Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!

31 éves vagyok, Basedow autoimmun beteg, a második kiújulásnál tartok- most már a műtét mellett döntve. Gyógyszeres kezelés elején nagy dózisban szedtem a metothyrint (1*3), a magas t4-em hamar rendeződött, majd kicsit (nagyon) alá is bukott. Az endokrinológusom azt mondta ez rendben van, sok esetben megy át hypoba a kezelés, tartsak 1 hét pihenőt és szedjek 1*1-et csak. A t4-em kezdetben 45-ről 8-ra, majd 4-re csökkent, majd a legutóbbi vérvételen már 14 -optimális volt. A laborom tiszta (csak a TSH van csillagozva- az 0) minden korábbi hypos eltérés rendeződött. Ellenőrizték már a szívemet (uh/ekg/rtg), minden rendben van vele, volt tüdő és trachea légsáv rtg is, az is rendben. Maga a pajzsmirigyem mérete is normális (ha nem vagyok stressz alatt). Újra tudok edzeni és a vérnyomásom is normális (125/74-135/78). Viszont olyan, mintha a testem bizonyos területeken még így is alulműködne; pl. még mindig borzasztó lassú az egész anyagcserém és elég alacsony a pulzusom 58-62! Jóval fáradékonyabb vagyok mint azelőtt és rosszabbul is alszom. Bár rendszeresen jógázom, relaxálok -stressz űzőként- és edzem, de nem hiszem hogy elég fitt lennék az ilyen alacsony pulzushoz. A műtétem augusztus végén lesz, addig a 1*1 metho az adagom. A kérdésem a következő lenne: mível egyéb szervi elváltozás nem áll a háttérben, lehetséges, hogy a normál pm kaborértékek mellett még a valóságban mindig alulműködik a pajzsmirigyem? És ha igen, vajon ugyanannyi időnek kell-e eltelnie mire "felenged", mint amennyi ideig tartósan hypo volt?

Válaszát köszönöm!

Tisztelettel: Nagy Anga Mónika

Válasz

Kedves Mónika!
Az gondolom, hogy a panaszokban sajnos szerepet játszik a pajzsmirigyhormonok ingadozása, mely a műtéttel megszüntethető és végleges, stabil állapot kialakítható.

Munkatársaink
Hírek
Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

Gyógynövények is segíthetnek a pajzsmirigyzavarok terápiájában

A pajzsmirigyzavarokat az esetek többségében gyógyszeres úton kezelik, melyet a betegnek általában élete végéig alkalmaznia kell. Viszont a terápiát remekül kiegészíthetik bizonyos gyógynövények is, amik segítségével hamarabb jobb közérzet érhető el, ráadásul a gyógyszer dózisát is csökkenthetik. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezek közül emelt ki párat. 

további részletek »
Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Hormonzavar miatt is izzadhat éjszakánként

Ahhoz, hogy napközben frissek és nem utolsósorban egészségesek legyünk, elengedhetetlen az éjszakai nyugodt, pihentető alvás. Amennyiben ezt valami hátráltatja, úgy nemcsak a folyamatos fáradtsággal kell számolni, hanem megnő számos betegség és kóros állapot kialakulásának valószínűsége. Ilyen hátráltató tényező lehet például az éjszakai izzadás, mely a kánikula mellett gyakran hormonzavar számlájára írható. Dr. Skurdenka Beatrix, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondta, milyen endokrin problémák okozhatják a panaszt.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!