L Ref.: 138,6 - 690,0

Ön mit gondol a fenti eredményekről? Ha jól tudom, ugyan a TSH-m referencia értéken belül van, mégis magas a babavállaláshoz. Ez utalhat pajzsmirigy problémára? Az Anti-TPO-m is magasabb mint az átlagos.
Az FSH-LH arány is adhat okot aggódásra?
Lehetséges, hogy a fenti értékek miatt vesztettem el a babát, és emiatt nem tudok azóta sem teherbe esni?

Mióta elterveztük, hogy babát szeretnénk, terhesvitamint, D3 vitamint, szelént, E vitamint, méhpempőt és málnarügy kivonatot is szedek, és próbálok minél egészségesebben, tudatosabban élni.

Válasz

Kedves Nikol!
A ciklus 21. napján csináltasson prolaktin és progeszteron leleteket is!
A küldött leletek alapján semmi akadálya, hogy újra teherbe essen, de a 21. napit meg kellene nézni. A TSH jó, az anti TPO csak kicsit emelkedett, normál a pajzmirigy működés.
Inzulin rezisztencia vizsgálat is javasolt ( vércukorterhelés során 0-60-120 perces vércukor+inzulin szintekkel) !

Dr.Koppány Viktória

Munkatársaink
Hírek
Lehetek IR-es tünetek nélkül?

Lehetek IR-es tünetek nélkül?


további részletek »
Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?

Pajzsmirigy nélkül- hogyan tovább?


további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!