Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Bérczy Doktornő!
37 éves vagyok, 2 gyermekem van, egy 6 és egy 2 és fél éves. Mindkét gyermekemmel könnyen és gyorsan estem teherbe és a várandósságom is komplikációmentes volt.
1 évvel ezelőtt gondoltunk rá, hogy szeretnénk még egy babát. Októberben terhes is lettem de sajnos a petezsák üres volt, a terhességet műszeresen be kellett fejezni. Lelkileg nagyon megviselt.
Február végén elmentem egy talpreflexológushoz, hetente 1x jártam hozzá. Cickafarkfű és Palástfű teát javasolt és Aloe Verát. Javasolta, hogy végeztessek egy pajzsmirigyvizsgálatot és egy sárgatesthormon vizsgálatot is. Májusra a méhnykh-m nagyon szép lett és a petesejtek is megfelelőek voltak.
A májusi ciklusban csináltattam egy hormon-profil vizsgálatot.
A ciklus 3. napján végzett vizsgálat eredménye:

WBC: 7.87 G/L
NEU%: 61.5 %
LYM%: 29.1 %
EO%: 2.0 %
BAS%: 0.3 %
RBC: 4.40 T/L
HGB: 122 g/L
HCT: 0.37 l/l
MCV: 83.9 fL
MCH: 27.6 pg
MCHC: 329 g/L
RDW-CV: 13.2 %
PLT: 321 G/L
MPV: 8.7 fL
Mon%: 5.30 %
PDW: 0.5 fL
PCT: 0.28 %
NEU#: 4.82 G/L
LYM#: 2.28 G/L
MON#: 0.42 G/L
EO#: 0.16 G/L
BAS#: 0.02 G/L
LUC%: 1.80 %
Vc: 5.2 mmol/L
TSH: 4.8960 ulU/mL
Ösztradiol: 35 pg/mL
Progesteron: 0.2 ng/mL
Prolactin: 6.0 ng/mL
FSH: 9.8 mU/mL
LH: 2.2 mU/mL

A ciklus 22. napján végzett Progesteron vizsgálat eredménye:

11.6 ng/mL

Mire ez az eredmény kiderült kb. 1 hetes terhes lehettem. Az orvosom azonnal Utrogestran-t írt fel. Július 4-én végre megláttuk a babát, volt szívverése.
Sajnos nem sokáig élhetett mert a július 25-i ultrahangon szívhang nem volt detektálható.
Túl vagyok a 2. műszeres befejezésen is.

Még egyszer megpróbáljuk, de mindenképpen sokkal nagyobb körültekintéssel. Úgy érzem hormonálisan el vagyok csúszva. Éjjelente izzadok nagyon, a hajam is hullik, van rajtam súlyfelesleg is ami nem nagyon megy le.
Szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen vizsgálatokat kellene elvégeztetnem és, hogy Ön szerint vissza lehet-e állítani a hormonokat úgy, hogy mindenféle felesleges izgulás nélkül ki tudjak hordani még egy babát!
Válaszát előre is köszönöm:
Niki

Válasz

A TSH Ft3, Ft4, anti TPo és inzulin rezisztencia vizsgálatelvégzése javasolt.
Személyes konzultációval szívesen segítek.
van jó megoldás
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!