Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Bérczy Doktornő!
37 éves vagyok, 2 gyermekem van, egy 6 és egy 2 és fél éves. Mindkét gyermekemmel könnyen és gyorsan estem teherbe és a várandósságom is komplikációmentes volt.
1 évvel ezelőtt gondoltunk rá, hogy szeretnénk még egy babát. Októberben terhes is lettem de sajnos a petezsák üres volt, a terhességet műszeresen be kellett fejezni. Lelkileg nagyon megviselt.
Február végén elmentem egy talpreflexológushoz, hetente 1x jártam hozzá. Cickafarkfű és Palástfű teát javasolt és Aloe Verát. Javasolta, hogy végeztessek egy pajzsmirigyvizsgálatot és egy sárgatesthormon vizsgálatot is. Májusra a méhnykh-m nagyon szép lett és a petesejtek is megfelelőek voltak.
A májusi ciklusban csináltattam egy hormon-profil vizsgálatot.
A ciklus 3. napján végzett vizsgálat eredménye:

WBC: 7.87 G/L
NEU%: 61.5 %
LYM%: 29.1 %
EO%: 2.0 %
BAS%: 0.3 %
RBC: 4.40 T/L
HGB: 122 g/L
HCT: 0.37 l/l
MCV: 83.9 fL
MCH: 27.6 pg
MCHC: 329 g/L
RDW-CV: 13.2 %
PLT: 321 G/L
MPV: 8.7 fL
Mon%: 5.30 %
PDW: 0.5 fL
PCT: 0.28 %
NEU#: 4.82 G/L
LYM#: 2.28 G/L
MON#: 0.42 G/L
EO#: 0.16 G/L
BAS#: 0.02 G/L
LUC%: 1.80 %
Vc: 5.2 mmol/L
TSH: 4.8960 ulU/mL
Ösztradiol: 35 pg/mL
Progesteron: 0.2 ng/mL
Prolactin: 6.0 ng/mL
FSH: 9.8 mU/mL
LH: 2.2 mU/mL

A ciklus 22. napján végzett Progesteron vizsgálat eredménye:

11.6 ng/mL

Mire ez az eredmény kiderült kb. 1 hetes terhes lehettem. Az orvosom azonnal Utrogestran-t írt fel. Július 4-én végre megláttuk a babát, volt szívverése.
Sajnos nem sokáig élhetett mert a július 25-i ultrahangon szívhang nem volt detektálható.
Túl vagyok a 2. műszeres befejezésen is.

Még egyszer megpróbáljuk, de mindenképpen sokkal nagyobb körültekintéssel. Úgy érzem hormonálisan el vagyok csúszva. Éjjelente izzadok nagyon, a hajam is hullik, van rajtam súlyfelesleg is ami nem nagyon megy le.
Szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen vizsgálatokat kellene elvégeztetnem és, hogy Ön szerint vissza lehet-e állítani a hormonokat úgy, hogy mindenféle felesleges izgulás nélkül ki tudjak hordani még egy babát!
Válaszát előre is köszönöm:
Niki

Válasz

A TSH Ft3, Ft4, anti TPo és inzulin rezisztencia vizsgálatelvégzése javasolt.
Személyes konzultációval szívesen segítek.
van jó megoldás
Bérczy drnő

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!