Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Bérczy Doktornő!

37 éves vagyok, 2 gyermekem van, egy 6 és egy 2 és fél éves. Mindkét gyermekemmel könnyen és gyorsan estem teherbe és a várandósságom is komplikációmentes volt.

1 évvel ezelőtt gondoltunk rá, hogy szeretnénk még egy babát. Októberben terhes is lettem de sajnos a petezsák üres volt, a terhességet műszeresen be kellett fejezni. Lelkileg nagyon megviselt.

Február végén elmentem egy talpreflexológushoz, hetente 1x jártam hozzá. Cickafarkfű és Palástfű teát javasolt és Aloe Verát. Javasolta, hogy végeztessek egy pajzsmirigyvizsgálatot és egy sárgatesthormon vizsgálatot is. Májusra a méhnykh-m nagyon szép lett és a petesejtek is megfelelőek voltak.

A májusi ciklusban csináltattam egy hormon-profil vizsgálatot.

A ciklus 3. napján végzett vizsgálat eredménye:WBC: 7.87 G/L

NEU%: 61.5 %

LYM%: 29.1 %

EO%: 2.0 %

BAS%: 0.3 %

RBC: 4.40 T/L

HGB: 122 g/L

HCT: 0.37 l/l

MCV: 83.9 fL

MCH: 27.6 pg

MCHC: 329 g/L

RDW-CV: 13.2 %

PLT: 321 G/L

MPV: 8.7 fL

Mon%: 5.30 %

PDW: 0.5 fL

PCT: 0.28 %

NEU#: 4.82 G/L

LYM#: 2.28 G/L

MON#: 0.42 G/L

EO#: 0.16 G/L

BAS#: 0.02 G/L

LUC%: 1.80 %

Vc: 5.2 mmol/L

TSH: 4.8960 ulU/mL

Ösztradiol: 35 pg/mL

Progesteron: 0.2 ng/mL

Prolactin: 6.0 ng/mL

FSH: 9.8 mU/mL

LH: 2.2 mU/mLA ciklus 22. napján végzett Progesteron vizsgálat eredménye:11.6 ng/mLMire ez az eredmény kiderült kb. 1 hetes terhes lehettem. Az orvosom azonnal Utrogestran-t írt fel. Július 4-én végre megláttuk a babát, volt szívverése.

Sajnos nem sokáig élhetett mert a július 25-i ultrahangon szívhang nem volt detektálható.

Túl vagyok a 2. műszeres befejezésen is.Még egyszer megpróbáljuk, de mindenképpen sokkal nagyobb körültekintéssel. Úgy érzem hormonálisan el vagyok csúszva. Éjjelente izzadok nagyon, a hajam is hullik, van rajtam súlyfelesleg is ami nem nagyon megy le.

Szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen vizsgálatokat kellene elvégeztetnem és, hogy Ön szerint vissza lehet-e állítani a hormonokat úgy, hogy mindenféle felesleges izgulás nélkül ki tudjak hordani még egy babát!

Válaszát előre is köszönöm:

NikiA TSH Ft3, Ft4, anti TPo és inzulin rezisztencia vizsgálatelvégzése javasolt.

Személyes konzultációval szívesen segítek.

van jó megoldás

Bérczy drnő

Hírek

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

PCOS - így növelhető a fogamzás esélye!

A policisztás ovárium szindróma (PCOS) a terméketlenség leggyakoribb okai közé tartozik, de a szükséges orvosi kezeléssel és az életmódváltással növelhető a teherbeesés esélye. Mindkét tényező jelentőségéről dr. Iványi Tibor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. 

További részletek
A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

A hízás az agyalapi mirigy problémájának tünete is lehet

Amikor a súlygyarapodás oka nem egyértelmű, feltétlenül fontos az endokrinológiai kivizsgálás, hiszen a hirtelen hízás mögött többek közt az agyalapi mirigy problémája is állhat. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa, belgyógyász főorvos az összefüggésekre és a szakorvosi vizsgálat jelentőségére hívta fel a figyelmet.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

PRIMA MEDICA