Budapest, II. ker., Lövőház u. 1-5., I Budapest, I. ker., Ostrom u. 16., I E-mail: info@endokrinkozpont.hu, Skype: endokrinkozpont

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónkat

Kérdés

Tistelt Dr.Nő/Úr!
11 éve diagnosztizáltak nálam pm.alulműködést.
8 évig semmi bajom nem volt,bevettem a gyógyszert rendesen.Kb.2 éve kezdődtek erős rosszulléteim.Szapora pulzus,remegés,ájulás közeli érzés,izzadás.Elfelejtettem bevenni a gyógyszert,aznap jobban voltam.Egy ideig nem szedtem,de rosszabb lett a Tsh,így visszaállították.Viszont ez azóta így megy.Pár hónapja jelentkezett nehézlégzés is,nagyon fáradékony is vagyok,mostanra a mellkasom hol enyhén fáj,hol erős diszkomfort érzésem van.
Novemberben nagyon feszített a nyakam,nem gondoltam hogy pm.Borogatást használtam,és pár cataflamot szedtem.Rosszul is voltam,így a pm.gyógyszert egy ideig nem szedtem.
Elmentem ultrahangra:
Mindkét lebeny felső harmadában 4-7 mm-es szabálytalan alakú,echoszegény terület van.
Vélemény:Mérs.fokú thyreoiditis
Labor:
TSH:6.300 T4:11.88
Az lenne a kérdésem,hogy ezek alapján a pm.okozhat e köhögést,rekedtséget,és a mellkasi tüneteket.Lázam nincs,1,5 hónap alatt híztam 7 kg-ot ugyanannyi étel,és mozgás mellett!
Köszönettel:Emőke

Válasz

Kedves Betegünk!

A pajzsmirigy alulműködés az esetek többségében olyan betegség, amit folyamatosan kezelni kell. A rendszertelen gyógyszer szedés különböző zavarokat okozhat, így olyanokat is, amilyeneket említeni tetszett. Az Ön által küldött TSH érték alapján a gyógyszer adag nem tűnik elégségesnek. A pajzsmirigy UH-on leírt elváltozásokat időnként kontrollálni kell. Ha növekedést mutatnak, szúrásos mintavétel szükséges a sejtek jellegének megítélése végett. (Ne izguljon, az esetek zömében az ilyen elváltozások jóindulatúak, de a biztonság érdekében szükség lehet a vizsgálatukra!)Mindenképpen azt tanácsolom, hogy rendszeresen járjon endokrinológushoz, és vele egyeztessen a tennivalókat illetően.
Üdvözlettel és javulást kívánva: Dr. Békési Gábor

Munkatársaink
Hírek
Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

Kánikula IR-rel- ezekre figyeljen!

A nyár, a nagy hőség sokak számára kellemetlen tüneteket okoz, főleg akkor, ha valaki krónikus betegségben szenved. Az inzulinrezisztenciával élők - akárcsak a cukorbetegek- gyakrabban tapasztalhatnak rosszulléteket, esetleg hipoglikémiás tüneteket. Hogy miként lehet ezt elkerülni, és hogy mire ügyeljenek nyáron az IR-rel küzdők, arról dr. Borús Hajnalt, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

további részletek »
Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Zsírolvasztó gyógynövények- ezek segíthetik a fogyást

Az elhízás - különösen az ún. centrális típusú- gyakran valamilyen hormonális zavarhoz társul, mely folyamatosan rombolja a szervezetet, így bármilyen betegségről is legyen szó, fontos a súlyfelesleg leadása. Dr. Bérczy Juditot, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusát arról kérdeztük, vajon milyen gyógynövények lehetnek ebben a segítségünkre.

további részletek »

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Copyright 2012 © Prima Medica Egészségközpontok. Minden jog fenntartva

Desigbed by www.free-dimension.hu • Developed by www.sulczr.hu

Az oldalon feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartalmazzák!